Del siden
 
       

Unge snuser til bankverdenen

I disse dage tester unge studielivet på de videregående uddannelser, og i Hobro betød det et møde med virkeligheden hos Spar Nord
Artiklen fortsætter under billedet
2018-10-30
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/studiepraktik-i-bankverdenen/

”Dude, har du slet ikke hørt efter?”

Quizzen om bankrådgiverens arbejde er i fuld gang, men spørgsmålet om, hvordan man udregner gældsfaktoren volder de 24 elever problemer.

De er på besøg ved Spar Nords filial i Hobro og blandt de 11.500 unge, der i disse dage er i studiepraktik på landets videregående uddannelser. Det er deres mulighed for at teste af, om studiet til optiker, datamatiker eller finansøkonom, er noget for dem.

Netop sidstnævnte uddannelse har 19-årige Marcus Aagaard fra Randers haft et godt øje til gennem en periode. Han er glad for økonomi, budgetter og tal, men var ikke sikker på, om han ville starte på finansøkonom-uddannelsen efter sin studentereksamen til sommer. 

Artiklen fortsætter under billedet Marcus Aagaard fra Randers har via studiepraktik og besøg ved Spar Nord fundet ud af, hvad han vil uddanne sig til efter sommerferien.
 
Marcus Aagaard fra Randers har via studiepraktik og besøg ved Spar Nord fundet ud af, hvad han vil uddanne sig til efter sommerferien.

”Noget af uddannelsen virkede svær, da jeg sad og så på det derhjemme. Det tænker jeg ikke længere. Nu virker det til gengæld interessant og overskueligt. Jeg tror bare, jeg skulle ud og føle, mærke og prøve uddannelsen af for at blive afklaret. Nu vil jeg rigtig gerne læse til finansøkonom på Erhvervsakademi Dania i Hobro, og så må vi se, om jeg skal mod bank eller revision,” smiler Marcus Aagaard.

Afmystificere banksektoren

Tilbage til quizzen afslører kunderådgiver og tidligere studerende ved Erhvervsakademi Dania, Sofie Jensen, at gældsfaktor er forholdet mellem mængden af gæld og husstandsindkomsten.

På sidelinjen lytter bankens souschef Pelle Dahl Larsen med. Han er glad for at have besøg af eleverne, selvom de indtil videre kun tester finansøkonom-uddannelsen af.

Artiklen fortsætter under billedet Sofie Jensen er selv uddannet finansøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Hobro og kunne derfor fortælle studiepraktikanterne om både studie- og arbejdslivet efter uddannelsen
 
Sofie Jensen er selv uddannet finansøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Hobro og kunne derfor fortælle studiepraktikanterne om både studie- og arbejdslivet efter uddannelsen

Virkeligheden er nogle gange mere spændende at se end kun skolebænken

Pelle Dahl Larsen, sous-chef i Spar Nord

”Primært gør vi det for at belyse sektoren og vise, hvad det kræver for at arbejde i en bank. Man arbejder både med mennesker og tal, og det er et rigtig spændende arbejde. Samtidig giver det et billede af, hvad der venter efter finansøkonom-uddannelsen. Virkeligheden er nogle gange mere spændende at se end kun skolebænken,” siger Pelle Dahl Larsen, der selv er uddannet finansøkonom på Erhvervsakademi Dania.

”Jeg håber, at besøget gør, at de får interesse for deres egen privatøkonomi, for Spar Nord, for bankverdenen generelt og for uddannelsen. Det er en god, kort uddannelse, og jeg håber, de bliver lige så begejstrede for den, som jeg var,” slutter han.

Studiepraktikken finder sted hvert år i uge 43.

Hjalp denne side dig?