Del siden
 
       

Marie gik målrettet efter at kvalificere sig til et job hos Rito

Allerede inden 23-årige Marie Sonne fra Skive dimitterede fra sin professionsbachelor-uddannelse i e-handel fra Dania i Skive i januar, havde hun sikret sig et job som e-mail og kampagneansvarlig hos Rito. Det var resultatet af en målrettet indsats.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/marie-gik-maalrettet-efter-at-kvalificere-sig-til-et-job-hos-rito/

Hvordan tager jeg springet fra at være studerende til at lande et job som nyuddannet? Og hvordan ved jeg, hvad jeg kan bidrage med i en virksomhed? Det er to spørgsmål, mange studerende spørger sig selv. En af dem er Marie Sonne, der brugte sine praktikophold som springbræt til et job.

Marie Sonne mødte første gang Rito i forbindelse med sin tre måneder lange praktik på multimedie-designer-uddannelsen i 2022. Hun ville gerne arbejde i en b-t-c online-virksomhed (en virksomhed, som sælger til private), så hun sendte Rito en uopfordret ansøgning, kom til samtale og landede et praktikophold.

De opgaver jeg arbejdede med under praktikken var spændende og udfordrende, og jeg fik hurtigt meget ansvar. Så jeg besluttede egentlig ret hurtigt, at Rito er sted, hvor jeg gerne ville blive

Marie Sonne , nyuddannet professionsbachelor og nyansat e-mail og kampagneansvarlig

Fra praktikant til e-mail og kampagneansvarlig
Det blev starten på et frugtbart samarbejde, hvor Marie først kom i praktik, efterfølgende skrev sin hovedopgave hos Rito, fortsatte som studentermedhjælper samtidig med at hun begyndte på sin overbygningsuddannelse i e-handel, hvor hun også både var i praktik og skrev sin hovedopgave:

”De opgaver jeg arbejdede med under praktikken var spændende og udfordrende, og jeg fik hurtigt meget ansvar. Så jeg besluttede egentlig ret hurtigt, at Rito er sted, hvor jeg gerne ville blive. Både på grund af arbejdsopgaverne, men også fordi jeg fra start oplevede at indgå på helt lige fod med de andre i teamet, og den kultur kan jeg godt lide”, forklarer Marie Sonne og fortsætter:

”Så det var egentlig op til mig selv at gøre en ekstra indsats, gribe de muligheder der var, tage initiativ og vise, at jeg gerne ville det her. Det lykkes heldigvis, og i dag sidder jeg med ansvaret for alt vores e-mail marketing og kampagner, selvom jeg er helt nyuddannet”.

Vi kender deres styrker både socialt og fagligt
Rito er en online hobby butik, som sælger garn og hobbyartikler på nettet til ’gør-det-selv’-folket. De har hovedfokus på garn til strik og hækling, men har en målsætning om at være total-leverandør til kreative sjæle. Så der bliver konstant tilføjet nye produktkategorier til sortimentet.

Det betyder, at tingene går hurtigt i virksomheden, hvor Kristian Sønderup er SoMe-ansvarlig og ham, der har været den primære sparringspartner for Marie Sonne, i forbindelse med praktik og opgave-skrivning. Det er en proces, der har givet ham og Rito god mulighed for lære Marie Sonne at kende både fagligt og socialt og vurdere, om hun passer ind i en virksomhed, hvor der er kort fra tanke til handling:

Marie Sonne er både uddannet multimediedesigner og professionsbachelor i e-handel fra Dania i Skive

”Vi sparer både tid og ressourcer, når vi kan ansætte tidligere praktikanter. For så kender vi hinanden på forhånd. Vi ved, hvad de kan bidrage med, hvor deres styrker er og hvordan de fungerer socialt ind i det team, de bliver en del af. Det er en kæmpe fordel”, siger Kristian Sønderup.

De har en god værktøjskasse med sig
E-handel-uddannelsen blev etableret på Dania i Skive, blandt andet på baggrund af et konkret ønske fra det lokale erhvervsliv. En af de virksomheder, der støttede op om uddannelsen, var Rito. De sidder i dag også med i det uddannelsesudvalg, som er med til at udvikle uddannelsen og sikre, at de studerende får de kompetencer, erhvervslivet efterspørger:

”Vi ved, at når vi får praktikanter fra e-handel, har de et godt fundament, og en god værktøjskasse med sig. Men det er der afgørende for os er, at de også er nysgerrige, at de har et drive og har lyst til at udvikle sig, og det oplevede vi med Marie”, pointerer Kristian Sønderup og understreger:

”Når vi har praktikanter, giver vi dem selvfølgelig den støtte, de skal have, og de får mulighed for selv at påvirke rammerne for de opgaver, de løser. Men de kommer aldrig til at sidde med ’for sjov’-opgaver. De skal altid løse konkrete problemstillinger, som på den ene eller anden måde skaber værdi for Rito – på den måde får de oplevelsen af, at de er med til at gøre en forskel”.

Læs mere om Rito på: rito.dk

Fakta

Professionsbacheloruddannelsen i e-handel er en online uddannelse der klæder dig på til at arbejde analytisk og strategisk med e-commerce og digital markedsføring.

Titel: Professionsbachelor i e-handel (top-up)

Uddannelsesniveau: Mellemlang videregående uddannelse, 90 ECTS-point (210 ECTS-point)

Varighed: 1½ år

Praktik: 10 uger på 3. semester.

Studiestart: August/september

Hjalp denne side dig?