Del siden
 
       

Handels-økonom styrer Nettos Instagram

Engagement, høj arbejdsmoral og praktik ved influencerbureau har ikke kun sikret Cecilie Blaaberg titlen som handelsøkonom, men også studiejob som ansvarlig for Nettos instragramprofil, når hun læser videre
Artiklen fortsætter under billedet Handelsøkonom Cecilie Blaaberg står bag et spisebord i en lejlighed og smiler mod kameraet med ryggen til et vindue. Hun er i gang med at anrette tre gule blomster i en rund lerkrukke på bordet.
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/handelsoekonom-bag-nettos-instagram/

Cecilie Blaaberg har skrevet en e-bog om mikroinfluencermarketing, haft dialogerne med alle de store virksomheder og drevet influencer-kampagner fra udformning til udvælgelse, opsætning, overvågning og kampagnerapporting.
Alt sammen som en del af praktikken på den videregående uddannelse til handelsøkonom, der tager otte måneder med løn.

”Jeg har lært en masse. Ikke det, jeg forventede. Men jeg har nærmest lært mere end forventet,” smiler 24-årige Cecilie Blaaberg, der bor i Åbyhøj i Aarhus.

Jeg elsker selv Nettos spotvarerer

Cecilie Blaaberg, handelsøkonom og ansvarlig for Nettos instragram

Hun er netop blevet færdig med studiet på Erhvervsakademi Dania i Horsens med næsten ene 12-taller, hvilket hun aldrig har oplevet tidligere. Det har givet blod på tanden og selvtillid til at læse mere.

Praktiknetværk gav job
Derfor har hun søgt ind på professionsbacheloren i e-handel i Aarhus. Via sit store netværk opbygget i praktikken begyndte hun derfor at søge efter et studiejob.

Artiklen fortsætter under billedet Handelsøkonom Cecilie Blaaberg står ved et lille spisebord med sin telefon i hænderne i gang med at tage et billede af bordet. På bordet ses nogle lysestager til fyrfadslys og en lerkrukke med tre gule blomster i. E-handel har været Cecilies fokus på studiet til handelsøkonom og vil fortsat være det på sin næste uddannelse.

Det gik ganske hurtigt, og i dag er hun blevet ansat i studiejob ved Salling Group som ansvarlig for Nettos instragramprofil med over 61.000 følgere. Dertil kommer koordinering mellem marketingafdeling og inhouse bureau samt generelt community management og ad hoc opgaver.

”Det, at jeg har arbejdet med mikroinfluencermarketing, har gjort mange opmærksom på mig. Jeg er blevet skarp på, hvad man skal gøre og ikke gøre for at få en succesfuld influencerkampagne,” fortæller Cecilie Blaaberg, der er meget glad for at være blevet en del af Salling Group.

”Jeg elsker selv spotvarerne og er blevet en del af et inspirerende team, som jeg glæder mig til at lære mere af ved siden af studiet i e-handel,” siger hun.

Teori bruges i virkeligheden
Vejen til uddannelsen har været snørklet.

Først skulle handelsskolens HHX vise sig at være forkert, efterfulgt af guideskole ved Service & Co., og så to år som guide i bl.a. Spanien og Tyrkiet. Hjemme igen tog hun en HF og valgte studiet til handelsøkonom, fordi uddannelsen var bred og havde en lang praktikperiode.

”Det er virkelig en god uddannelse til at give en bred vifte af muligheder og værktøjer. Det var nemt for mig at relatere teorien til virkeligheden, og det gjorde skolearbejdet nemmere,” fortæller hun og giver kommende studerende et godt råd med på vejen.

Fakta om uddannelsen til handelsøkonom i Horsens

  • Uddannelsen er en praksisnær, toårig videregående uddannelse
  • Den er opdelt i et års teori, otte måneders lønnet praktikophold og tre måneder til at lave den afsluttende hovedopgave
  • Uddannelsen giver kendskab til nogle af de væsentligste aspekter af erhvervslivet som økonomi, indkøb, logistik, salg, kommunikation, ledelse og jura
  • I Horsens tilbydes specialet i E-handel
  • Jobmulighederne som handelsøkonom er mange
  • Tidligere studerende fra Horsens arbejder i dag fx som salgs- og kampagnekoordinator, marketingsansvarlig og Event Manager.

”Man skal ikke være så nervøs over det med praktikken. Der er mange virksomheder, der elsker den brede viden, handelsøkonomer har. Vi kan nå at skabe reel værdi, fordybe os, starte noget op og se det gå live i virksomheden,” slutter hun.

De videregående uddannelser har ansøgningsfrist via optagelse.dk den 15. marts og 5. juli kl. 12.

 

 

Hjalp denne side dig?