Del siden
 
       

Optometrister vinder prestigepris for bedste projekt

Tre studerende fra Randers har fået prisen for optikerbranchens bedste bachelorprojekt. De har undersøgt, om optikere henviser for mange til øjenlæge
Artiklen fortsætter under billedet Studerende løfter vinderpokalen højt op i luften med stort smil på læben
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/optometrister-vinder-prestigepris-for-bedste-projekt/

Det er et emne med høj aktualitet og lige i tidsånden i optikerverdenen, som Pia Pedersen, Trine Agesen og Anders Sørensen lavede bachelorprojekt om. Konklusionen var lige så opsigtsvækkende, og det førte forleden til hædersprisen som branchens bedste projekt.

I løbet af den videregående uddannelse til optometrist har de undersøgt over 3.000 patienter, hvoraf tre procent blev henvist til øjenlæge. Dem kontaktede de studerende efter besøget ved øjenlæge.

”Hovedkonklusionen var, at optometristens henvisninger har været relevante og korrekte i langt hovedparten af tilfældene. Det er en vigtig problemstilling inden for branchen,” fortæller Ivan Nisted, der er lektor på Erhvervsakademi Dania og en af dommerne i konkurrencen.

”Henvises for få patienter til øjenlæge, vil farlige synstruende øjensygdomme blive opdaget for sent med mulige alvorlige synstab til følge. Samtidig er det vigtigt, at optometrister ikke henviser uden grund, da overhenvisning vil føre til længere ventetider for de patienter, der har akut brug for at blive tilset af en øjenlæge,” forklarer Ivan Nisted.

Prisen bliver uddelt af verdens største brilleglas-fabrikant, Essilor, der siden 1996 har hædret det bedste bachelorprojekt for at sætte fokus på forskning i optometri-branchen.

Deres projekt sætter fokus på en vigtig problemstilling inden for branchen

Ivan Nisted, lektor på Erhvervsakademi Dania

Prisen bliver uddelt af verdens største brilleglas-fabrikant, Essilor, der siden 1996 har hædret det bedste bachelorprojekt for at sætte fokus på forskning i optometri-branchen.

Til konferencen deltog også flere af de studerende fra blandt andet første semester, ligesom flere af underviserne fra optometriuddannelsen holdt indlæg om deres projekter og faglighed.

Hjalp denne side dig?