Del siden
 
       

Handelsøkonom bag vild vækstrejse for værktøjsproducent

Mie Augustsen havde alle odds imod sig, da hun startede som daglig leder for murerværktøjsfabrikanten Eskimo i Herning. Rejsen har været vild for både den unge sjællænder og virksomheden, der for nylig igen blevet udnævnt som Gazelle med høj vækst
Artiklen fortsætter under billedet Handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania, Mie Augustsen, foran murerværktøj fra Eskimo
2024-08-12
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/handelsoekonom-bag-vild-vaekstrejse-for-vaerktoejsproducent/

Det var lidt af et chok, der ventede Mie Augustsen, da hun i 2017 startede ved murerværktøjsfirmaet Eskimo i Herning som handelsøkonom i praktik. Grossist-salget blev stoppet, og hun skulle starte salgsafdelingen op i den knap 100 år gamle virksomhed.

- Jeg var måske naiv, men jeg tænkte, at jeg skulle være der sammen med en anden. At der var en voksen. Det var der ikke, griner Mie Augustsen, der dengang var 28 år gammel, meget grøn, kvinde i en mandebranche, og med en tydelig sjællandsk accent ikke kom fra det midtjyske.

Jeg var ene kvinde på adressen og fik et stort ansvar. Det var en vildt hård og fed udfordring at vinde respekten og tilliden fra kollegerne i produktionen

Mie Augustsen, uddannet handelsøkonom og daglig leder af Eskimo

Alligevel tog hun udfordringen op som daglig leder, og siden har virksomheden, der sidder på 96 procent af markedet inden for murerværktøj, gearet op med et meget større lager, er gået fra 8 til 22 ansatte og for nylig modtog sin anden Gazelle-pris for sin flotte vækst.

- Det har været en vild rejse at være på, og selvom det har været hårdt og kostet blod, sved og tårer at komme hertil i dag, så har jeg aldrig fortrudt mit valg. Jeg ville gøre det igen, forklarer 32-årige Mie Augustsen.

’Bare et år i Silkeborg’
Der er nok ikke nogen i Mie Augustsens omgangskreds fra barndommen i Hvidovre og Valby, der havde forudset, at den tidligere salgsleder og indkøber inden for tøj skulle arbejde med murerskeer og brolægger-værktøj. Men da der ikke kunne blive plads til hende på handelsøkonom-uddannelsen på Sjælland, søgte hun ind hos Erhvervsakademi Dania i Silkeborg og startede der.

Artiklen fortsætter under billedet Handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania, Mie Augustensen, på lageret ved Eskimo - Jeg er privilegeret og megastolt af det, vi har opnået på de 4 år, jeg har været her, forklarer daglig leder og handelsøkonom Mie Augustsen. Foto: Anne-Mette Gyldenløv.

For handelsøkonom, det skulle hun altså være.

- Det var jo bare et år på studiet, så kan jeg tage retur i praktik på Sjælland. Det var i hvert fald planen, forklarer hun.

Men da hun på studiet mødte kæresten Christoffer, kom der amoriner i luften, og planerne ændrede sig, da han fik praktikplads ved Aarhus.

- Hvis vi skulle give forholdet en chance, skulle jeg også finde noget i Jylland. Det havde jeg næsten opgivet, indtil ejeren af Eskimo ringede under Roskilde festival og tilbød mig jobbet her, smiler Mie Augustsen, der siden har holdt fast i både Eskimo og kæreste.

Bulderbasse i en kulturændring
Mie Augustsen vidste godt tydeligt, at hun var på udebane og kvinde i et mandefag, da hun startede i praktik som handelsøkonom på Eskimo.

Et af hendes første opkald var fra en kunde, der ønskede en jomfrutrøster. Det viste sig at være en jordstamper på 30 kg. Den kultur kan hun godt mærke er ved at ændre sig i dag – både uden for og inden for virksomheden.

- Jeg var ene kvinde på adressen og fik et stort ansvar. Det var en vildt hård og fed udfordring at vinde respekten og tilliden fra kollegerne i produktionen. Da det lykkedes, betød det enormt meget, forklarer hun og tilføjer, at der i dag er en større diversitet i virksomheden.

Artiklen fortsætter under billedet Det ikoniske murerværktøj fra Eskimo, som handelsøkonomen Mie hver dag arbejder med Murerværktøjet fra Eskimo bruges af stort set alle murere i Danmark. Foto: Anne-Mette Gyldenløv

Udover at afslutte sin uddannelse som handelsøkonom har hun også været på flere kurser i ledelse, fået eget kontor og har løbende mentorsamtaler med ejeren af virksomheden om ledelse og udvikling af Eskimo. Og fremtiden? Den er lige, hvor hun er.

- Der er sket så meget på fire år, så jeg er til stede lige nu og her, hvor jeg har det godt. Jeg er bare en bulderbasse, så jeg kører derudaf, og så må vi se, hvor vi ender, slutter Mie Augustsen med et smil.

Hjalp denne side dig?