Del siden
 
       

Yonas vil redde verden for sin søn

”Jeg vil gerne efterlade så god en klode som muligt til min søn. Derfor læser jeg til energiteknolog,” siger Yonas Meshaima, der bor i Holstebro
Artiklen fortsætter under billedet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/yonas-vil-redde-verden-for-sin-soen-energiteknolog/

Efter en ungdom som professionel balletdanser ved bl.a. Operaen i Stockholm, slog Yonas Meshaima fra Holstebro et slag med terningerne som 24-årig. Han vidste, han ville arbejde med noget teknisk og matematik, og valget faldt på elektrikeruddannelsen hjemme i Holstebro.

Her så han på byggeri, hvordan isolering blev rykket tilfældigt rundt, og VVS’ere indstillede ventilationsanlæg forkert, så man brugte mere energi end det, der var nødvendigt. Det gjorde ham bekymret.

”Vi får mindre biodiversitet, polerne smelter og havene stiger. Jeg er bange for, at min søns levevilkår bliver ringere end mine på grund af klimaforandringer,” forklarer 30-årige Yonas Meshaima.

Energiteknolog-uddannelse vejen
Derfor valgte han at læse videre til energiteknolog på Erhvervsakademi Dania i Randers, der arbejder med at finde grønne løsninger og lave energioptimeringer.

”Jeg vil gerne være med til at tage et ansvar for den udvikling og gøre så stor en forskel som muligt. Jeg vil efterlade så god en jordklode som muligt til min søn, og det kan jeg via den uddannelse,” siger Yonas Meshaima med et smil.

Ballet og elektriker
Med sin baggrund som balletdanser er Yonas Meshaima ikke en typisk studerende på uddannelsen, der tager to år. For han er også søgt videre, fordi arbejdet som elektriker vil blive for hårdt for kroppen.

”Jeg ville ikke kunne holde til at arbejde som elektriker fysisk og psykisk resten af mit liv,” fortæller den studerende, som bruger én meget vigtig egenskab fra sine år med ballet på studiet.

”Disciplin. Nu har jeg bestemt mig for at gøre det her og få mest muligt ud af det. Også selvom jeg skal køre 200 km om dagen, som tager lidt over tre timer,” smiler han.

Til januar skal han i praktik som en del af uddannelsen, som han håber at finde lidt tættere på Holstebro.

Hjalp denne side dig?