Del siden
 
       

Maria kombinerede online-uddannelse og elitesport

Med 101 landskampe og flere danmarksmesterskaber med Viborg HK i bagagen ved 33-årige Maria Fisker Stokholm, hvad der skal til for at lykkes på håndboldbanen. Nu er hun også lykkes med at tage en handelsøkonom-online uddannelse.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-05-17
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/maria-kombinerede-online-uddannelse-og-elitesport/

Det var i forbindelse med sin graviditet nummer to, at Maria blev inspireret til at tage en uddannelse. Hun ville have en online-uddannelse med en ’salgs-vinkel’, der kunne give hende et bredt spekter af muligheder på arbejdsmarkedet. Derfor faldt valget på handelsøkonom-online-uddannelsen.

Men det er sin sag at tage en uddannelse, når hverdagen står på elitesport, og der også er to små børn og en mand i familien. Det slog nu ikke Maria ud af kurs, så hun afsluttede sin handelsøkonom-online-uddannelse på Dania i februar 2024.

Jeg vidste på forhånd, at skulle jeg tage en uddannelse, skulle det foregå online. Og da jeg læste om handelsøkonomuddannelsen og de muligheder, den kvalificerer mig til, var jeg egentlig ikke i tvivl.

Maria Fisker Stokholm, håndboldspiller og handelsøkonom

Online-uddannelse var den eneste mulighed
Håndboldkarrieren har førsteprioritet for Maria. Derfor traf hun sit valg af uddannelse med udgangspunkt i, at rammerne skulle være fleksible, hvis hun samtidig skulle lykkes med sin sport:

”Jeg vidste på forhånd, at skulle jeg tage en uddannelse, skulle det foregå online. Og da jeg læste om handelsøkonomuddannelsen og de muligheder, den kvalificerer mig til, var jeg egentlig ikke i tvivl. Jeg traf mit valg med en bevidsthed om, at det både ville blive spændende og hårdt”, fortæller Maria Fisker Stokholm og fortsætter:

”Faktisk har jeg prøvet det før. For i direkte forlængelse af min studentereksamen i 2011 tog jeg en uddannelse som sygeplejerske. Derfor vidste jeg, hvad det kræver at kombinerer elitehåndbold og uddannelse. Men dengang havde jeg ikke mand og børn, så dem skulle jeg også have med i ligningen”.

Logistik, logistik, logistik og selvdisciplin
Det blev, som Maria havde forudset, hårdt for hende at gennemføre en uddannelse. Først og fremmest fordi der var mange nye ting at lære. Men også fordi det er en udfordring at få hverdagens logistiske puslespil til at gå op:

”Den største udfordring med at kombinere uddannelse, elitesportskarriere og familieliv er logistikken. Jeg skulle hele tiden balancere et program, hvor træning, gruppearbejde, praktik og meget mere skulle gå op i en højere enhed. Det krævede en meget høj grad af selvdisciplin og lektielæsning på nogle meget skæve tidspunkter af døgnet”, understreger Maria Fisker Stokholm.

Heldigvis havde både Marias medstuderende og Marias praktikvirksomhed, Keydesign, en god forståelse for, at der var ting i håndboldkarrieren, hun blev nødt til at prioritere. Samtidig fik hun den nødvendige opbakning fra Erhvervsakademi Dania, der har gode erfaringer med at navigere elitesports-udøvere igennem en uddannelse med de hensyn, det kræver.

Mange andre elitesportsudøvere på uddannelsen
En anden af de ting, der gjorde en positiv forskel for Maria var, at der var flere andre elitesportsudøvere i hendes klasse. Det gav en gensidig forståelse for, at det kan være svært at sætte sig mentalt op til undervisning, hvis man samtidig ved, at man skal i kamp eller konkurrence senere på dagen:

”Det har været spændende at studere sammen med andre elitesportsudøvere og sparre med dem om, hvordan de fik deres hverdag til at gå op. De havde jo de samme udfordringer, som jeg havde, så vi hjalp hinanden med gode råd, og det gjorde en positiv forskel for mig”, husker Maria Fisker Stokholm tilbage.

Det har været spændende at studere sammen med andre elitesportsudøvere og sparre med dem om, hvordan de fik deres hverdag til at gå op.

Maria Fisker Stokholm, hånboldspiller og handelsøkonom

Konkrete, faglige værktøjer er det, Maria er gladest for at have fået med sig fra sin uddannelse. Og de skal på sigt kvalificere hende til drømmejobbet som sælger indenfor den sundhedsfaglige sektor:

”Uddannelsen har gjort mig klogere på rigtig mange ting, som jeg på forhånd interesserede mig for, men som jeg ikke vidste så meget om. Det gælder både salg og markedsføring, strategi og forretningsforståelse og digital markedsføring og kommunikation. Det glæder jeg mig til at arbejde med, når håndbold-karrieren engang slutter”, runder Maria Fisker Stokholm af med et smil.

Maria spiller lige nu som fuldtidsprofessionel hos Viborg HK med en kontrakt frem til 2026.

Fakta

Handelsøkonom-online-uddannelsen er en to-årig kort videregående uddannelse.

Der er otte måneders lønnet praktik.

Undervisningen foregår online.

Der er studiestart i august/september.

Hjalp denne side dig?