Del siden
 
       

Sara tænder på hele paletten af Human Resource-opgaver

Hun har ikke taget den lige vej, 33-årige Sara Noer, fra studenterhuen til sit nuværende job som administrativ medarbejder på Grønnevang Skole. Men administrationsøkonom-uddannelsen på Dania gav hende værktøjerne til at arbejde med det, der interesserer hende.
Artiklen fortsætter under billedet Sara Noer, der er administrationsøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Horsens, står foran en grøn plante og smiler til dig
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/sara-taender-paa-hele-paletten-af-human-resource-opgaver/

I første omgang var det en helt anden uddannelse, Sara Noer på 33 havde sit fokus på. Allerede fra hun var 12-13 år, var Sara nemlig overbevist om, at hun skulle være jurist. Og hun nåede også at blive bachelor i jura på Aarhus Universitet, før hun endeligt besluttede sig for, at jura faktisk ikke var den rigtige retning for hende:

”Erkendelsen af, at det ikke var jura-vejen, jeg skulle, var ikke nem. For det har altid været det, jeg ville. Så i forlængelse af, at jeg blev bachelor i jura, tog jeg tre sabbatår, hvor jeg arbejdede på et hotel i Frankrig og som receptionist i Aarhus. I den periode reflekterede jeg meget over, hvilken uddannelse, jeg skulle tage, og jeg blev mere og mere afklaret i retning af, at det skulle have med Human Resource (HR) at gøre”, fortæller Sara Noer.

En generalistuddannelse med mulighed for at specialisere sig

Det, der motiverer Sara i forhold til at arbejde med HR, er ønsket om at arbejde med mennesker.

Halvvejs inde i praktikken tilbød virksomheden mig et job efter endt uddannelse. Det sagde jeg ja til med det samme

Sara Noer, administrationsøkonom fra Dania i Horsens

At give kollegerne de bedste muligheder for at lykkes på en arbejdsplads. For efter at have arbejdet tre år i sine sabbatår var hun blevet bevidst om, hvordan man skaber rammerne for en god arbejdsplads:

”Jeg undersøgte mange forskellige uddannelser i den periode. og det var i den proces, jeg opdagede administrationsøkonom-uddannelsenDania i Horsens. Uddannelsen lød rigtig spændende, og det der gjorde udslaget var, at det er en generalistuddannelse, hvor jeg kunne vælge at specialisere mig indenfor HR og personalejura”, forklarer Sara Noer.

Sara ramte rigtigt med uddannelsen, der klædte hende på til arbejdsmarkedet med et godt indblik i personalejura kombineret med organisationsforståelse, økonomi og kommunikation.

Fra uddannelse til praktik til job til konkurs
På administrationsøkonom-uddannelsen skal de studerende tre måneder i praktik. Sara brugte sit netværk i jagten på en praktikplads og landede en aftale med entreprenørfirmaet Barslund:

Du kan blive som administrationsøkonom

  • Administrativ koordinator
  • Udviklingskonsulent
  • Sagsbehandler
  • HR-ansvarlig
  • HR-assistent
  • Kommunikationsmedarbejder
  • Projektleder
  • Lønassistent
  • Økonomiassistent

”Vi var et rigtig godt match, og halvvejs inde i praktikken tilbød Barslund mig et job efter endt uddannelse. Det sagde jeg ja til med det samme, for jeg fik lov til at arbejde med alt det, jeg synes, var spændende: Hele paletten af HR-opgaver fra ansættelseskontrakter og opsigelser til overenskomster og personalejura”, siger Sara Noer og fortsætter:

”Jeg var hos Barslund i tre og et halvt år inklusiv min praktik. Det var en fantastisk tid, hvor jeg fik mulighed for at bruge rigtig mange af de ting jeg lærte i løbet af min uddannelse og blev bekræftet i, at de faglige værktøjer jeg havde med mig, kunne jeg bruge i praksis. Desværre gik firmaet konkurs, og drømmejobbet forsvandt for mig og 450 af mine kolleger”.

Nyt godt job af to omgange
I løbet af meget kort tid oplevede Sara, at hendes situation ændrede sig fra at hun sad i et job hun på alle måder var tilfreds med, til pludselig at være arbejdssøgende. Men ikke længe:

”Jeg var heldig at finde et andet job med det samme. Så 14 dage efter konkursen, startede jeg i en HR-stilling på et stort advokatkontor i København. Det var et spændende job, men jeg savnede den mangfoldighed af fagligheder, der var hos Barslund. Og transporttiden til og fra arbejde betød, at jeg havde nogle rigtig lange dage. Så efter 10 måneder søgte jeg videre, og nu er jeg lige startet som administrativ medarbejder på Grønnevang Skole”, slutter Sara Noer.

Det var den 24. april at Sara tiltrådte sin nye stilling, og nu håber hun på, at hun kan være med til at skabe rammerne for en god arbejdsplads for sine kolleger på skolen.

Hjalp denne side dig?