Del siden
 
       

Robert vil bringe Randers' internationale tættere sammen

I sin praktik som markedsføringsøkonom vil 22-årige Robert Fenyvesi skabe et fællesskab for internationale borgere i Randers
Artiklen fortsætter under billedet Robert, der læser til markedsføringsøkonom på engelsk, vil bringe Randers' internationale borgere tættere sammen
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/robert-vil-bringe-randers-internationale-taettere-sammen/

Opslagstavlen siger det meget godt: Quiz-aften, keramikaften, barselscafe, strikkeaften, fællesspisning, stand-up. Listen af arrangementer ved cafeen Operaen over for Sct. Mortens kirke er lang. Nu starter et nyt snart op med fællesskab for internationale beboere i Randers.

- Jeg vil have, det er noget, som hjælper folk med at finde nye venner og skaber nye kontakter. Livet handler om den menneskelige kontakt, siger 22-årige Robert Fenyvesi, der læser til markedsføringsøkonom på engelsk ved Erhvervsakademi Dania.

Selv kommer han fra Ungarn og er flyttet til byen for at være tættere på sin kæreste.

- Jeg er kun blevet mødt af smil og åbne arme i byen, og Randers har taget så godt imod mig. Det eneste, jeg kunne savne, er et internationalt fællesskab. Ved selv at skabe det kan jeg tilføre værdi til byen og give noget tilbage til byen, forklarer Robert Fenyvesi passioneret.

Artiklen fortsætter under billedet Stemningsbillede fra Operaen, der har Robert i praktik som markedsføringsøkonom Cafeen Operaen startede i efteråret 2021 og har siden oplevet stor fremgang pga. sit fokus på at lave fællesskaber

Ensomhed og savn
For ham har starten på et liv som international i Randers været let. Kæresten og hendes familie hjalp ham, og allerede på dag 2 i Danmark fik han et job. Siden har både studierne og arbejdet som bartender på Barrys givet flere og danske venner, men han kan se, at andre kæmper.

- Jeg har ikke selv følt mig ensom i Danmark, selvom jeg selvfølgelig savnede min familie og venner. Du føler dig stærk ved at kunne klare dig i et nyt land, men for mig var det også farvel til det netværk, jeg har bygget op gennem 20 år, fortæller Robert Fenyvesi.

Han ser tit efterlysninger af nye venner i gruppen for internationale i Aarhus.

Fakta om praktik

  • Alle studerende på et erhvervsakademi skal i praktik
  • De fleste praktikophold er tre måneder lange
  • Praktikken som regel med SU
  • Du skal selv finde din praktikplads som studerende
  • I alt er 940 Dania-studerende i praktik fra august til maj
  • Du kan få hjælp med praktikpladssøgning fx virksomheder på besøg, CV-hjælp, LinkedIn-optimering og karriererådgivning.

- For når du er ny i et andet land, efterlyser vi menneskelig interaktion, siger Robert Fenyvesi, der i øjeblikket er i gang med sin praktik som en del af studiet til markedsføringsøkonom ved Operaen.

Fællesskab for alle
Netop sociale fællesskaber er kernen i brætspilscafeen Operaens mission, og matchet mellem cafeen og Robert kunne derfor ikke være bedre.

Faktisk var det på netop cafeen, at ideen om et netværk opstod.

- En anden ungarer spurgte mig, om jeg kunne lide brætspil og foreslog at mødes på Operaen, hvor de fleste brætspil er på engelsk. Vi kom her, spillede, hyggede og er blevet ret gode venner, smiler Robert Fenyvesi, der via en spørgeskemaundersøgelse blandt internationale i byen har fundet frem til, at første event skal være en quizaften den 14. marts kl. 17.30. Ung, gammel, Tyrkiet eller Tyskland. Alle er velkomne.

- Operaen er en god ramme for at starte fællesskabet op, for vi accepterer alle og har rum til alle, så nu håber jeg, der kommer nogen til første event, slutter han med et smil.

Hvis han får chancen, vil han gerne fortsætte arbejdet ved cafeen, når han til sommer har afsluttet sit studie på erhvervsakademiet.

Hjalp denne side dig?