Del siden
 
       

Sygeplejerske ville arbejde med øjne - fik årgangens højeste snit

Det er aldrig for sent at videreuddanne sig. Det beviste sygeplejerske Anette Kjær Nordborg, der fik priserne for højeste snit og bedste projekt som nyuddannet optometrist torsdag eftermiddag, hvor 47 nye optikere dimitterede i Randers
Artiklen fortsætter under billedet Optometrist Anette Kjær Nordborg smiler til kameraet i forgrunden foran hovedindgangen til Erhvervsakademi Dania i Randers.
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/sygeplejerske-ville-arbejde-med-oejne-nu-hoejeste-snit-paa-aargangen/

”Ej, det er helt surrealistisk. Jeg er rigtig glad, stolt og lidt rundt på gulvet,” griner 32-årige Anette Kjær Nordborg.
I hånden har hun ikke bare sit eksamensbevis som nyuddannet optometrist fra Erhvervsakademi Dania i Randers, men også et legat på 10.000 kr. for højeste snit på årgangen fra optikerkæden Louis Nielsen.

Dertil kommer en fælles pris sammen med sine to studiekammerater på 12.000 kr. for årgangens bedste bachelorprojekt.

Artiklen fortsætter under billedet Optometrist Anette Kjær Nordborg smiler og taler med en medstuderende, imens hun holder sit eksamensbevis i hånden. ”Jeg har været meget målrettet på studiet og vil gerne vise, hvad jeg kan. Det skyldes nok min erfaring og alder,” smiler Anette Kjær Nordbord efter modtagelsen af priserne

”Den betyder næsten mere end karaktererne, for projektet var virkelig et hjertebarn for os. Det er bare en dejlig afslutning på et rigtig godt studieforløb,” siger Anette Kjær Nordborg, der bor mellem Tørring og Bræstrup med sin mand og søn.

Målrettet mere uddannelse
Som uddannet sygeplejerske har hun arbejdet i fire år på sengeafsnittet for øre-næse-hals og øjne på Vejle sygehus.

Artiklen fortsætter under billedet Optometrist Anette Kjær Nordborg får overrakt et stort paplegat på 10.000 kroner for årgangens højeste karaktergennemsnit, imens hun står på en lille scene bag et mikrofonstativ. Det var en noget overvældet Anette Kjær Nordborg, der modtog prisen for højeste snit på årgangen. Det landede på 11,67

Her fik hun interesse for øjne som speciale og valgte at tage en ny videregående uddannelse.

”Mange starter på uddannelse som ung, og der har man et udgangspunkt for sine valg. I løbet af livet udvikler man sig, lærer sig selv bedre at kende, bliver voksen og ændrer sig. Man er jo ikke det samme sted hele livet, og jeg er meget taknemmelig for at få mulighed for at læse videre,” forklarer Anette Kjær Nordborg.

Med sin første uddannelse og erfaring fra sygehusvæsenet var hun blandt de ældste på den 3½-årige videregående uddannelse.

”Man bliver mere målrettet som voksen og får noget andet ud af at tage en uddannelse, fordi det er noget, man virkelig vil. Samtidig bliver jeg udfordret på en anden måde, og jeg har ikke været nervøs for at vise, hvad jeg kan, som jeg var på studiet til sygeplejerske,” fortæller hun.

Materialisme kan vente
Pengene fra årets priser falder på et tørt sted, da SU’en er sluppet op. Uddannelse nr. 2 har haft omkostninger på hjemmebanen, men de står klart mål med udbyttet for den 32-årige dimittend.

Artiklen fortsætter under billedet Optometrist Anette Kjær Nordborg holder et stort paplegat på 10.000 kroner, mens hun bukker sig ned for at tale med sin søn Ingen blev nok mere stolt af Anettes præstation end hendes mand og familie, der efter overrækkelsen af eksamensdiplom og priser var klar med kram og store smil.

”Økonomi er et prioriteringsspørgsmål. For mig og min familie var det vigtigere at få den karriere, jeg har drømt om hele livet end materialistiske goder som at sætte hus i stand,” smiler hun.

Bachelorprojektet har hun lavet sammen med Sanne Mosgaard og Louise Seerup, hvor de via interviews undersøger, hvordan man lærer under sin første praktik på studiet. Projektet peger på forbedringsmuligheder på både studiet og praktikpladsen. Hendes egen har været Profil Optik i Vejle, som hun stadig ses med. Det er dog ikke der, hun skal hen lige nu, hvor uddannelsen er slut. 

Artiklen fortsætter under billedet Optometrist Anette Kjær Nordborg bliver fotograferet sammen med to kvindelige medstuderende op ad en rød murstensmur. Sammen med studiekammeraterne Sanne Mosgaard og Louise Seerup har Anette skrevet om forbedringsmuligheder ved første praktik på studiet til optometrist.

”Jeg valgte også uddannelsen, fordi jeg gerne vil arbejde med mennesker og både kan arbejde i det private og offentlige. Nu skal jeg på barsel om to uger, men bagefter søger jeg enten mod almindelig butik eller ind ved en øjenlæge,” smiler hun stort.

Optometrister som hende søger ikke job særlig længe, da uddannelsen er den med 2.mindst arbejdsløshed i Danmark.

Hjalp denne side dig?