Del siden
 
       

Studerende er projektleder på milliard-byggeri

El-installatør-studerende Michael Salling havde aldrig forestillet sig at være på så stort et projekt som milliardbyggeriet Nicolinehus på Aarhus Ø som praktikant. ”Det er surrealistisk og helt fantastisk”, fortæller han om smagsprøven på drømmejobbet
Artiklen fortsætter under billedet Michael Salling, el-installatør studerende på erhvervsakademi Dania, står foran byggeriet af Nicolinehus på Aarhus Ø
2022-03-22
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/studerende-er-projektleder-paa-milliard-byggeri/

240 lejligheder. Et fitnesscenter. En Føtex-butik. En pool. Og nå ja, solgte lejligheder for over 1 milliard kroner.

Nicolinehus på Aarhus Ø er bestemt ikke et lille byggeprojekt.

Derfor kom det også som lidt af et chok for 40-årige Michael Salling, at det var her, han skulle være i praktik som el-installatør ved ELCON.

- Alt er så stor skala, at det føltes surrealistisk og overvældende i starten, for jeg har kun været på husbyggerier, forklarer Michael Salling fra Søby ved Trustrup, der er uddannet elektriker.

Artiklen fortsætter under billedet El-installatør studerende Michael Salling taler i telefon og kigger ud af vinduet i en lejlighed på Aarhus Ø ”Jeg er ikke bange for at træffe beslutninger, og derfor er jeg ekstremt glad for at være med på så stort et byggeri som Nicolinehus i min praktik,” siger 40-årige Michael Salling. Foto: Anne-Mette Gyldenløv.

Størrelsen til trods har han taget stafetten op som projektleder-praktikant på den 64.381 kvadratmeter store byggeri, hvor han sidder sammen med byggelederne fra ELCON.

- Jeg havde troet, jeg måske skulle ud og besøge et par byggepladser med en projektleder, men aldrig havde jeg forestillet mig at være på så stort et byggeprojekt allerede i min praktik. Jeg var i chok, da jeg hørte det, men det er helt fantastisk, smiler han glad.

Mere ansvar, tak

Da Michael Salling valgte at læse videre til el-installatør på Erhvervsakademi Dania i Randers, var det med et klart mål om netop at komme ud på byggepladser som projektleder.

For el-installatørerne får lov til at træffe beslutningerne, mens elektrikerne udfører det.

Artiklen fortsætter under billedet Bygningen Nicolinehus på Aarhus Ø, som endnu ikke står helt færdig Nikolinehus-byggeriet er ikke til at overse, når man kører ind til bydelen Aarhus Ø. Foto: Anne-Mette Gyldenløv

- Jeg vil hele tiden udvikle mig og sætte nye mål. Derfor var det naturligt for mig at tage meget ansvar og læse videre, fortæller Michael Salling, der efter en lang snak med konen derfor sagde sit job op for at gå på SU og læse videre i to år.

Samspillet med flere fagligheder

På pladsen i dag går der cirka 45 elektrikere fra ELCON, og da byggelederne forleden var ramt af corona, var det Michael Salling, der satte alle folk i gang.

Det kræver et stort overblik, for der er altid udfordringer med sådan et kæmpe bygger med alt fra varer, personale eller tidsplaner. Men Michael elsker hver eneste dag.

- Jeg kan godt lide at løse problemer på byggepladsen og samspillet med andre fagligheder. At kommunikere og finde gode løsninger for alle på pladsen, så det går op i en højere enhed, er virkelig fedt, siger han

Praktikken på 10 uger har kun styrket hans plan for fremtiden.

 - Jeg skal være projektleder på byggeriet som dette. Jo større, jo bedre, for det giver nye udfordringer hver dag, smiler Michael Salling, der kan kalde sig færdiguddannet el-installatør til sommer.

Efter planen skal byggeriet stå helt færdig til december 2022.

Fakta om Nicolinehus

Byggesum: 977 mio. kr. heraf udgør parkeringskælder inklusive fitnesscenter og birum 214 mio. kr.

Omfang: I alt 64.381 m2

Ejerlejligheder: 180

Pris for billigste lejlighed: 2,4 mio. kr.

Pris for dyreste lejlighed: 25 mio. kr.

Lejeboliger: 60

Kontorer: 6.133 m2

Erhverv: Føtex-dagligvarebutik samt flere små butikker restauranter, fitnesscenter og en pool

Parkeringspladser: 240 stk. i 2 etager

Byggeperiode: september 2019 til 31. december 2022

Hjalp denne side dig?