Del siden
 
       

Oliver skal hjælpe nye studerende i gang

Ved studiestarten i dag gentager Dania sin mentorordning for nye optometri-studerende. Mentor Oliver Mondrup glæder sig til at gøre en forskel
Artiklen fortsætter under billedet Smilende Oliver holder med en hånd ved synsmåle udstyr med synsprøve-skræm i baggrunden
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/succesfuld-mentorordning-for-nye-studerende/

Det er ikke kun de nye studerende, som er spændte på studiestart. Det er 5.semester-studerende Oliver Mondrup fra Bjerringbro også.

Han skal nemlig være mentor for et nyt kuld studerende, når de i dag begynder på uddannelsen til optometrist på Erhvervsakademi Dania i Randers.

”Jeg skal hjælpe de nye studerende med at falde godt til på studiet, sparre med dem om deres udfordringer, inspirere til løsninger og stå for nogle aktiviteter i introugen som fx fredagsbar og rundbold,” forklarer Oliver Mondrup og smiler stort ved udsigten til at skulle gennem introtiden en gang til.

Selvudvikling
I alt har 12 studerende meldt sig, og sammen har de været til workshops, hvor de har lært forskellige værktøjer til at hjælpe som mentor.

Nogle vil være bedste venner, mens andre vil have mentor på professionelt plan. 

Det er op til den enkelte, og det bliver mentorerne klædt på til at håndtere via Dania. Det har tidligere år været en stor succes.

Jeg bliver bedre til at hjælpe folk, udvider mit netværk og får flere sociale kompetencer ud af det

Oliver Mondrup, 5.semester-studerende, om at være mentor

”Det er et stort ansvar at være mentor, men jeg tager opgaven med et åbent og roligt sind. Det kræver det også for at være en god mentor, ligesom man skal være god til at lytte og guide,” siger 23-årige Oliver Mondrup med et smil.

Tidligere har han hjulpet 2.semester-studerende med praktiksøgning, og det lærte ham meget om sig selv. For det at være mentor giver værdi og selvudvikling for garvede studerende som ham selv.

”Jeg bliver bedre til at hjælpe folk, udvider mit netværk og får flere sociale kompetencer ud af det. Så jeg glæder mig helt vildt til, at de nye starter,” slutter han.

Hjalp denne side dig?