Del siden
 
       

Datamatiker med i udviklerprojekt i Canada

Det lykkedes datamatikerstuderende Daniel Hansen at komme på et særligt udvalgt team, der i Vancouver udviklede interaktiv software i fire måneder. Oplevelsen glemmer han aldrig og opfordrer andre til at tage et semester i udlandet
Artiklen fortsætter under billedet Smilende Daniel, der læser til datamatiker, foran campus i Grenaa
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/datamatiker-med-i-udviklerprojekt-i-canada/

I januar 2019 rejste Daniel Hansen sammen med tre andre fra datamatikeruddannelsen i Grenaa til Vancouver i Canada.

Her skulle semesteret foregå på universitetet Centre for Digital Media, hvor de skulle deltage i forløbet ”The Industry Project”.

Jeg ville helt sikkert anbefale enhver anden studerende, der får muligheden at studere i udlandet

Daniel Hansen, datamatiker-studerende

”Vi gik direkte i gang med et stort projektarbejde og mødte kunden, som vi skulle arbejde sammen med. I mit tilfælde skulle jeg udvikle en fitness-app til iOS, hvilket bød mig på en masse nye og lærerige udfordringer,” forklarer Daniel Hansen, der bor i Grenaa.

Artiklen fortsætter under billedet Skyline af Vancouver med træer til venstre, højhuse til højre og en sø i forgrunden "Jeg havde også tid uden for skolen og i weekenderne til at opleve Vancouvers fantastiske blanding af storby og god canadisk natur," siger Daniel om sine 4 måneder i Canada

Tilbuddet om at komme til Canada er rimelig eksklusivt, da det kun gives til fire studerende i hele verden.

”Jeg var naturligvis både smigret og begejstret over at få muligheden. At arbejde sammen med nogen med så forskellig en baggrund er noget, man lærer meget af både fagligt, men også med hensyn til ens forståelse af verden og dens kulturer. Derudover var min kunde et stort og berømt talentbureau, som var meget imponeret over mig og min gruppes arbejde. Ikke en dårlig tilføjelse til ens CV,” griner Daniel Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet Skrivebord med to skræme, en kontorstol og to skuffer i et lille skab ved siden af samt post-its på væggen Daniel Hansens arbejdsplads i Canada sammen med sin projektgruppe. Privatfoto

Tanker inden
Forinden lå mange overvejelser om at tage af sted. For ét er at få betalt udgifterne til universitetet, men hvad med alt det andet?

”Selvom jeg godt vidste, at det ville blive en uvurderlig oplevelse at tilbringe et semester i udlandet, skulle jeg vænne mig til tanken om at være væk fra fællesskabet og alt det, jeg kender. Men det er også dyrt at rejse og være væk hjemmefra i en længere periode. Dania ville dække alle udgifter til universitetet i Canada, men der var jo stadig udgifter til flybillet, husleje og mad,” forklarer Daniel Hansen.

Fakta om legat

Daniel Hansen fik 12.000 kr. i legat fra Knud Højgaards Fond.

Fonden støtter studerendes udlandsophold i lande uden for Europa og USA.

Studerende har tidligere fået legat til at læse i Canada, Sydkorea og Vietnam.

Læs mere her

Hans redning og skub over Atlanten blev et legat fra Knud Højgaards Fond.

”Det gjorde, at jeg tog afsted med en hel anden ro i maven og havde en fantastisk oplevelse i Canada. Det er naturligvis ikke bare skole dag ud og dag ind, når man er på et udlandsophold. Vi havde også tid udenfor skolen og i weekenderne til at opleve Vancouvers fantastiske blanding af storby og god canadisk natur,” siger han.

Studér i udlandet
Tilbage i Danmark og på studiet til datamatiker er Daniel Hansens anbefaling klar.

”Jeg ville helt sikkert anbefale enhver anden studerende, der får muligheden at studere i udlandet,” siger han og fortsætter:

Artiklen fortsætter under billedet Rengvådt lyskryds i Vancouver om natten med genskær af røde lys i den våde asfalt Semesteret i Canada bød på mange store og små oplevelser for Daniel Hansen fra Grenaa. Privatfoto

”Det er en hel unik oplevelse at være i et andet land så længe og møde mennesker fra andre kulturer. Det er ikke noget, man på samme måde har muligheden for, når man bliver ældre og binder sig til et arbejde. Grib muligheden og husk, at man altid kan søge et legat,” siger han.

Hjalp denne side dig?