Del siden
 
       

Fra tømrer til projektansvarlig

Anders Mathiesen er gået nye veje. Han har fravalgt skruemaskine og fukssvans og tilvalgt projekt- og produktionsstyring.
Artiklen fortsætter under billedet Anders, der har læst til produktionsteknolog ved Dania, står klar til at arbejde i sin neongule arbejdsjakke
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/fra-toemrer-til-projektansvarlig/

Anders Mathiesen er 32 år, oprindeligt uddannet maskinsnedker, men valgte tømrerfaget og har i dag 10 års erfaring inden for byggebranchen.

Til sommer kan han sætte punktum for endnu en uddannelse som produktionsteknolog hos Erhvervsakademi Dania i Randers. Det er et valg, han er svært tilfreds med, og i øjeblikket er han i praktik hos virksomheden JYTAS A/S. Virksomheden er kendt for sine modulbyggerier.

Jeg har med min uddannelse som produktionsteknolog fået et stort indblik i, hvad der kræves førend et projekt går i gang fra mandskab, budget, etapeplaner, kvalitetssikring til arbejdsmiljø og samarbejde, forklarer Anders Mathiesen.

Anders Mathiesen, produktionsteknologstuderende, Erhvervsakademi Dania, Randers

Fra gulvet til kontoret

- Jeg har arbejdet i byggebranchen i mange år som tømrer, og der har vi på gulvet gået og tænkt, at de der kontorfolk burde tage en tur på brædderne, så de kan se, hvordan tingene virkelig fungerer. Nu er jeg på den anden side med min uddannelse som produktionsteknolog, og jeg kan se, at der en grund til, at kontorfolkene har truffet disse beslutninger.

- Jeg har med min uddannelse som produktionsteknolog fået et stort indblik i, hvad der kræves førend et projekt går i gang fra mandskab, budget, etapeplaner, kvalitetssikring til arbejdsmiljø og samarbejde, forklarer Anders Mathiesen.

Ilddåb som projektansvarlig i praktiktiden

JYTAS A/S har aldrig har haft en produktionsteknolog fra Erhvervsakademi Dania i praktik før nu.

Det er normalen for virksomheden at vælge en praktikant fra bygningskonstruktør-uddannelsen. Anders Mathiesen ved godt, at hans 10 års erfaring fra byggebranchen har været et stort plus, da de skulle hyre en praktikant med en anden uddannelse. Det betyder, at han på kort tid har fået meget ansvar.

- Jeg er netop blevet projektansvarlig på et større projekt, hvor jeg er med fra start til slut. Min virksomhed står bag mig som støtte, hvis jeg får brug for det. Tilliden til, at jeg kan lede et stort projekt, betyder rigtig meget for mig. Jeg er superglad for opgaverne og det tilhørende ansvar, hvor jeg kan folde mine kompetencer ud. Der er ingen tvivl om, at jeg føler, at det er den vej, jeg vil gå, når jeg er færdiguddannet til sommer.

Mit drømmejob er det, jeg har nu! Jeg synes, det er superinteressant at sidde i et firma, som beskæftiger sig med modulbyggeri.

Anders Mathiesen, produktionsteknologstuderende, Erhvervsakademi Dania, Randers

Anders Mathiesen har som produktionsteknolog fået et stor indblik i, hvordan processer hænger sammen i en virksomhed. Han har fået et grundigt kendskab til arbejdet med Lean, som handler om at optimere arbejdsgangene bedst muligt og mest økonomisk fordelagtigt for kunderne. Og så har han fået et indblik i, hvad et godt arbejdsmiljø har af betydning for medarbejderne.

- Mit drømmejob er det, jeg har nu! Jeg synes, det er superinteressant at sidde i et firma, som beskæftiger sig med modulbyggeri. Det har jeg selv haft mange års erfaring med som tømrer, hvor jeg har bygget pavilloner. Herudover er jeg også interesseret i jobs som sælger eller indkøber – men det skal være inden for byggebranchen. Det er der, jeg har min erfaring og interesse, lyder det fra den kommende produktionsteknolog.

Hjalp denne side dig?