Del siden
 
       

Nadja vil læse til dataanalytiker i Viborg fra hjemmet i Barcelona

27-årige Nadja Jepsen er udenlandsdansker og arbejder i et internationalt firma. Men hun drømmer om en anden stilling i samme firma, og for at få de rette kompetencer, vil hun læse til dataanalytiker som onlinestudie hos Erhvervsakademi Dania
Artiklen fortsætter under billedet Nadja Jepsen bor i Barcelona og har søgt ind hos Erhvervsakademi Dania på studiet til dataanalyse
2023-03-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/nadja-vil-laese-til-dataanalytiker-i-viborg-fra-hjemmet-i-barcelona/

Nadja Jepsen er uddannet markedsføringsøkonom og lever med sin norske kæreste i Barcelona. De mødte hinanden i Lissabon for 4-5 år siden, ville gerne blive boede i udlandet, og valget faldt på Barcelona på grund af de mange internationale virksomheder, som holder til her.

Hun arbejder også i en international virksomhed, hvor hun sidder i en stilling som kundeservicemedarbejder. Og det er hun sådan set også glad for. Men…

”Min arbejdsplads har også en afdeling med dataanalyse, som en af mine kammerater arbejder i, og det er helt vildt spændende,” fortæller hun begejstret fra lejligheden, mens hendes kat miaver i baggrunden.

 

Min arbejdsplads har også en afdeling med dataanalyse, som en af mine kammerater arbejder i, og det er helt vildt spændende

Nadja Jepsen, ansøger til dataanalyse-uddannelsen

Nadja har derfor, siden hun blev færdiguddannet markedsføringsøkonom i 2021, løbende været på forskellige kurser i dataanalyse, men virksomheden, hun er ansat i, mener, hun skal have mere reel uddannelse for at kunne få job i dataanalyse-afdelingen.

Hun var derfor meget glad, da hun faldt over dataanalyse-uddannelsen, som hun kan tage på dansk, mens hun stadig bor i Barcelona, da uddannelsen kun kræver få dage på campus i Viborg.

 

”Lige nu arbejder jeg 30 timer om ugen, men jeg har snakket med min arbejdsgiver om at gå ned i tid for at få tid til at studere. Og jeg har også snakket med dem om at tage praktikken i dataanalyse-afdelingen, når den tid kommer,” forklarer Nadja om hendes allerede velplanlagte studietid, når hun forhåbentligt bliver optaget.

Erfaren online-studerende

Nadja Jepsen har allerede mange erfaringer i at læse online til trods for, at hendes markedsføringsuddannelse egentlig var en uddannelse med fysisk fremmøde. Hun boede allerede dengang i Barcelona og fløj frem og tilbage, når det var nødvendigt. Nadja studerede fra 2019-2021, og i den periode foregik det meste undervisning online som følge af nedlukningerne under corona-pandemien, og derfor blev det til meget få ture frem og tilbage for udenlandsdanskeren.

Og onlineundervisningen, den blev hun bidt af.

”På min sidste online-uddannelse fungerede det super godt. Vi snakker jo også sammen på et onlinestudie, både i zoom og i messenger-grupper. Jeg kan rigtig godt lide det. Det tager noget af presset af for mig, når jeg ikke skal bruge meget energi på at være social,” siger hun.

Nadja vil løse problemer med dataanalyse

Som markedsføringsøkonom har Nadja allerede i et vist omfang arbejdet med data, og det har tændt en gnist i hende, som det vil hun have mere af. Hun ved også, hvad hun gerne vil bruge det til.

 

”Først og fremmest, så vil jeg noget med trouble shoot. Jeg vil finde problemet og finde ud af, hvad der skal til for at løse det ud fra data,” fortæller hun målrettet og allerede en lille smule fagsprogs-nørdet.

På min sidste online-uddannelse fungerede det super godt. Vi snakker jo også sammen på et onlinestudie, både i zoom og i messenger-grupper. Jeg kan rigtig godt lide det. Det tager noget af presset af for mig, når jeg ikke skal bruge meget energi på at være social

Nadia Jepsen, om at læse online

”Jeg kunne godt tænke mig at starte ud med en generel dataanalysestilling med API og forecast. Man kan komme ret langt med dataanalyse og blive dataanalysemanager. Men i første omgang vil jeg gerne bare arbejde med dataanalyse.”

Nadja får svar på, om hun kommer ind på uddannelsen i dataanalyse hos Erhvervsakademi Dania til juli. Umiddelbart har Nadja gode muligheder for at blive optaget på uddannelsen, da hendes uddannelse til markedsføringsøkonom er direkte adgangsgivende. Det er muligt at søge ind på uddannelsen frem til 1. juli, hvis du direkte opfylder adgangskriterierne og ikke skal gennem optagelsesprøven.

Hjalp denne side dig?