Del siden
 
       

Oplevelsesuddannelse bliver online

Drømmer du om at arbejde med fjerne sandstrande og samtidig ligge på dem, så kommer chancen nu. Den videregående uddannelse til serviceøkonom går online i nyt speciale med fokus på rejseledelse
Artiklen fortsætter under billedet
2020-02-17
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/oplevelsesuddannelse-bliver-online/

Krystalblåt hav, hvide sandstrande og svajende palmer har normalt ikke meget tilfælles med videregående uddannelser. Men det får de nu. 

Erhvervsakademi Dania i Randers har nemlig lavet en ny onlineudgave af den 2-årige videregående uddannelse til serviceøkonom, som kan læses overalt i verden. Den har fået en specialisering inden for travelguide management, som ikke findes andre steder.

Studerende udbryder ’ej bare den mulighed havde været der, da jeg søgte uddannelse'

Bettina Lyngsdal Baumgarten, underviser og projektleder for ny online serviceøkonomuddannelse

”Den er for dem, som brænder for rejse- og oplevelsesbranchen, hvor vi kombinerer teori og praksis via samarbejde med guideskolen Service & Co., som byder ind med praksisnære eksempler fra virkeligheden og lægger hus til fem ugers ophold i Spanien med fokus på forretningsudvikling som en del af uddannelsen. Rejsebranchen er inde i en rivende udvikling. Den er vi nødt til at følge med, når vi taler charter, oplevelser, rejser og service,” fortæller underviser Bettina Lyngsdal Baumgarten, der er projektleder for den nye uddannelse og selv har 25 års erfaring fra rejsebranchen.

Kombination til fremtiden
Århus Charter er en af de virksomheder, som er glad for at høre om det nye speciale på uddannelsen.

Artiklen fortsætter under billedet En videregående uddannelse behøver ikke udelukkende foregå i et forelæsningslokale med 200 andre. Det kan også være online og under sydens sol, hvis man altså vælger den nye onlineuddannelse til serviceøkonom
 
En videregående uddannelse behøver ikke udelukkende foregå i et forelæsningslokale med 200 andre. Det kan også være online og under sydens sol, hvis man altså vælger den nye onlineuddannelse til serviceøkonom

”Jeg hilser den nye uddannelse i travelguide management velkommen. Vi er helt sikre på, at kombinationen af teorien og den jordnære praksisbaserede uddannelse fra bl.a. guideskolen klæder de studerende allerbedst på til en fremtid i rejsebranchen,” forklarer Henrik G. Jensen, der er bureauchef og medejer af Århus Charter.

Sparer tid
30-årige Nadia Sofia Carstens fra Aarhus har taget guideskole og den videregående uddannelse til serviceøkonom hver for sig. Hun ville ønske, at uddannelsen havde fandtes, dengang hun skulle vælge videregående uddannelse.

”Hvis jeg kunne spole tiden tilbage, ville jeg helt klart have valgt en kombineret uddannelse. Det allersmarteste er jo, at man sparer meget tid og penge ved at kunne gøre begge dele samtidig,” smiler Nadia Sofia Carstens, der gennem flere år har været rådgiver i branchen.

Artiklen fortsætter under billedet Nadia Sofia Carstens har arbejdet i rejsebranchen og hilser den nye uddannelse velkommen, som sparer tid fra at tage guideuddannelse og videregående hver for sig.
 
Nadia Sofia Carstens har arbejdet i rejsebranchen og hilser den nye uddannelse velkommen, som sparer tid fra at tage guideuddannelse og videregående hver for sig.

Præcis samme reaktion har underviser Bettina Lyngsdal Baumgarten oplevet på den fysiske uddannelse i Randers.

”Vi forventer en stor efterspørgsel blandt unge efter denne uddannelse og kan høre, at når vi fortæller om det til vores nuværende studerende, så udbryder de ’ej bare den mulighed havde været der, da jeg søgte uddannelse’,” fortæller hun med et smil.

Tiden er inde til online
Hun maner samtidig alle bekymringer for eventuel ensomhed som studerende bag skærmen til jorden.

Artiklen fortsætter under billedet Underviser Bettina Lyngsdal Baumgarten er projektleder for den nye uddannelse og selv har 25 års erfaring fra rejsebranchen
 
Underviser Bettina Lyngsdal Baumgarten er projektleder for den nye uddannelse og selv har 25 års erfaring fra rejsebranchen

”Udover at lave online studiegrupper for alle kan vi godt lide at se folk i øjnene og skabe nærhed, som giver den læring, vi har et brændende hjerte for. Vi vil aldrig udstikke en opgave og så lade folk alene i fire uger,” siger projektlederen alvorligt.

100 procent online bliver uddannelsen dog ikke, da man udover at ses fysisk på guideskolen i Spanien også skal mødes fysisk ved hver semesterstart i Randers.

”Men derudover er alt digitalt. Man får samme uddannelse, som de, der går fysisk på campus, men nu er tiden til det. Vi lever i en online verden, som de unge er vant til at være i og efterspørger,” slutter Bettina Lyngsdal Baumgarten med et smil.

Det er muligt at søge ind på den videregående uddannelse via optagelse.dk, og studiestart for første hold bliver efter sommerferien.

Artiklen fortsætter under billedet Sol, strand og - videregående uddannelse?! Jeps, det bliver muligt med den nye online uddannelse til serviceøkonom
 
Sol, strand og - videregående uddannelse?! Jeps, det bliver muligt med den nye online uddannelse til serviceøkonom

Hjalp denne side dig?