Del siden
 
       

Vil skabe Danmarks første klimaneutrale e-sportsevent

E-sportsbranchen mangler blik for miljø og bæredygtighed. Det har fået energi-eksperter til at gå sammen med oplevelsesspecialister i nyt forskningsprojekt for at lave håndbog til branchen
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/vil-skabe-danmarks-foerste-klimaneutrale-e-sportsevent/

Når de store turneringer i Counter-Strike eller Fortnite er i gang, er energiforbruget eller CO2-udledningen ikke det, der er i centrum. Men med et større klimafokus ved store events som fodboldkampe og koncerter er tiden moden til at se på det.

Det mener en gruppe undervisere fra Erhvervsakademi Dania i Randers, der er gået sammen på tværs af fagligheder i et nyt forskningsprojekt.

”Målet er at opnå øget fokus på grøn omstilling inden for e-sportsbranchen og give dem værktøjerne samtidig. På lang sigt kan vi forhåbentlig være med til at nedbringe CO2-udslippet på disse events,” forklarer Casper Risum Sørensen, der underviser energiteknologer i energioptimering.

Vi får viden, som vi kan bruge i undervisning og som branchen kan bruge i fremadrettet

Tina Knuth, lektor på E-sport Management

Hans kollega fra serviceøkonomuddannelsen, der har speciale i planlægning og håndtering af e-sportsevents, nikker.

”Mange milliarder mennesker på verdensplan dyrker e-sport, og sportsgrenen har en stor CO2-påvirkning. Det er et spørgsmål om tid, før der kommer krav om mere miljøfokus fra spillerne,” siger Tina Knuth, der er lektor i e-sport på erhvervsakademiet.

E-sportsevent i Randers til test

Derfor har de to uddannelser, som normalt ikke har meget med hinanden at gøre, slået sig sammen.

For at få testet teorier af skal de studerende fra begge uddannelser lave og måle på et e-sportsevent den 28. - 30. oktober.

Artiklen fortsætter under billedet Oplevelsesdesign og energioptimering er normalt ikke hinandens bedste venner, men det bliver de nu via underviserne (fra venstre) Casper Risum Sørensen, Tina Knuth og Kim Ingelhardt Jørgensen

Eventet bliver på Tradium på Vester allé, hvis 1.-3.g-elever sammen med serviceøkonomerne står for planlægning og afholdelse, mens energiteknologerne skal se på tekniske løsninger bl.a. strømforbrug og optimeringsmuligheder.

”Udover at vi kan teste tanker af og få ny knowhow, giver det de studerende en mulighed for at prøve viden af i virkeligheden, som de skal lave bagefter. De får mulighed for at omsætte teori til praksis,” forklarer Tina Knuth.

For hende er projektet en succes, når håndbogen er færdig, og den kan komme ud og leve i branchen.

”Det handler meget om adfærd og kultur. På denne måde får vi udviklet viden, vi ikke har i dag, som vi kan bruge i både undervisningen og som foreninger og virksomheder i branchen forhåbentlig kan bruge i fremadrettet,” slutter hun.

Forskningsprojektet er støttet af Frascati-midler fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, og underviserne, som er med i projektet, er Casper Risum Sørensen, Kim Ingelhardt Jørgensen, Tina Knuth og Henrik Pahus.

Hjalp denne side dig?