Del siden
 
       

Pengemette deler ikke sin viden om penge for pengenes skyld

Det er Mette Ahnfeldt Grinsted, der står bag aliasset @pengemette. Hun arbejder til daglig som personlig rådgiver i Danske Bank, og sideløbende driver Mette Instagramprofilen @pengemette.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/pengemette-deler-ikke-sin-viden-om-penge-for-pengenes-skyld/

32.200 følger @pengemette på Instagram, når hun giver tips og tricks til budgetplanlægning, pension, omlægning af lån, årsopgørelser og meget mere. Hun hjælper både unge og ældre med at finde hoved og hale i deres økonomi. Og hun gør det gerne med eksempler fra sit eget liv og egen økonomi.

Det stod nu ikke skrevet i stjernerne, at Mette skulle læse til finansøkonom og arbejde i en bank en dag. Der stod i stedet for ernæring, folkesundhed og sundhedsfremme på uddannelses-menuen, for Mette valgte i første omgang at læse en professionsbachelor-uddannelse i ernæring og sundhed.

Der skulle ske noget andet både uddannelses- og arbejdsmæssigt. Så jeg undersøgte mulighederne og fandt frem til finansøkonom-uddannelsen.

Mette Ahnfeldt Grinsted aka @pengemette

Jeg havde ikke mig selv helt med
Efterfølgende snusede Mette til en kandidatuddannelse i Human Nutrition på Københavns Universitet, hun startede et køkken op på en daginstitution i Malling, og hun underviste i mad og gastronomi på en efterskole. Men hun ramte ikke rigtigt:

”Jeg havde ikke mig selv helt med, og jeg var ikke rigtig glad i de arbejds-roller, jeg var i. Så der skulle ske noget andet både uddannelses- og arbejdsmæssigt. Jeg undersøgte mulighederne og fandt frem til finansøkonom-uddannelsen. Samtidig var jeg heldig, at de i Silkeborg havde vinteroptag, så der søgte jeg ind”, fortæller Mette Ahnfeldt Grinsted og siger videre.

”Det fungerede godt i min klasse, fordi vi var flere der havde prøvet lidt forskelligt før vi startede op på uddannelsen. Samtidig blev jeg hurtig bevidst om, at jeg gerne ville arbejde i en bank. Så til den allerførste karrieredag - hvor de studerende speeddater virksomheder - gik jeg målrettet efter af få et studiejob hos Danske Bank, og det lykkes jeg med”.

Bruger sig selv og sin økonomi som eksempel
Studiejob blev til praktik, og praktik blev til fast arbejde som nyuddannet. Og den her gang ramte Mette den. Hun fik nemlig en portefølje af unge kunder, hvor Mette oplevede at hun kunne være med til at gøre en forskel:

”Det er i høj grad kundekontakten, jeg godt kan lide. Det giver mig værdi at snakke med unge. For på den måde kan jeg være med til at præge de unge til at forstå deres økonomi og give dem en baggrundsviden i forhold til deres økonomiske situation og muligheder. Jeg tager nogle gange rådgiverkasketten af, og bruger mig selv og min økonomi som eksempel, og det er med til at hjælpe de unge”, forklarer Mette Ahnfeldt Grinsted.

Mette har været I Danske Bank siden 2017 kun afbrudt af to barsler. Og det var barsel nummer to, som blev startskuddet til, at Mette i dag har en ’parallel’ karriere på Instagram.

Mette gik på barsel og @pengemette kom til verden
Der er krudt i Mette. Det er man ikke i tvivl om, hvis man har snakket med hende i mere end to minutter. Faktisk så meget krudt at hun under sin barsel med barn nummer to blev rastløs og havde svært ved at lægge sit arbejde fra sig. Men fordi hun ikke kunne tage på arbejde, etablerede hun @pengemette i stedet for:

”Jeg var lidt ked af at skulle slippe min faglighed helt, mens jeg var på barsel. Samtidig havde jeg en idé om, at jeg gerne ville hjælpe andre med tips og tricks til deres økonomi. Så det var der, at jeg lagde grundstenene til at starte @pengemette op”, husker Mette Ahnfeldt Grinsted tilbage og fortæller videre:

”Mange unge, har jeg fundet ud af, er grædefærdige før de skal ringe til banken fordi de ikke forstår deres økonomi. Det vil jeg gerne vil gøre lettere for dem med @pengemette. Jeg vil gerne give dem en baggrundsviden, så de ved hvad deres bankrådgiver kigger på i deres økonomi, hvis de fx skal købe bolig”.

Mange unge, har jeg fundet ud af, er grædefærdige før de skal ringe til banken fordi de ikke forstår deres økonomi. Det vil jeg gerne vil gøre lettere for dem med @pengemette.

Mette Ahnfeldt Grinsted aka @pengemette

Glæden ved at hjælpe andre er en stor tilfredsstillelse
Mette bruger i gennemsnit +2 timer om dagen (når børnene er puttet, vel at mærke) på at svare på henvendelser til @pengemette. Og hun får også mange henvendelser fra firmaer, der gerne vil have, at hun reklamerer for deres produkter. De henvendelser takker hun pænt nej tak til:

”Jeg tjener ikke en krone på @pengemette. Det er glæden ved at hjælpe andre, der giver mig en stor faglig tilfredsstillelse. Pengene er ikke min drivkraft. Jeg etablerede profilen for at holde mig fagligt skarp, og det er stadigvæk min motivation”, runder Mette Ahnfeldt Grinsted af med et smil.

Du kan læse mere om @pengemette her: https://www.instagram.com/pengemette/

Finansøkonom - fakta

Finansøkonom-uddannelsen er en kort videregående uddannelse på 2 år med 3 måneders SU-berettiget praktik.

Uddannelsen kombinerer teori og praktik. De første 3 semestre foregår på erhvervsakademiet. Her får du både klasseundervisning og gruppebaseret projektarbejde - begge dele er praksisorienteret og virkelighedsnært. Du vil blandt andet stifte bekendtskab med virksomhedsbesøg og cases fra den virkelige verden.

På fjerde og sidste semester skal du i praktik, hvor teorierne skal afprøves i praksis. Efter praktikken mangler du kun den afsluttende opgave.

Hjalp denne side dig?