Del siden
 
       

Ny efteruddannelse på bachelor-niveau på Dania

Kommunikation, salg og markedsføring på bachelorniveau kan nu læses ved siden af jobbet. Første hold starter til marts i forretningsforståelse
Artiklen fortsætter under billedet Person holder en computer, der er tydelig, mens vedkommende snakker med tre kolleger om en opgave
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/merkantil-diplom-uddannelse/

De fleste kender diplomuddannelsen i ledelse. De færreste kender dens merkantile pendant, som har fokus på økonomi, rådgivning og kommunikation, som nu flytter ind hos Erhvervsakademi Dania.

”Indtil i dag har vi kun kunne tilbyde efteruddannelse på bachelor-niveau i softwareudvikling. Med den nye merkantile diplomuddannelse får vi mulighed for at udbyde en lang række merkantile diplomfag,” siger Birgitte Bjærge, der er erhvervsdirektør på Erhvervsakademi Dania.

Det lokale erhvervsliv har efterspurgt uddannelsen til deres medarbejdere, og det lytter vi til

Birgitte Bjærge, erhvervsdirektør

Her har man søgt om at få uddannelsen, da mange lokale virksomheder har efterspurgt den til deres ansatte.

”Medarbejdere har behov for opkvalificering for at kunne være relevante på fremtidens arbejdsmarked. Det lytter vi som regional efteruddannelsesinstitution til, så både virksomheder og ansatte står stærkere på arbejdsmarkedet, samtidig med at den enkelte får øget sine karrieremuligheder og løftet sine kompetencer,” forklarer erhvervsdirektøren.

Artiklen fortsætter under billedet Smilende pige med en hånd på tastatur og en anden med telefon i hånden på hyggelig cafe Det er lykkedes Dania at få den merkantile efteruddannelse på bachelorniveau i hus, efter forespørgsel fra erhvervslivet.

Forståelse første fag
Den nye efteruddannelse består af flere forskellige linjer i finansiel rådgivning, salg og markedsføring, E-handel, kommunikation, økonomi og regnskab.

Fælles er, at man skal have to obligatoriske fag i projektledelse og forretningsforståelse. Sidstnævnte fag begynder til marts i Randers.

 

”Forretningsforståelse er et interessant fag og er relevant for rigtig mange i job, fordi det giver en forståelse for hele virksomhedsdriften. Det lyder meget som tung business, men det er i virkeligheden organisationsforståelse i både private og offentlige virksomheder, som kan gavne mange medarbejdere i virksomheden,” fortæller Birgitte Bjærge.

Den merkantile diplomuddannelse vil med tiden komme til andre af Danias dækningsområder som fx Viborg, Silkeborg og Horsens.

Q & A om den nye uddannelse

Hvad betyder den nye uddannelse?
At nu kan du komme på efteruddannelse på bachelorniveau hos Erhvervsakademi Dania

Så når jeg har en kort videregående uddannelse som fx markedsføringsøkonom, hvad betyder det for mig?
Det betyder, at du kan videreuddanne dig på bachelorniveau sideløbende med dit arbejde

Hvor lang tid tager den?
Hvis du tager ét fag ad gangen ved siden af dit fuldtidsjob og vil have hele uddannelsen, tager det cirka 2,5 år at gennemføre.

Men hvordan kommer jeg ind på uddannelsen?
Du kan starte på efteruddannelsen, hvis du har en kort eller mellemlang videregående uddannelse plus to års erhvervserfaring. Derudover kan du lige nu også komme ind med en akademiuddannelse på deltid uden efterfølgende 2 års erhvervserfaring.

Hvad koster det?
Det kommer an på, hvor meget du vil tage af uddannelsen. Du kan vælge at følge et enkelt fag på de åbne hold, som løbende bliver udbudt. Du kan se aktuelle hold og priser her 

Hjalp denne side dig?