Del siden
 
       

Gry vil ændre verden og har allerede 12 ansatte efter tre måneder

Alle odds taler imod, at Gry Pedersen på 26 år ville lykkes som direktør for Pakkeriet Hadsund. Men hverken ordblindhed, kronisk gigt, 1. barn som 18-årig eller et studie har stoppet hende fra at skabe en succesrig socialøkonomisk arbejdsplads, og på bare tre måneder har hun fået 12 ansatte. Nu skal hun til DM i iværksætteri
Artiklen fortsætter under billedet Gry Pedersen hjælper medarbejder med at få styr på foldeteknik af kasser
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/gry-vil-aendre-verden-og-har-allerede-12-ansatte-efter-tre-maaneder/

”From Dania we have … Pakkeriet Hadsund”, siger vært David Jul fra skærmen.

Gry Pedersen tager hænderne op foran munden og skriger. Kæmper for at holde tårerne tilbage, mens armene kommer i vejret i sejrshop og smil.

Chokket letter og synker ind. Hun er gået videre til Danmarksmesterskaberne i Entreprenørskab blandt 15 udvalgte af mange hundrede ansøgere.

Video

”Hold kæft hvor er det godt,” jubler Gry Pedersen og fyrer et konfettirør af, så luften på Erhvervsakademi Dania får alle regnbuens farver.

Mange mærkater

Netop konfetti og sejre har 26-årige Gry Pedersen ikke nydt for meget af gennem sine år op til denne dag. Frisørdrømmen måtte droppes af systemisk gigt og børneleddegigt, og hun blev tvunget til at gå i bøgerne. Over fem lange år læste hun HF som enkeltfag samtidig med indlæggelser og eksamener foregik i sygehussengen, og nå ja, så fik hun sin søn som 18-årig.

”Men det kunne jeg jo godt. Og så ville jeg mere. Jeg skal ikke stå stille,” siger hun med et smil, der indikerer, at det vist aldrig er sket.

Artiklen fortsætter under billedet Et typisk arbejdsbord ved Pakkeriet Hadsund, som handelsøkonom Gry Petersen står bag Et typisk arbejdsbord ved Pakkeriet Hadsund, som handelsøkonom Gry Pedersen står bag

Derfor startede hun på studiet til handelsøkonom på førnævnte erhvervsakademi, og får med egne ord endnu et mærkat sat på sig: ordblind.

Sammen med hendes baggrund og graviditet nr. 2 oplevede hun et stigma mod sig på studiet.

 ”De skal nok finde ud af, hvad jeg kan i spidsbelastninger – og det fik jeg også bevist i organisationsteori. Og så stoppede det,” forklarer Gry Pedersen, der lige totalt renoverede et hus med kæresten samtidig med studiet, barn og graviditet.

Udviklingshæmmet gør særligt indtryk

”Mor! Der er en pæn pige,” siger drengen til sin mor, da Gry Pedersen går forbi.

Hun er startet i praktik, hvor hun arbejder med salg fra kontoret i Randers, og hver dag går hun gennem midtbyen fra parkeringspladsen hen til praktikvirksomheden.

Og hver dag møder hun en mor og hendes udviklingshæmmede søn. De smiler og hilser hver dag.

”Hvad er det, I skal?” spørger Gry Pedersen en dag, og moren svarer, at hun følger sin dreng på arbejde.

”Jeg ved ikke, hvad jeg havde forestillet mig af svar, men det var bestemt ikke det. Og der gik det op for mig, at jeg jo kan få lov at arbejde med de her mennesker. Så skal jeg have min egen butik med dem ansat,” forklarer Gry Pedersen og siger op på sin praktik til 1. januar.

 

1. februar starter hun Pakkeriet Hadsund.

Vil helst redde verden
Pakkeriet Hadsund bliver hendes nye praktikplads og hendes egen virksomhed.

Hun er stadig studerende og har snart sin afsluttende eksamen, men også 12 medarbejdere i fleksjob, skånejob, arbejdsprøvning og afklaring. De pakker varer manuelt, der ikke kan pakkes af maskiner, og arbejdet skal hjælpe mennesker, der enten har givet op eller som samfundet har opgivet.

Fakta om Pakkeriet Hadsund

  • Startet af Gry Pedersen i februar 2021
  • Har i dag 12 medarbejdere på særlige vilkår
  • Pakker alle typer af varer for forskellige firmaer og opbevarer dem også
  • Missionen er at skabe arbejdspladser for de sårbare i samfundet.
Artiklen fortsætter under billedet Handelsøkonom Gry Petersen med sin medarbejder, der er i gang med sit arbejde med at pakke for Dan Toy på Pakkeriet Hadsund Handelsøkonom Gry Pedersen med sin medarbejder, der er i gang med sit arbejde med at pakke for Dan Toy på Pakkeriet Hadsund

”Man skal selv være den forskel, man selv vil se ske, og jeg kan ikke redde hele verden, men jeg kan forsøge,” forklarer Gry Pedersen, der lavede en stor markedsresearch før hun endte i specialiseret pakkearbejde.

Dan Toy tager hun selv kontakt til og får sin første ordre, som hun pakker selv.

 

”Første ordre pakkede jeg selv dag og nat, men det lykkedes at få min første check og kapital til løn, så jeg ansatte min første medarbejder. Så voksede det med flere ordrer og flere medarbejdere og så videre,” forklarer Gry Pedersen, der har erfaring med både regnskab, forhandlinger og markedsføring fra sit studie.

Medarbejderne fik hun kontakt til via et samarbejde med Mariagerfjord kommune.

”Hvis man møder folk i øjenhøjde og giver dem et ejerskab til stedet, så giver de i tusindfold igen,” fortæller hun.

En hjertesag

Kulden napper lidt i næsetippen i dag på Pakkeriet Hadsund. Fyret virker ikke. Hvorfor prøver Gry at finde ud af. Radioen spiller på Nordjyske, og elkedlen koger med vand til næste kop kaffe.

I dag er fire kvinder på arbejde på Pakkeriet Hadsund, der ligger i byens industrikvarter.

Artiklen fortsætter under billedet Handelsøkonom Gry Petersens lyserøde Mac-computer på sit direktør-skrivebord på Pakkeriet Hadsund Handelsøkonom Gry Pedersen styrer virksomheden med smil, hjerte og sin lyserøde Mac-computer, der står på direktør-skrivebord på Pakkeriet Hadsund.

”Det lignede noget fra en gyserfilm med døde frøer på gulvet, hul i taget og spindelvæv overalt, da jeg overtog det, fordi det havde stået tomt i 12 år. Sådan er det ikke mere, og jeg har det underligt de dage, jeg ikke er her,” siger hun med henvisning til, at hun i torsdag den 27. maj skal til København til DM i entreprenørskab.

Kun 15 iværksættere fra hele landet er gået videre til finalen i Børsen, som Fonden for Entreprenørskab står bag.

”Det her er en hjertesag for mig, og alle siger hele tiden, jeg skal passe på med at brænde ud. Men det tror jeg ikke, jeg gør, for jeg elsker det her,” siger hun og ser ud på kvinderne i rummet.

Forhåbentlig kan Danmarksmesterskaberne give hende det, hun mangler allermest lige nu: En partner, som vil tage ejerskab og brænder lige så meget som hende selv for at gøre en forskel i samfundet.

”Det er alletiders chance, og uanet hvad så har jeg min egen virksomhed, og jeg elsker at gå på arbejde hver dag,” smiler Gry Pedersen.

Artiklen fortsætter under billedet Ja-hat i glas og ramme, sønnens sut og håndcreme. Alt hvad man har brug for som iværksætter Ja-hatten-plakaten er en gave fra Grys første medarbejder. Sutten er hendes søns.
Artiklen fortsætter under billedet Handelsøkonom Gry Petersen foran Pakkeriet Hadsund, som hun har startet under sit studie Gry Pedersen skal nu til DM i entreprenørskab med sin forretningsidé bag Pakkeriet Hadsund

Hjalp denne side dig?