Del siden
 
       

Livsdrømmen sender Emilie mod multimediedesigner-uddannelsen

Den 23-årige skibonit Emilie Skriver Jensen elsker at fotografere. Derfor har hun valgt at søge ind på den videregående uddannelse til multimediedesigner hos Erhvervsakademi Dania i Skive
Artiklen fortsætter under billedet Emilie kigger på dig med grønne buske i baggrunden
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/livsdroemmen-sender-emilie-mod-multimediedesigner-uddannelsen/

Multimediedesigneruddannelsen hos Erhvervsakademi Dania i Skive har i år oplevet en markant øget interesse fra håbefulde potentielle studerende. En af dem, der har søgt ind, er 23-årige Emilie Skriver Jensen, der er opvokset i Vestsalling og som i dag bor i centrum af Skive.

Når Emilie har søgt ind på den kreative videregående uddannelse til multimediedesigner, skyldes det blandt andet hendes livslange interesse for at fotografere.

Jeg kan rigtig godt kan lide reklamer, det grafiske, det visuelle og forskellige medier

Emilie Skriver Jensen om multimediedesigner-uddannelsen, hun har søgt ind på

”Jeg vil påstå, at jeg siden jeg fik lov at låne mine forældres kamera på ferierne, da jeg var lille – og sidenhen fik et engangskamera og dernæst et rigtigt kamera – der har jeg elsket at fotografere. Og på et tidspunkt gik det op for mig, at jeg kunne få det som erhverv,” smiler hun eftertænksomt.

Vil mere end fotografiet

Emilie Skriver Jensen har efter STX-eksamen fra gymnasiet i Skive været Au Pair i USA i et år, hvor der blev besøgt – og fotograferet – mange smukke steder. I sit andet sabbatår valgte hun at arbejde på et lokalt ældrecenter.

Drømmen om at fotografere forsøgte hun herefter at realisere ved at søge ind på grundforløbet på erhvervsuddannelserne på medieskolerne i Viborg – dog uden held. Så søgte hun og kom ind på SoSu-skolen, for hun nød arbejdet med de ældre. I anden ombæring kom hun dog ind på medieskolerne i Viborg, hvor hun gennemførte grundforløbet og stoppede herefter, da hun som mange andre ikke kunne finde en praktikplads.

Og egentlig, så vil Emilie også gerne lidt mere end kun fotografiet. Derfor har hun i år søgt ind på den videregående uddannelse til multimediedesigner.

Lidt om uddannelsen i multimediedesign:

  • En kombination af teori og praktisk erfaring.
  • På de første tre semestre af uddannelsen i multimediedesign foregår undervisningen på erhvervsakademiet.
  • Her kommer du til at stifte bekendtskab med undervisning på hold, der er praktisk orienteret og med afspejling af virkelighedens arbejdsopgaver. Du vil blandt andet komme på virksomhedsbesøg og møde cases fra den virkelige verden.
  • På dit sidste semester af uddannelsen i multimediedesign skal du i praktik, hvor du for alvor kommer til at afprøve teorierne i praksis.
  • Efter praktikken skal du skrive den afsluttende opgave.

”Jeg synes, uddannelsen lyder virkelig spændende og utrolig brugbar i forhold til, at jeg rigtig godt kan lide reklamer, det grafiske, det visuelle og forskellige medier. Og så håber jeg, at jeg kommer til at lære noget nyt, så jeg får øje på endnu flere muligheder, for hvordan jeg mere kan bruge uddannelsen sammen med min store interesse for at fotografere,” siger hun, og tilknytter kommentaren:

Artiklen fortsætter under billedet computere og mobiltelefoner Som mulitmediedesigner arbejder man på studiet med bl.a. brugeroplevelser på forskellige devices

”Jeg fornemmer, at multimediedesigner-uddannelsen bliver mere og mere anerkendt. Og jeg synes, at det går mere og mere op for folk, at uddannelsen findes, og at den er så brugbar, som den egentlig er.”

Er nåleøjet stort nok?

Uddannelsen til multimediedesigner er dimensioneret af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Det betyder, at der kun er 22 pladser på uddannelsen i Skive. Så selvom Emilie opfylder de formelle krav til at blive optaget, kan hun desværre ikke være sikker på at komme ind.

”Jeg glæder mig først og fremmest til at finde ud af, om jeg er kommet ind. Og så til forhåbentligt at starte i det hele taget. Og til at kunne få lov til at fokusere på en uddannelse – det savner jeg godt nok,” konstaterer hun med et let suk og forventningens glæde.

Jeg glæder mig til at fokusere på en uddannelse – det savner jeg godt nok

Emilie Skriver Jensen, ansøger til multimediedesigneruddannelse i Skive

Emilie finder sammen med alle øvrige ansøgere ud af, om hun er kommet ind natten til fredag d. 26. juli. Erhvervsakademi Dania sender svar til alle, der er kommet ind klokken 00:01 via E-boks, som kan være op til 8 timer om at levere svaret.

Derfor sidder man hos Erhvervsakademi Dania også klar ved chat og telefon fra midnat og 2 timer frem, sådan at ekstra nervøse ansøgere kan komme i kontakt med institutionen, hvis deres digitale optagelsesbrev skulle lade vente på sig.  

Hjalp denne side dig?