”Bliver jeg alt for kedelig, hvis jeg bliver bankrådgiver?”
Sådan spurgte 22-årige Sarah Bjørnlund sin kæreste tre dage efter studiestart på uddannelsen til finansøkonom på Erhvervsakademi Dania i Silkeborg.
Det var egentlig jobbet sin ejendomsmægler, der havde lokket hende dertil, men som finansøkonom kan man få mange forskellige jobs som færdiguddannet.
Tjekliste fra Sarah på, om finansøkonom er en uddannelse for dig:
- Du er interesseret i økonomi
- Du har nogle matematiske færdigheder
- Du har lyst til at arbejde med mennesker i et servicefag
- Du er proaktiv
- Du har gåpåmod
”Jeg har en stor interesse i tal, og jeg har tit rådgivet mine nærmeste venner om økonomi. Det er ikke alle, der har en stor økonomisk forståelse, og der har jeg givet tips og gode råd om fx at lægge et budget,” fortæller Sarah Bjørnlund, der bor i Viborg.
Faktisk har hendes hjælp været 22.000 kroner værd for en veninde.
”Min veninde var bange for at hun skulle betale en masse penge tilbage i skat, men med min hjælp fik hun i stedet 22.000 kroner tilbage. Det var hun meget begejstret for,” griner Sarah Bjørnlund.

Hun er meget glad for at have valgt den videregående uddannelsen til finansøkonom i Silkeborg.
”Det er skønt at gå her. Der er et rigtig godt studiemiljø med nogle dygtige undervisere. Det bedste er den måde, vi fagligt kan udfordre os selv på. Jeg kan fordybe mig i ekstra materialer, der kunne have relevans for mig, som underviserne lægger ud. Det er rigtig fedt,” slutter Sarah Bjørnlund.
Jeg er rigtig glad for studiet til finansøkonom
Sarah Bjørnlund, studerende på Dania
Man kan læse til finansøkonom i både Hobro og Silkeborg.