Del siden
 
       

Studerende fra hele verden kom til fysisk studiestart

Helt usædvanligt var parkeringspladsen foran Dania i Hobro fyldt i lørdags. Her kiggede nye online-studerende på fra hele verden nemlig forbi til introdag - den eneste gang i løbet af det 2-årige studie, hvor de studerende mødes fysisk
Artiklen fortsætter under billedet Mathias Pedersen og Mona Bay snakker sammen under spillet Smalltalk som en del af deres studiestart på Erhvervsakademi Dania
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/fysisk-start-for-online-studerende/

En nylig familiefejring er temaet. For Mona Bay er det helt sikkert hendes datters fødselsdag, mens det for Mathias Pedersen er forældrenes sølvbryllup, hvor han var med til at overraske sine forældre.

Spillet, de spiller, hedder Smalltalk, og er en del af introdagen i dag for de nye finansøkonom-studerende på vores online-studie. Normalt skal Mona sidde i sit hjem i Galten og Mathias i sit i Risskov og passe deres studie uden nogensinde at møde op fysisk. Altså lige bortset fra i dag, hvor 40 af de 115 nye studerende er kommet til Hobro.

For mig er det en god løsning at studere online i to år, som er overskueligt, jeg sparer transporttid, og jeg har fleksibilitet med børnene

Mona Bay, studerer finansøkonom online

Udover at høre om eksamensformer, ordblindetest og praktiksøgning skal de studerende også lære hinanden bedre at kende i deres studiegrupper via spil som Smalltalk-spillet.

- Det er også en stor dag, sådan et sølvbryllup, siger Mona Bay.
- Og så er det sjældent, at det sker i dag, medgiver Mathias Pedersen.
- Ja, der er mange, som ikke når så langt med de mange skilsmisser, nikker Mona Bay, inden hun slår med terningen. Hun lander på ”beskriv en typisk weekend” og smiler sukkende over, at hun nu igen kommer til at tale om sine børn.

For hende spiller de to små børn også meget ind i valget om at starte på studie. Hun vil gerne være med børnene, mens de er små og har hjemmepasset i fem år. Samtidig vil hun ikke tilbage til sygeplejerskefaget og har i mange år overvejet et brancheskifte mod tal og matematik.

Artiklen fortsætter under billedet Studiesekretær Rie forklarer de nye studerende på finansøkonom online-studiet ved Erhvervsakademi Dania om regler, mens alle sidder ved lange borde og lytter Ca. 40 studerende af 115 var mødt op til fysisk introdag for finansøkonom online

- For mig er det en god løsning at studere online i to år, som er overskueligt, jeg sparer transporttid, og jeg har fleksibilitet med børnene. Desuden kræver fysisk samvær med andre også ret meget af mig, forklarer Mona Bay.

Det gør det også for Mathias Pedersen, der har været meget enspænder og haft stress. Begge dele går det langt bedre med, men han er nødt til at kunne starte ud på et studie ud fra hans egne præmisser og ikke skulle passe ind i andres struktur.

- Jeg tror også, jeg har udiagnosticeret ADHD og kan ikke sidde stille så længe ad gangen. Det er et problem til forelæsning, men ikke når jeg er online hjemmefra. Her kan jeg bare rejse mig og gå rundt uden at forstyrre nogen, fortæller Mathias Pedersen.

Læs også: Online finans-uddannelse stormer frem

Begge er overbeviste om, at det at bruge en lørdag på intro er godt givet ud. Især i forhold til at få studiegrupperne til at fungere og få sat ansigt på bl.a. studiekoordinator Susanne Kirkegaard.

- Dagen giver motivation til at starte studiet op og lave strukturen for mig. Især at se dem, som læser på 3. semester og høre, at de godt kan få det til at fungere. Det giver en tro på, at det også kan lykkes for mig, smiler Mathias Pedersen, der drømmer om at blive ejendomsmægler.

Artiklen fortsætter under billedet To studerende griner under spillet Smalltalk som en del af deres studiestart på Erhvervsakademi Dania Smalltalk-spillet satte gang i smil og grin hos de nye studerende på finansøkonom online

Men lige nu er det tilbage til spillet, hvor han skal fortælle om sin sommerferie. Senere står den på lasagne til frokost og teambuilding af Business Danmark, inden studiets eneste fysiske dag er slut.

Se billeder fra dagen i galleriet her:

Hjalp denne side dig?