Del siden
 
       

Lykken er luksusbiler

Autoteknologstuderende Paweł Łachut elsker sit praktikophold hos 2Cap i Randers, hvor han bruger sin viden til at sælge brugte luksusbiler i Danmark og til udlandet
Artiklen fortsætter under billedet Student with tattoo on left hand
2021-03-19
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/lykken-er-luksusbiler/

25-årige Pawel Lachuts lidenskab for bilindustrien førte ham til Danias autoteknolog-uddannelse i Viborg. På 4. og sidste semester kalder praktikken i en virksomhed, men at finde sin drømmepraktikplads i Danmark kan for udenlandske studerende virke som umulig mission.

For polske Pawel Lachut gik det anderledes.

Ved at have kæreste, lejlighed, venner og studiejob i Randers-området var Pawel Lachut fast besluttet på at finde en praktikplads i Danmark.

Hovedsageligt for at bevise overfor sig selv, at han kunne få succes i et fremmed land. Hans mål var at finde en virksomhed, der opererede både nationale og internationale markeder.

Jeg dressed up og bankede på hver dør i byen, indtil jeg havde succes

Pawel Lachut, autoteknolog, om at finde sin drømmepraktikplads

”Det var en kæmpe hjælp var at deltage i Danias praktikdage i Viborg, hvor jeg kunne få gode ideer. Derefter klædte jeg mig pænt på og bankede på hver dør i byen, indtil jeg havde succes. Til sidst betalte det sig, og jeg kunne ikke være lykkeligere,” smiler Pawel Lachut, der i dag er i praktik ved 2Cap i Randers.

Allerede inden praktikopholdet begyndte, meldte den ambitiøse studerende sig frivilligt til at tilbringe sin fritid efter undervisningen på 2Cap ApS for at forberede sig til januar, hvor praktikpladsen officielt startede.

Nyder hvert sekund af sin praktik

Ved hjælp af både sine engelske og polske sprogkundskaber fokuserede han på det tyske, polske, rumænske og litauiske marked.
Han hjælper virksomheden med at forberede eksportdokumenter, kontakte kunder og løbende arbejder med at udvide sit eksisterende netværk. Hans opgaver inkluderer også at undersøge de optimale priser for salg af biler i udlandet og udregne fx skattemæssige fradrag.  

Ved at kombinere sin viden om salg, kundeservice og kommunikation er Pawel blevet forfremmet som salgsassistent. Dette inkluderer at byde gæster velkommen, tage den første kontakt med kunder, administrativt arbejde samt forberede bilerne før og efter salg.

 

''Jeg har det godt med min praktik og nyder hvert sekund af det,'' siger Pawel glad.

Motiveret hver morgen
I starten var det lidt svært at tilpasse sig arbejdstiden og miljøet, men til sidst blev han vant til det. Han forklarer, at hans ideer og initiativer bliver værdsat i virksomheden, og at han bliver opfordret til at dele sine ideer til virksomhedens fremtidige udvikling. Han forbedrer også sine danske sprogfærdigheder, hvilket er vigtigt for ham, fordi de fleste af virksomhedens kunder er danske.

‘’2Cap er ikke en stor virksomhed, men alle ansatte er meget hjælpsomme og venlige. At spise brunch med mine kolleger er sjovt og fører altid til interessante snakke. Jeg føler mig virkelig motiveret til at tage i praktik hver morgen, jeg vågner,” siger Pawel.

Vigtigt råd til praktikanter
Pawels planer for fremtiden er endnu ikke klare, men den unge autoteknolog-studerende er interesseret i at få mere viden inden for salg og ledelse inden for den danske bilindustri. Han nyder at have kontakt med kunder og forretningspartnere, hvor han er i stand til at bruge sine sociale færdigheder.

''Jeg ved ikke, hvad fremtiden bringer, men lige nu er jeg glad for, at jeg er på vej i den rigtige retning,'' siger Pawel.

Pawels råd til dig, der skal i praktik

  • Find et praktiksted, hvor du vil nyde hvert minut, og hvor du vil være ligeglad med penge.
  • Mennesker og miljø har en enorm indflydelse på dit arbejde.
  • Selvom det undertiden kan være svært at finde en praktikplads i Danmark uden at tale perfekt dansk, er det en kæmpe tilfredsstillelse, når det lykkedes. 

Pawel råder alle de fremtidige studerende, der søger praktikplads, til at tænke over, hvad de brænder for, og hvilke mål, de gerne vil nå.

Derfor hjælper det meget at lave en liste over de virksomheder, man gerne vil arbejde og prioritere dem.

 

Hjalp denne side dig?