Jonas Klysner Christensen har de sidste 15 år været en del af logistikbataljonen i Forsvaret, mens Caroline Brahe Volmar har jongleret skibsleverancer og lagerarbejde efter gymnasiet.
Nu mødes de på Erhvervsakademi Dania i Hobro, hvor de sammen uddanner sig til logistikøkonomer. Med placeringen i Hobro giver studiet dem den ideelle base for at styrke deres kompetencer til fremtidens erhvervsliv, fortæller de på en solrig efterårsdag på campus.
- Det var en super spændende proces at få varer lastet og frem til tiden. Derudover har jeg en veninde, som har taget uddannelsen, og som beskrev den som et godt forspring til en karriere i logistik, fortæller 23-årige Caroline Brahe Volmar og kigger på Jonas Klysner Christensen.
Campus er småt og hyggeligt. Underviseren er tæt på en. Du bliver ikke overladt til dig selv, og det kan jeg sgu godt lide
Caroline Brahe Volmar, læser til logistikøkonom i Hobro
- For mig er det en naturlig overbygning på den faglige erfaring, jeg har fra Forsvaret, fordi jeg får knyttet viden på den erfaring og de kompetencer, jeg har. Uddannelsen gør mine kompetencer synlige og attraktive for det private arbejdsmarked, så jeg får en god start, når jeg forlader forsvaret, forklarer den 35-årige soldat og tilføjer, at han fandt ud af, at mange andre tidligere soldater har taget samme vej og været glade for det.
Efterligner erhvervslivet
Nu er de to studerende nået til tredje ud af i alt fire semestre, hvor de er på campus hver dag til undervisning og gruppearbejde, der i høj grad afspejler de dynamikker, som de studerende vil møde på arbejdspladsen.
Videregående uddannelser i Hobro
- Byen har tre videregående uddannelser, der tager to år.
- De ligger alle på Erhvervsakademi Dania på Kirketoften
- Handelsøkonom er 1 år på studiet og 8-11 måneder i lønnet praktik
- Logistikøkonom er 1,5 på studiet og 3 måneder i praktik
- Finansøkonom er 1,5 på studiet og 3 måneder i praktik
- Det er muligt at læse videre bagefter på fx top-op i dataanalyse, e-handel eller HD. 2. del
- Logistik- og handelsøkonom retter sig mod indkøb, salg og logistik
- Finansøkonomer kan arbejde i fx bank, revision og som ejendomsmægler
- Før navneskiftet hed campus i mange år Det Danske Ejendomsmægler Akademi
- Vi har meget gruppearbejde og er afhængig af, at de andre fra studiegruppen er her. Vi diskuterer og sparrer sammen om, hvordan vi har forstået opgaven, så man hiver også hinanden med, siger Jonas Klysner Christensen og tilføjer, at alle i starten af studiet fik en personprofiltest, så alle vidste, hvilke typer de var i gruppearbejdet.
- Man vil gerne forberede os på de typer, man kan møde på en arbejdsplads, og hvor man skal kunne samarbejde med alle. Vi har også arbejdet med selvledelse, fortæller Caroline Brahe Volmar.
Småt og hyggeligt
Det kan godt snyde, når du skal finde campusset på Kirketoften, da det ligger i forlængelse af HEG og HHXs gule murstensgange.
Hvert hold har faste lokaler, som de er i, og om sommeren er der altid fyldt ved bordene udenfor til frokosttid.
- Det er småt og hyggeligt. Underviseren er tæt på en. Du bliver ikke overladt til dig selv, og det kan jeg sgu godt lide, smiler Caroline Brahe Volmar, og tilføjer, at det sociale især bygges på holdene. Sommerfest, introfest og fredagsbarer holdes på tværs på campus.
Lige om lidt skal de begge finde praktikplads i tre måneder og drømmer om det samme.
Nemlig udlandspraktik.
Som studerende kan du nemlig tage din SU med til udlandet og opleve en anden kultur i praktikken.
Processen er dog lidt lang, fordi ansøgninger og CV’er skal laves ved siden af fuldt skema og lektier.
- Der er lidt arbejde i det, og vi er heller ikke lukket for praktik i danske virksomheder. Kravet er at få lov til at snuse til så mange områder indenfor logistik og distribution som muligt, siger de to logistikøkonomer, som efter planen er færdige med at læse til sommer.