Del siden
 
       

Uddannelsen til IT-teknolog gav Mads et godt og praksisnært fundament

Mads Juhl Nielsen havde to vigtige kriterier, dengang han skulle vælge en videregående uddannelse: Det skulle være en kort uddannelse, og det skulle være en praksisnær uddannelse. Derfor valgte han IT-teknolog-uddannelsen.
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-22
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/uddannelsen-til-it-teknolog-gav-mads-et-godt-og-praksisnaert-fundament/

Motivationen for uddannelsesvalget tog også sit afsæt i, at Mads har en stor interesse i IT og IT-systemer. Samtidig havde han som stx-student nogle gange svært ved at se meningen i de ting, han skulle lære. Det var for diffust. Det gav ikke rigtig mening for Mads. Så han var meget bevidst om, at han ville vælge en praksisrettet uddannelse.

I dag arbejder Mads som junior systemingeniør hos 2C Networks. Han landede jobbet som nyuddannet i sommeren 2023. Og han har siden haft stor glæde af mange af de ting, han lærte på IT-teknolog-uddannelsen i den brede portefølje af opgaver, han sidder med til hverdag.

Jeg tror på, at læring først for alvor starter, når man kommer ud i en virksomhed. Det er der, det tæller. Og de tre måneders praktik var en god måde for mig til at lære helt vildt meget.

Mads Juhl Nielsen, IT-teknolog og junior systemingeniør hos 2C Networks

Læringen starter for alvor på arbejdsmarkedet
En af de ting som også havde betydning for Mads i forbindelse med sit uddannelsesvalg var, at han ville have en uddannelse, hvor der indgik et praktikophold. Det praktikophold glædede han sig til mere eller mindre fra det tidspunkt, hvor han begyndte på uddannelsen:

”Jeg tror på, at læring først for alvor starter, når man kommer ud i en virksomhed. Det er der, det tæller. Og de tre måneders praktik var en god måde for mig til at lære helt vildt meget. Jeg valgte også at skrive min hovedopgave i samarbejde med 2C Networks i forlængelse af min praktik”, siger Mads Juhl Nielsen og forklarer videre:

”Det fungerer bedst for mig, når jeg kan få tingene i fingrene. Det er den måde, jeg lærer bedst på. Derfor var det vigtigt, at vi havde mange projektopgaver på uddannelsen og samarbejdede med mange virksomheder. De erfaringer er vigtige. Og det er erfaringer, man skal bruge som fundament, når man pludselig står med ’rigtige’ kunder og skal løse en opgave”.

Der skal passion og vilje til
Det er arbejdet med at forbinde IT-systemer og infrastrukturer i IT-systemer, som for alvor kan få interessen til at boble i Mads. Det lyder måske lidt teknisk, og det er det faktisk også. Men det er blandt andet problemstillinger og udfordringer indenfor den genre, Mads arbejder med:

”Hos 2C Networks arbejder vi med netværksløsninger og IT-sikkerhedsløsninger. Så jeg hjælper blandt andet kunder, hvis IT-systemer er nede og prøver at finde ud af hvad årsagen er, og hvordan vi kan løse det”, fortæller Mads Juhl Nielsen.

Men Mads er i det hele taget ikke bange for at springe ud i nye opgaver. Han er i dag placeret i en konsulent-rolle, hvor han bliver konfronteret med en bred vifte af forskellige opgaver:

”Min opgave er grundlæggende, at jeg skal forstå, hvad kunden gerne vil have fra mig. Det er en spændende rolle. Og jeg tror, at man kan komme langt, hvis man har passionen og viljen til hele tiden at forbedre sig. Jeg synes i hvert fald, at der er spændende”.

Min opgave er grundlæggende, at jeg skal forstå, hvad kunden gerne vil have fra mig. Det er en spændende rolle. Og jeg tror, at man kan komme langt, hvis man har passionen og viljen til hele tiden at forbedre sig.

Mads Juhl Nielsen, IT-teknolog og junior systemingeniør hos 2C Networks

Jeg har lært at arbejde sammen med mennesker
Mads går til tingene på en pragmatisk måde. Tingene skal give mening. Og det gør tingene hos 2C Networks, hvor han kan være med til at gøre en forskel. Det gjorde tingene på IT-teknolog-uddannelsen også med sin praksisrettede tilgang og praktikophold. Men der er også ting på uddannelsen, hvor Mads først retrospektivt har konstateret, at det har givet ham stor værdi:
”Vi havde meget gruppearbejde på uddannelsen. Det var ikke altid min favoritdel. Men jeg har fundet ud af, at det har givet mig en vigtig læring. For jeg lærte at arbejde sammen med mennesker, der havde andre forudsætninger, kompetencer og interesser end mig. Og sådan er det også, når jeg går på arbejde. Den evne til at samarbejde har gjort en overraskende stor forskel for mig”, pointerer Mads.


Lige nu er Mads rigtig glad for de arbejdsopgaver, og den rolle han har hos 2C Networks. Virksomheden har ca. 25 ansatte, så Mads får lov til at prøve lidt af det hele og bliver ikke ’låst fast’ i en fagligt snæver rolle. Og netop mangfoldigheden af opgaver gør Mads til en glad medarbejder.

Du kan læse mere om 2C Networks her

Fakta
Navn: Mads Juhl Nielsen
Alder: 23 år
Baggrund: Stx-student fra Silkeborg, flyttede til Viborg for at læse til IT-teknolog, bor i dag i Aarhus
Uddannelse: IT-teknolog, dimitterede i 2023
Job: Junior systemingeniør hos 2C Networks

Hjalp denne side dig?