Del siden
 
       

Melanie udfordrede sine grænser som praktikant hos EDC

Melanie Frieda Mathia Rasmussen er finansøkonom-online-studerende, og hun har været i praktik hos EDC Poul Erik Bech Aabenraa/Rødekro. Her opsøgte hun arbejdsopgaver, som hun normalt går langt uden om.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/melanie-udfordrede-sine-graenser-som-praktikant-hos-edc/

Det var bevidst, at Melanie valgte et praktiksted, hvor hun kunne udfordre sig selv med en af de opgaver, hun ikke er allermest begejstret for: Opsøgende salg. Men Melanie vil gerne være ejendomsmægler, og skal hun lykkes med den plan, bliver hun nødt til at tage tyren ved hornene. Og det har hun gjort med succes.

Faktisk var hun så glad for sit praktikophold hos EDC, at hun har indstillet Poul Erik Bech Aabenraa/ Rødekro til konkurrencen om at blive valgt til årets bedste praktikophold hos Dania. Og det har hun gjort rigtig godt, for EDC Poul Erik Bech Aabenraa/Rødekro er en af de fem virksomheder - ud af 46 nominerede - der er med i finalefeltet om at blive kåret til den endelige vinder.

Jeg var en del af virksomheden – jeg var ikke praktikant
Melanie var i praktik hos EDC Poul Erik Bech Aabenraa/ Rødekro de første tre måneder af 2024. Og selvom tre måneder er kort tid at være i en virksomhed, fik Melanie en oplevelse af at blive behandlet som en fuldt integreret medarbejder:

”Jeg har slet ikke følt mig som praktikant, for jeg fik mine egne ansvarsområder, og jeg var en del af virksomheden på helt lige fod med de andre. Det betød også, at jeg har udviklet mig meget på alle områder i løbet af de tre måneder”, siger Melanie Frieda Mathia Rasmussen og fortsætter:

Jeg har slet ikke følt mig som praktikant, for jeg fik mine egne ansvarsområder, og jeg var en del af virksomheden på helt lige fod med de andre. Det betød også, at jeg har udviklet mig meget på alle områder i løbet af de tre måneder.

Melanie Frieda Mathia Rasmussen, praktikant hos EDC Poul Erik Bech Aabenraa/Rødekro og finansøkonom-online-studerende

”Vi er en lille butik med fem mennesker, og vi laver det hele selv, så jeg har fået lov til at arbejde med mange forskellige opgaver. Jeg har lavet vurderinger og værdiansættelser, jeg har forberedt materiale til før-salg, jeg har været med til fremvisninger og jeg har lavet købsaftaler – under kyndig vejledning. Så jeg har været en del af mange af de processer, der indgår i en ejendomshandel”.

Finansøkonom-uddannelsen giver et godt fundament
Det har været Melanies eksplicitte ambition med sin praktik, at hun ville suge alt den viden og erfaring til sig som overhovedet muligt. Den ambition har betydet, at Melanie har været nødt til at bevæge sig uden for sin ’comfort zone’:

Min oplevelse har været, at mange af de ting jeg har lært på finansøkonom-online-uddannelsen, har jeg konkret brugt i min praktik. Det har handlet om alt fra huseftersynsordninger, fortrydelsesretter og rentedannelser

Melanie Frieda Mathia Rasmussen, praktikant hos EDC Poul Erik Bech Aabenraa/Rødekro og finansøkonom-online-studerende

”Jeg har haft meget kundekontakt både i telefonen og til fremvisninger, hvor jeg var tvunget til at være den der tog initiativ, stille spørgsmål og finde frem til informationer om kunderne. Det har aldrig været min yndlingsopgave. Men jeg deltog i et kursus, hvor jeg fik en indflyvning til telefonsalg, og jeg har også fået mentor-hjælp, så nu er jeg blevet tryg ved det”, forklarer Melanie Frieda Mathia Rasmussen.

Samtidig har Melanie også følt sig godt klædt på, for hun havde både opbakningen fra sine kolleger hos EDC Poul Erik Bech Aabenraa/ Rødekro, og hun havde et godt fundament med sig fra sin uddannelse:

”Min oplevelse har været, at mange af de ting jeg har lært på finansøkonom-online-uddannelsen, har jeg konkret brugt i min praktik. Det har handlet om alt fra huseftersynsordninger, fortrydelsesretter og rentedannelser. Og så giver uddannelsen pludselig mening på en ny måde”, understreger Melanie Frieda Mathia Rasmussen.

Ikke kun store biler og hurtige penge
Brian Diemer-Marcussen, afdelingsleder, partner, ejendomsmægler, køberådgiver og valuar, MDE, hos EDC Poul Erik Bech Aabenraa/Rødekro har fungeret som Melanies praktikvejleder, og han er meget bevidst om, hvad han gerne vil give Melanie og andre praktikanter med videre fra et praktikophold:

”Vi skal give glæden ved branchen og den faglige stolthed videre. Vi har en arv, som vi skal løfte, og vi har et ansvar for at give den næste generation af ejendomsmæglere de bedste forudsætninger for at lykkes. Men vi skal også lære de kommende ejendomsmæglere, at det ikke er en branche, hvor det kun er store biler og hurtige penge, der er i centrum, som nogle TV-udsendelser giver indtryk af”, pointerer Brian Diemer-Marcussen.

Vi får ny viden og en fordomsfri tilgang til tingene
Mavefornemmelsen er den afgørende faktor, når Brian skal have nye praktikanter ind i virksomheden. For én ting er, hvordan en potentiel praktikant præsenterer sig på skrift. Noget helt andet er, at den kommende praktikant skal fungere socialt ind i virksomheden og, ikke mindst, i samspillet med kunderne:

”Høje karakterer gør det ikke alene, hvis praktikanten ikke forstår samspillet med kunderne. Den del er den vigtigste. Og det er blandt andet det Melanie har været rigtig dygtig til – hun er god til kundekontakt, og hun er serviceminded”, roser Brian Diemer-Marcussen, før han runder af:

Høje karakterer gør det ikke alene, hvis praktikanten ikke forstår samspillet med kunderne. Den del er den vigtigste. Og det er blandt andet det Melanie har været rigtig dygtig til – hun er god til kundekontakt, og hun er serviceminded.

Brian Diemer-Marcussen, praktikvejleder og afdelingsleder, partner, ejendomsmægler, køberådgiver og valuar, MDE, hos EDC Poul Erik Bech Aabenraa/Rødekro

”Det tager lidt af vores tid at have praktikanter. Men vi får til gengæld en masse ny viden og en helt fordomsfri tilgang til mange ting retur. Og det er helt afgørende med den påvirkning, så vi hele tiden udvikler os og holder os selv på mærkerne”.

Du kan læse mere om EDC Poul Erik Bech Aabenraa/Rødekro her

Lokal finale og landsfinale i København

46 studerende har indstillet deres praktikvirksomhed i konkurrencen om at blive årets praktikophold i Erhvervsakademi Dania.

EDC Poul Erik Bech Aabenraa/Rødekro er en af de fem virksomheder, som er blevet udvalgt til finalefeltet.

Vinderen af årets bedste praktikophold i Erhvervsakademi Dania bliver kåret i slutningen af april.

Til landsfinalen, den 23. maj, skal vinderen af årets bedste bedste praktikophold i Erhvervsakademi Dania kæmpe mod vinderne af årets bedste praktikophold fra de øvrige erhvervsakademier for at finde en landsdækkende vinder.

Hjalp denne side dig?