Del siden
 
       

Frida styrer indkøb til PumpeProfferne ved Svanehøj

Et ønske om at arbejde med mennesker fik Frida Lunde Holmgaard til at læse til handelsøkonom med fokus på indkøb
Artiklen fortsætter under billedet Frida læser til handelsøkonom med fokus på indkøb i Hobro på Erhvervsakademi Dania og er lige nu i praktik ved Svanehøj, hvor hun indkøber de dele, hun står med i hånden
2024-10-11
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/frida-styrer-indkoeb-til-pumpeprofferne-ved-svanehoej/

Hvis du gerne vil arbejde med mennesker, kan vejen dertil være et studie med fokus på indkøb. Det mener 27-årige Frida Lunde Holmgaard, der læser til handelsøkonom i Hobro og i dag er i praktik ved pumpeproducenten Svanehøj.

- Jeg vil gerne snakke med og arbejde med mange mennesker, og det gør jeg som indkøber, hvor jeg er i dialog med sælgere, er til leverandørmøder og holder interne planlægningsmøder. Der er et professionelt formål med, at vi mødes, forklarer Frida Lunde Holmgaard, der startede på studiet i Hobro sammen med en tidligere salgskollega.

Hun har nemlig arbejdet en del som sælger før, og her oplevede hun, hvordan man kan nogle gange undre sig over antallet af varer, der er bestilt hjem, eller hvorfor et produkt er købt ind.

Artiklen fortsætter under billedet Her ses noget af det værktøj, som handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Hobro, Frida, køber ind I produktionen ved Svanehøj laver de pumper til den maritime branche

- Derfor ville jeg gerne være i indkøb. Jeg er samtidig et meget praktisk menneske og vil gerne ud i en lang praktik, hvor man kan tage udgangspunkt i teorierne og så bruge dem i praksis. Det gør man som handelsøkonom med et år på skolen og 8-11 måneders praktik, siger Frida Lunde Holmgaard.

Egne leverandører fra dag 1
Det er lykkes Frida at komme i praktik ved virksomheden Svanehøj, der har hovedkontor i Svenstrup og producerer pumper til den maritime branche.

Læs også: - Jeg føler mig slet ikke som en praktikant

Artiklen fortsætter under billedet Her ses nogle af de skruer, bolte og dimser, som handelsøkonom fra Erhvervsakademi Dania i Hobro, Frida, køber ind Det er dele som disse, Frida Lunde Holmgaard køber ind i sin praktik ved Svanehøj. Foto: Anne-Mette Gyldenløv, Dania

Udover at lave ordrerne og tjekke ordrebekræftelser laver Frida Lunde Holmgaard også analyser, udbud og sender forespørgsler på tegninger ved leverandører. Med andre ord får hun prøvet det af, hun har lært på studiet.

- Vi har lige siddet til møde, hvor jeg kendte begreberne, vi snakkede om såsom MOQ og leadtime. Det er fedt, siger hun og fortæller videre:

- Fra dag et i praktik havde jeg mine egne leverandører, som jeg købte ind ved. Efter de to første dage var jeg allerede med til mit første leverandørmøde, smiler hun og forklarer, at hun har en buddy, der støtter og hjælper hende med stort og småt.

Hendes buddy er også en af i alt to færdiguddannede handelsøkonomer fra Hobro, som arbejder i afdelingen og var der i praktik.

Fridas praktik går selv indtil sommeren 2025, hvor hun også skal til sidste eksamen på studiet.

Artiklen fortsætter under billedet Frida læser til handelsøkonom med fokus på indkøb i Hobro på Erhvervsakademi Dania og er lige nu i praktik ved Svanehøj, hvor hun indkøber de dele, hun står med i hånden Allerede på anden arbejdsdag var Frida Lunde Holmgaard med til sit første leverandørmøde som handelsøkonompraktikant ved indkøbsafdelingen hos Svanehøj. Foto: Anne-Mette Gyldenløv, Dania.

- Jeg har aldrig arbejdet på kontor før eller med indkøb, men jeg kan virkelig godt lide det, så jeg håber i fremtiden på at få lov til at blive her, slutter hun med et smil.

Facts om uddannelsen til handelsøkonom

  • Praksisnær 2-årig videregående uddannelse
  • Opdelt i 1 års teori, 8 måneders lønnet praktikophold og 3 måneder til at lave den afsluttende hovedopgave
  • Uddannelsen giver kendskab til nogle af de væsentligste aspekter af erhvervslivet som økonomi, indkøb, logistik, salg, kommunikation, ledelse og jura
  • Udover internationalt indkøb og supply chain management kan man også vælge mellem retninger som salg og salgsledelse, internationalt salg samt digital markedsføring og e-handel
  • Jobmulighederne som uddannet handelsøkonom er mange og gode, da mange får job i deres praktikvirksomhed

Hjalp denne side dig?