Del siden
 
       

Boom i ansøgere til top-up

20 % flere end sidste år vil læse videre til professionsbachelor i oplevelser på Erhvervsakademi Dania i Randers. Caroline Hvid har fået én af de eftertragtede pladser
Artiklen fortsætter under billedet Caroline Hvid står med hånden på et gelænder i det store atrium på Erhvervsakademi Dania i Randers og smiler til kameraet med hovedet let på skrå.
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/boom-i-ansoegere-til-top-up/

Sidste år forsøgte 95 ansøgere at få en af de 26 pladser på studiet i International Hospitality Management på Erhvervsakademi Dania i Randers. Allerede 1. juni havde studiet fået 64 ansøgninger, og det er 20 procent flere end samme tidspunkt sidste år.
Studiet er en såkaldt professionsbachelor på 1,5 år på dansk og engelsk, som det er muligt at læse videre på som uddannet serviceøkonom eller markedsføringsøkonom.

En af ansøgerne er 22-årige Caroline Hvid, der lige er blevet færdig med den 2-årige uddannelse til serviceøkonom. For hende var et nåleøje at komme ind på studiet. På grund af de mange ansøgere til få pladser skal man have et vist karakterniveau i flere fag, sende en motiveret ansøgning og til en optagelsessamtale, for at komme i betragtning til en plads.

Planen var at få et job ved et rejsebureau eller en visit-destination, men der er ikke nogen jobs at få lige nu pga. corona-pandemien.

Caroline Hvid, serviceøkonom og ansøger til top-up i International Hospitality Management

”Jeg jublede så meget, da jeg fandt ud af, at jeg var kommet ind. Det vil helt klart hjælpe mig til at få mit drømmejob, når jeg er færdig om 1,5 år,” smiler Caroline Hvid, der netop er flyttet til Randers for at bo tættere på studiet.

Corona ændrer planer
De sidste to år har hun læst til serviceøkonom på erhvervsakademiet for at komme til at arbejde med rejser og turisme, som også er hendes speciale.

Artiklen fortsætter under billedet Caroline Hvid står med hånden på et gelænder i det store atrium på Erhvervsakademi Dania i Randers og smiler til kameraet. : Planen var at lande det første job som færdiguddannet, men nu vil Caroline Hvid læse videre på International Hospitality Management. Uddannelsen oplever lige nu et decideret boom i antal ansøgere.

”Planen var at få et job ved et rejsebureau eller en visit-destination, men der er ikke nogen jobs at få lige nu pga. corona-pandemien. Serviceøkonomuddannelsen åbner mange døre til mange brancher, men turisme er bare det rigtige for mig, og desuden er top-up’en oplagt, når jeg gerne vil arbejde med turisme fremadrettet,” forklarer Caroline Hvid.

Leder for uddannelsen i Hospitality Management, Paul Aspinall, forklarer, at der alle dage har været mange ansøgere til studiet, men at de i år oplever et ekstra boom.

Artiklen fortsætter under billedet Paul Aspinall, uddannelseschef hos Dania Paul Aspinall er studieleder på Dania for den populære uddannelse

”Det gør vi, fordi vi oplever en historisk situation med Corona-pandemien, hvis konsekvenser kan mærkes i mange erhvervsbrancher og de nyuddannedes chance for at få beskæftigelse. Danmark kom bedre end de fleste lande gennem den sidste finanskrise bl.a. på grund af mulighederne for videreuddannelse. Med udsigten til en genopbygning af hele turist- og rejsebranchen på bæredygtig vis giver det mening for mange at gennemføre professionsbacheloren,” siger Paul Aspinall fra Erhvervsakademi Dania.

Slutter med fysisk eksamen
22-årige Caroline Hvid var i går til den afsluttende eksamen som serviceøkonom. Nu venter en velfortjent sommerferie, inden hun skal begynde igen.

De sidste fire måneder har hun studeret online, ligesom alle andre studerende på de videregående uddannelser i Danmark. Den sidste eksamen skal dog ikke foregå online.

”Vi fik lov at vælge selv, og det er fedt. Jeg hader eksamen, men jeg hader online mere. Fysisk kan jeg aflæse kropssprog og bruge min mimik. Og så er det ved min yndlingsunderviser, Bettina, og det glæder jeg mig til,” slutter Caroline Hvid.

Optagelse på uddannelsen i International Hospitality Management kører ikke som en del af den Koordinerede tilmelding, og derfor behandles ansøgninger om optagelse og optagelsessvar gives tidligere end den 28. juli.

Artiklen fortsætter under billedet Portrætfoto af Caroline Hvid, som har søgt ind på uddannelsen International Hospitality Management. Hun er iført en lyse bluse og står i vandrehallen på Erhvervsakademi Dania i Randers. Nu står den på ferie indtil studiestarten i august for Caroline Hvid.

Hjalp denne side dig?