Del siden
 
       

Sønderjyske Frederik valgte Randers

Selvom 21-årige Frederik Mathiasen kunne læse til el-installatør hvor som helst i landet, faldt valget på Randers takket være byens størrelse, studieboliger og studiekammerater
Artiklen fortsætter under billedet Frederik, der læser til el-installatør på Erhvervsakademi Dania i Randers, står op ad en trappe på campus
2023-01-13
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/soenderjyske-frederik-valgte-randers/

204 kilometer. Så langt er der fra Blans i Sønderjylland til Paderup. Det er turen, som 21-årige Frederik Mathiasen har taget med flyttekasserne for at gå på den videregående uddannelse til el-installatør ved Erhvervsakademi Dania i Randers.

Selvom han synes, det er fedt at være elektriker, blev han alligevel overbevist af din morbror og en skolekammerat om, at det var bedst at læse videre nu og få sin autorisation. Før hus, kone og børn. Det var ligesom nu eller aldrig. Men hvor skulle det være af de otte uddannelsessteder i landet?

Det er bare med at komme i gang og gerne før hus, kone og børn, så det kan lade sig gøre økonomisk at være på SU

Frederik Mathiasen, el-installatør-studerende

”Jeg skal ikke til København, og der er for mange folk i Aarhus, hvor det også er for dyrt at bo. Aalborg er ligesom for langt væk, og så havde jeg hørt godt om studiet i Randers,” siger Frederik Mathiasen, der i dag går på 1. semester af el-installatøruddannelsen.

Fordele og fordomme

Ved at vælge Randers kunne han bo lige ved siden af Dania i studieboligerne og gå til studiet. Byen er større end Sønderborg og Blans, som han er vant til, men heller ikke så fyldt af mennesker som fx Aarhus, og så er lønningerne bedre end i Sønderjylland.

Hans elektriker-kammerat fra Tønder bor lige ved siden da, og selvom det kræver en taxa at komme hjem fra byturen, synes han, det er fedt at bo i sydbyen.

Artiklen fortsætter under billedet Frederik, der læser til el-installatør på Erhvervsakademi Dania i Randers, står foran de studieboliger, han  dag selv bor i Det er i studieboligerne bag Frederik Mathiasen, han bor nu. Foto: Anne-Mette GG.

”Jeg havde da fordomme om Randers. Om Brian’er og Mokai. Men det er ikke så galt, som andre har gjort det til. Slet ikke,” smiler han og udbryder:

”Men folk er meget glade for det der Thor.”

Du kan, hvis du vil

Studiet har indtil nu været flytningen værd. Sammen med de andre 28 studerende har han om jura, forretningsforståelse og selvfølgelig el-fag, før han til slutningen af 3. semester skal til autorisationsprøven.

Det er en 6 timers skriftlig prøve, som er kendt og frygtet for at være benhård at komme igennem.

”Men hvis du virkelig vil, så kan du. Så mit råd er nok, at det bare er med at komme i gang og gerne før hus, kone og børn, så det kan lade sig gøre økonomisk at være på SU,” slutter Frederik Mathiasen.

Hjalp denne side dig?