Del siden
 
       

Jesper får fuld valuta for pengene i sit praktikophold hos Louis Nielsen i Holstebro

Jesper Rosendal Jensen er optometrist-studerende på Erhvervsakademi Dania i Randers, og lige nu er han i praktik hos Louis Nielsen Holstebro. Her får han de perfekte rammer til at udvikle sig fagligt og personligt.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/jesper-faar-fuld-valuta-for-pengene-i-sit-praktikophold-hos-louis-nielsen-i-holstebro/

Vidensbegærlig er et af de ord, der karakteriserer Jesper Rosendal Jensen bedst. For han vil gerne lære nyt, han er nysgerrig på sit fag og han prøver hver dag at gøre en forskel. Og det bliver taget imod med åbne arme hos Louis Nielsen, som omvendt gør alt hvad de kan for at klæde Jesper på med de bedste faglige værktøjer.

Det gode samarbejde er baggrunden for, at Jesper har indstillet Louis Nielsen Holstebro til konkurrencen om at blive valgt til årets bedste praktikophold hos Dania. Det har han gjort med succes, for Louis Nielsen er en af de fem virksomheder - ud af 46 nominerede - der er med i finalefeltet om at blive kåret til den endelige vinder.

Teorien er fundamentet - praksis skaber en sammenhæng
Jesper Rosendal Jensen arbejdede allerede som salgsassistent hos Louis Nielsen Holstebro, før han bestemte sig for at begynde på optometrist-uddannelsen i september 2021. Derfor var branchen ikke helt fremmed for, men det var teorien:

”Det var med udgangspunkt i, at jeg gerne ville være en bedre sælger, at jeg startede på optometristuddan-nelsen. Så jeg fik egentlig et sundhedsfagligt kulturchok, da jeg startede op på uddannelsen. Der skal nemlig rigtig meget teoretisk viden til, før man kan kalde sig en dygtig optiker”, forklarer Jesper Rosendal Jensen og siger videre:

Jeg fik egentlig et sundhedsfagligt kulturchok, da jeg startede op på uddannelsen. Der skal nemlig rigtig meget teoretisk viden til, før man kan kalde sig en dygtig optiker.

Jesper Rosendal Jensen, optometrist-studerende og praktikant hos Louis Nielsen Holstebro

”Jeg har fået et rigtig godt fundament med mig fra undervisningen, og så bruger jeg praktikforløbene til at bygge ovenpå. Det er en tilfredsstillelse for mig, når jeg oplever, at jeg helt konkret kan bruge min teoretiske viden i situationer, hvor jeg vejleder og guider en kunde i butikken”.

Jeg får lov til at arbejde med alle opgaver
Muligheden for at lære nyt og prøve nye ting af, har i den grad været en motivationsfaktor for Jesper i sit praktikophold hos Louis Nielsen. Og de har givet ham rammerne til at prøve mange ting af:

Jeg bliver mødt med positivitet, når jeg tager initiativer og selv opsøger opgaver. Det har været et boost for min udvikling, at jeg er blevet mødt med den attitude, og det er afgørende for mit engagement, at jeg får lov til at arbejde med alle de opgaver, vi løser i butikken.

Jesper Rosendal Jensen, optometrist-studerende og praktikant hos Louis Nielsen Holstebro

”Jeg bliver mødt med positivitet, når jeg tager initiativer og selv opsøger opgaver. Det har været et boost for min udvikling, at jeg er blevet mødt med den attitude, og det er afgørende for mit engagement, at jeg får lov til at arbejde med alle de opgaver, vi løser i butikken”, understreger Jesper Rosendal Jensen.

Den største bekræftelse får Jesper, når kunder specifikt booker en tid hos ham i butikken, når kunder anbefaler ham eller omtaler ham som ’deres optiker’. Det gør ham stolt, og det motiverer ham, til at gøre sit arbejde ekstra grundigt. Og Jesper vil gerne være så dygtig som muligt. Derfor peger fremtidsplanerne også i retning af at søge ind på en kandidatuddannelse i optometri og synsvidenskab.

Vi skal bidrage til fagets udvikling
Det er optisk partner hos Louis Nielsen Holstebro, Ane Simone Bach, som er Jespers praktikvejleder. Hun er både begejstret for have at praktikanter i butikken, og hvad de bidrager med:

”Først og fremmest vil vi jo gerne bidrage til fagets udvikling. Det gør vi bedst ved at tage praktikanter ind, og gøre en indsats for at give dem en masse viden og erfaringer. Omvendt får vi også meget retur, for de studerende kommer med den nyeste viden, og er med til at holde os skarpe”, pointerer Ane Simone Bach og fortsætter:


”Jesper er kommet med en ekstrem faglig nysgerrighed. Han stiller spørgsmål, og han får os til at tage stilling til om den måde vi gør tingene på, giver mening. Samtidig gør Jesper det på en konstruktiv måde, så det er med til at holde os på mærkerne”.

Personligheden skal passe ind i teamet
Hos Louis Nielsen Holstebro er fagligheden i højsædet, og kunderne er i centrum. Men samtidig bliver der lagt eksplicit vægt på, at fagligheden er krydret med et smil på læben og glimt i øjet:

Jesper er kommet med en ekstrem faglig nysgerrighed. Han stiller spørgsmål, og han får os til at tage stilling til om den måde vi gør tingene på, giver mening. Samtidig gør Jesper det på en konstruktiv måde, så det er med til at holde os på mærkerne

Ane Simone Bach, optisk partner hos Louis Nielsen Holstebro

”Jesper har fungeret rigtig godt ind i vores team, fordi han er kommet med energi og godt humør. Han har fagligheden med sig, og den forstår han at sætte i spil i relationen til kunderne. Men han bruger også sin personlighed til at skabe en afslappet dialog med kunderne og en god stemning i butikken. Så på den måde har hans personlighed passet godt ind i teamet”, slutter Ane Simone Bach:

Der er 18 ansatte, heraf otte optometrister, hos Louis Nielsen Holstebro

Lokal finale og landsfinale i København

46 studerende har indstillet deres praktikvirksomhed i konkurrencen om at blive årets praktikophold i Erhvervsakademi Dania.

Louis Nielsen Holstebro er en af de fem virksomheder, som er blevet udvalgt til finalefeltet.

Vinderen af årets bedste praktikophold i Erhvervsakademi Dania bliver kåret i slutningen af april.

Til landsfinalen, den 23. maj, skal vinderen af årets bedste bedste praktikophold i Erhvervsakademi Dania kæmpe mod vinderne af årets bedste praktikophold fra de øvrige erhvervsakademier for at finde en landsdækkende vinder.


Hjalp denne side dig?