Del siden
 
       

E-handels-specialisering giver flere jobmuligheder

Ny professionsbacheloruddannelse i Skive oplever stor søgning af lokale unge som René Klokkerholm, der har haft vanskeligt ved at finde varigt fodfæste på arbejdsmarkedet
Artiklen fortsætter under billedet René Klokkerholm sidder udenfor ved et bord-bænkesæt og arbejder på en bærbar computer, mens han kigger til siden direkte mod kameraet.
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/e-handels-specialisering-giver-flere-jobmuligheder/

Da der 5.juli kl. 12 var frist for at søge ind på landets videregående uddannelser, var en ny uddannelse i Skive på 1,5 år en af valgmulighederne. Professionsbacheloren i e-handel på Erhvervsakademi Dania har fra dag 1 oplevet enorm interesse fra både virksomheder og potentielle studerende.

Faktisk har hele 34 ansøgere valgt at søge ind på studiet, som er en oplagt overbygning til en kort, videregående uddannelse som fx multimediedesigner.

Jeg er spændt på at få svar, men jeg har en god mavefornemmelse

René Klokkerholm, ansøger til professionsbachelor i e-handel

”Det er jo helt overvældende og viser klart, at det ikke kun er erhvervslivet, som ser et behov for uddannelsen, men også de unge,” siger campuschef Cirsten Justesen fra Dania.

E-handel som speciale
En af dem, der har søgt ind på den nye uddannelse i Skive, er René Klokkerholm fra Skive. Han er uddannet multimediedesigner og var en del af det første hold nogensinde, der i 2016 blev færdig på netop Erhvervsakademi Dania. Nu er han klar til at være en af de første på den nye uddannelse i e-handel.

Artiklen fortsætter under billedet Portrætfoto af René Klokkerholm, der sidder ved et bord-bænkesæt med en rød murstensmur i baggrunden og kigger lige mod kameraet iført en hvid og blåstribet polo t-shirt. E-commerce Management er drømmen at arbejde med for René Klokkerholm fra Skive, der har søgt ind på den nye uddannelse i e-handel.

”Jeg er 27 år, så det skal være nu, jeg skal læse videre, og uddannelsen giver god mening som overbygning,” forklarer René Klokkerholm. Efter studiet til multimediedesigner har han arbejdet som webkoordinator for et større cykelfirma, været selvstændig som webdesigner og haft korte ansættelser.

”Jeg manglede en tydelig specialisering, hvilket e-handelsuddannelsen kan give mig. Der er meget praktik undervejs i studiet, som øger chancerne for at finde job bagefter, og som gør, at man kommer ud i praksis og afprøver, hvad man har lært,” fortæller han.

Lokalt studie
For René Klokkerholm er det de datadrevne målinger af resultater, analyserne af kunderejsen og muligheden for at skabe reel værdi for virksomheder, der er dragende ved e-handel.

Han er født og opvokset på egnen, og han ville ikke være begyndt på uddannelsen, hvis ikke den var kommet til byen.

 

”Selvfølgelig kan man flytte til andre byer for at læse, men mine venner, forældre og familie bor her i Skive. De kan støtte mig undervejs, fx når pengene bliver små på SU, og dem vil jeg mangle, hvis jeg flyttede væk for at studere,” siger han.

God mavefornemmelse
Drømmen er nu at blive e-Commerce Manager ved en større virksomhed såsom en spændene start-up, hvor han kan komme med på en vækstrejse og gøre en tydelig forskel for virksomhedens udvikling.

Optagelsen på top-op-bachelor-uddannelser kører anderledes end almindelige uddannelser, og derfor behandles ansøgninger om optagelse tidligere end 28. juli. Derfor ved René allerede den 9. juli, om de næste halvandet år skal foregå på Dania i Skive.

”Jeg er spændt på at få svar, men jeg har en god mavefornemmelse,” smiler han til slut.

Artiklen fortsætter under billedet René Klokkerholm sidder udenfor ved et bord-bænkesæt og arbejder på en bærbar computer. Billedet er taget oppefra. Han er iført en blåstribet polo t-shirt. På bordet ved siden af computeren ligger en fagbog med titlen 'Digital Marketing Strategy'. René Klokkerholm håber at starte på den nye top-op-uddannelse efter sommerferien

Hjalp denne side dig?