Del siden
 
       

Makkerskab i særklasse vinder pris som bedste praktikophold

Frihed under ansvar, udvikling og en helt særlig kemi sikrer Tobias Skudstrup og Protection Group Danmark prisen som det bedste praktikophold ved Erhvervsakademi Dania
Artiklen fortsætter under billedet Tobias Skudstrup prøver en vest på direktør Jonas Olesen på lageret hos Protection Group Danmark
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/makkerskab-i-saerklasse-vinder-pris-som-bedste-praktikophold/

”Ej, jeg får helt en tåre i øjenkrogen.”

Det konstaterer direktør Jonas Olesen, mens han får diplom og blomster som bevis på, at sikkerhedsvirksomheden Protection Group Danmark har lavet det allerbedste praktikophold på Erhvervsakademi Dania.

I alt kæmpede 34 studerende om prisen, men dommerne var ikke i tvivl om, at matchet mellem 43-årige Tobias Skudstrup og tomandsvirksomheden var mere end almindeligt perfekt. Og det bekræfter markedsføringsøkonomen selv.

Jeg glæder mig til at give den gas til den nationale finale, for Jonas Olesen og Protection Group har virkelig fortjent at vinde

Tobias Skudstrup, markedsføringsøkonom-studerende og vinder af Årets Dania-praktik 2021

”Jeg har været rigtig glad for at være et mindre sted, hvor jeg ikke var praktikant nr. 37 i rækken på den samme stol med samme opgaver eller bare blive brugt som gratis arbejdskraft. Her kunne jeg gøre en forskel,” forklarer Tobias Skudstrup fra Randers, der faktisk havde landet aftale med en anden virksomhed, men valgte at skifte i 11.time, da kemien med Jonas Olesen var så god.

Mere end en praktikant

For direktør Jonas Olesen har praktikanten også været meget mere end bare en praktikant. Virksomheden har kun ham selv og en medarbejder, og det tætte parløb har været meget anderledes end de to praktikanter, han tidligere har haft.

”Tobias er moden og pligtopfyldende kollega. Når vi er så små som vi er, så lærer man meget ved selv at finde ud af tingene, og det har Tobias bare kastet sig ud i. Der er virkelig sket noget med ham og virksomheden i praktikken,” forklarer Jonas Olesen, der kommer fra Randers.

Video

Han startede virksomheden i 2013, da han som dørmand var utilfreds med de stiksikre veste, han kunne købe til sig selv. Senere læste han til markedsføringsøkonom præcis som sin praktikant og senere digital konceptudvikling.

Nomineringen som bedste praktikplads kom helt bag på ham.

”Jeg er meget beskeden, og jeg er ikke så vild med at snakke om følelser, men jeg blev meget glad for, at Tobias synes, det er rart at være her. Tobias er blevet mere end en praktikant,” nikker Jonas Olesen med alvorlig mine, tydeligt berørt, inden han tilføjer, at nomineringen blev fejret med byens bedste pita og en øl.

Pakkehjælp giver lyst til fritidsjob

Undervejs i praktikopholdet har Tobias Skudstrup fået lov til at redesigne hjemmesiden, opsætte online annoncer, lave influencerkampagner og meget mere. Ja, faktisk bliver han helt forpustet, når han skal fortælle om det. Alt i alt har hans indsats ifølge direktøren betydet en betydelig forøgelse af virksomhedens omsætning.

Det gav lidt udfordringer med at nå en stor ordre midt i vinterferien, hvor Tobias Skudstrup endte med at tage sin 10-årige datter med på arbejde og hjælpe med at pakke varer.

 

”Jeg greb chancen for at vise hende, at arbejde betaler sig ved at tage en snak om løn for arbejde og give hende kontanter i hånden svarende til det, hendes løn havde været, hvis det var hendes rigtige arbejde. Min datter har nu besluttet sig for at hun gerne vil have fritidsjob her, når hun fylder 13 år,” smiler Tobias Skudstrup, der har en årrække i restaurationsbranchen bag sig og har et stort iværksættergen.

Men skiftende arbejdstider fik ham til at vælge at gå på skolebænken igen og blive markedsføringsøkonom.

Fakta om konkurrencen Årets Erhvervsakademipraktik

  • Hvert erhvervsakademi i Danmark kårer det bedste praktikophold
  • Vinderen findes i det gode match mellem virksomhed og praktikant
  • Den lokale vinder går videre til den nationale finale som repræsentant for sit erhvervsakademi
  • I alt havde 263 studerende nomineret deres praktik som det bedste
  • I alt dyster otte finalister mod hinanden
  • Finalen er i 2021 den 10. maj i Aarhus ved et lukket, delvist online arrangement

Forude venter nu eksamener, den nationale finale og jobsøgning efter dimissionen.

”Vi er desværre blevet underlagt ting, som gør, at jeg ikke kan fortsætte efter praktikken, men jeg glæder mig til at give den gas til finalen, for Jonas Olesen og Protection Group har virkelig fortjent at vinde,” slutter han og tilføjer, at prisen som Danias bedste praktikophold igen nu skal fejres med pita og øl.

Den nationale finale i praktikkonkurrencen er 10. maj i Aarhus ved et lukket arrangement.

Hjalp denne side dig?