Del siden
 
       

Mohammad vil bruge sin uddannelse til at arbejde strategisk med salg og marketing

Allerede før Mohammad Jalal Ibrahim Ahmed startede på handelsøkonomuddannelsen på Dania i Silkeborg var han bevidst om, hvad han vil bruge uddannelsen til. Han vil arbejde med salgs- og marketing-strategier i detailbranchen.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/mohammad-vil-bruge-sin-uddannelse-til-at-arbejde-strategisk-med-salg-og-marketing/

23-årige Mohammad er EUX Business-student fra Mercantec i Viborg fra 2021 og han har han taget en elev-uddannelse i en JYSK-butik i Silkeborg. Her nåede han at arbejde i 2 ½ år inden lysten til at lære nyt på en praksisrettet måde fik ham til at søge ind på handelsøkonom-uddannelsen, hvor han begyndte i slutningen af januar 2024.

Mohammad var en ud af 140 elever hos JYSK, som startede op på samme tid. Elevuddannelsen foregik både i JYSK-butikken, men, som en del af det interne elev-forløb hos JYSK. Han var desuden på fire skoleophold af to ugers varighed, og blev sammen med 29 andre udvalgt til et ekstra ophold med fokus på ledelse i praksis. Det tændte en ny ambition i ham.

Jeg undersøgte, hvad der var af muligheder, og jeg fik egentlig hurtigt øjnene op for handelsøkonom-uddannelsen fordi den er så praksisrettet og fordi der er en lang praktik-periode.

Mohammad Jalal Ibrahim Ahmed , nystartet handelsøkonom-studerende

Afgørende med praksisrettet profil og lang praktik
I JYSK var Mohammads fokus på salg af senge, dyner og puder. Det gjorde han så godt, at han blev tilbudt en lederstilling efter endt elev-forløb. Det takkede han nej-tak til. Han havde nemlig fået smag for at tilegne sig flere teoretiske redskaber, så han på sigt får mulighed for at arbejde mere strategisk:

”Det var faktisk skoleopholdene på JYSK-uddannelsen, som fik mig til at overveje at tage en ekstra uddannelse. Så jeg undersøgte, hvad der var af muligheder, og jeg fik egentlig hurtigt øjnene op for handelsøkonom-uddannelsen fordi den er så praksisrettet og fordi der er en lang praktik-periode”, forklarer Mohammad.

Det er i særdeleshed de fag, der har med salg, markedsføring og erhvervsøkonomi at gøre, der har Mohammads interesse. Og så betyder det også noget for ham, at Campus Silkeborg er et lille, hyggeligt campus, hvor de studerende også lærer hinanden på tværs af uddannelserne.

Jeg vil gerne være et skridt foran
I stedet for at arbejde i en butik, er det Mohammads drøm, at være med til at tegne de overordnede strategiske rammer, der skal eksekveres i butikkerne. Det må meget gerne være i en stor butikskæde, hvor han kan udnytte sine erfaringer fra detailbranchen:

”Jeg vil gerne være et skridt foran, og være med til at bestemme, hvad der skal ske ude i butikkerne. Det kunne fx være i forhold til salg og markedsføring. For jeg ved jo konkret, hvordan de arbejder, og hvordan jeg kan hjælpe dem. Så der tror jeg, at jeg kan være med til at gøre en forskel” siger Mohammad og pointerer:

”Det er mit mål at blive rigtig god til at bruge teorierne på en konkret og praktisk måde, og det håber jeg selvfølgelig at handelsøkonom-uddannelsen kan hjælpe mig med. Starten har været rigtig god, jeg lærer en masse, og så oplever jeg, at underviserne er gode til at se os som forskellige individer, og interesserer sig for hvem vi er”.

Det er mit mål at blive rigtig god til at bruge teorierne på en konkret og praktisk måde, og det håber jeg selvfølgelig at handelsøkonom-uddannelsen kan hjælpe mig med

Mohammad Jalal Ibrahim Ahmed, nystartet handelsøkonom-studerende

Hvis mavefornemmelsen er rigtig, springer jeg ud i det
Lige nu står JYSK højt på hitlisten over de steder, Mohammad gerne vil gøre karriere, når han er dimitteret. Men han er samtidig meget opmærksom på, at han i løbet af uddannelsen, måske finder ud af, at han skal i en anden retning:

”Om kort tid kommer der en masse virksomheder her på Dania og præsenterer sig på en karriere-messe. Dem er jeg spændt på møde. Vi skal også løbende på virksomhedsbesøg, så det handler om at holde sine muligheder åbne. Hvis jeg har den rigtige mavefornemmelse med en virksomhed, springer jeg ud i det og søger ind der. I første omgang til praktik, og så må jeg se, hvad der sker”.

Ansøgningsfristen til handelsøkonom-uddannelsen er den 15. marts kl. 12.00 gennem kvote 2.

Facts om uddannelsen til handelsøkonom

  • Uddannelsen er en praksisnær, toårig kort videregående uddannelse
  • Den er opdelt i et års teori, 8-11 måneders lønnet praktikophold og en afsluttende hovedopgave
  • Uddannelsen giver kendskab til nogle af de væsentligste aspekter af erhvervslivet som erhvervsøkonomi, indkøb, logistik, salg, kommunikation, marketing, ledelse og jura
  • Studiestart er februar og september

Hjalp denne side dig?