Del siden
 
       

Selvtilliden voksede ved Vestas

11 måneders praktik som handelsøkonom ændrede Isabella Kjær Jensen fra stille pige til udadvendt indkøber
Artiklen fortsætter under billedet Isabella Kjær Jensen står ved siden af større model af Vestas vindmølle
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/handelsoekonom-selvtilliden-voksede-ved-vestas/

Du kan meget mere, end du selv tror.
Sådan sagde Isabella Kjær Jensens morfar til hende, da hun var 16 år og overvejede en karriere i butiksbranchen.

I dag, 10 år senere, må hun give ham ret. For ikke bare har hun gennemført den videregående uddannelse til handelsøkonomErhvervsakademi Dania i Hobro – hun har også fået job som Master Data Administrator ved MHI Vestas Offshore Wind.

Artiklen fortsætter under billedet Isabella Kjær Jensen holder lille model af Vestas vindmølle Først blev Isabella handelsøkonom, og i dag arbejder hun ved MHI Vestas Offshore Wind, som laver havvindmøller. Et job hun har fået via sin praktik ved Vestas.

”Selvtilliden var ikke så høj, men det blev den af studiet og praktikken ved Vestas. Jeg udviklede mig fra genert pige til snakkende, åben kvinde med bred kulturel forståelse og kommunikationskompetencer,” forklarer 26-årige Isabella Kjær Jensen.

Nu tør jeg vise, hvad jeg kan, og jeg tør rose mig selv

Isabella Kjær Jensen, handelsøkonom og ansat ved MHI Vestas Offshore Wind

Lærer af virkeligheden
Vestas søgte trainees, og tre studerende fik plads i Aarhus. Gennem nåleøjet slap Isabella Kjær Jensen, der bor i Hadsund.

”Jeg tror aldrig, at jeg har rystet så meget som til den samtale og på første dag. Jeg troede ikke, at jeg nogensinde ville kunne få arbejde i så stor en international virksomhed med engelsk som koncernsprog. Men det fik jeg og lærte at vise, hvem jeg er, og hvad jeg kan,” siger hun.

Særlig praktikvejleder
Isabella Kjær Jensen giver især sin gamle chef og Category Director en stor del af æren for sin udvikling. Han tog Isabella med til leverandørmøder i Estland og Kina, dukkede op til hendes praktikfremlæggelse og var klar på erhvervsakademiet i Hobro med den første lykønskning, efter sidste eksamen var slut. Det var også derfor, Isabella tilmeldte Vestas til Danias årlige praktikkonkurrence i 2016, hvor de kom i finalen.

”Det betød alverden for ikke bare min faglige, men også min personlige, udvikling. I praktikken prøver jeg kræfter med det virkelige liv og i meget lang tid. Det lærer man rigtig meget af, og jeg mener, man lærer lige så meget som på universitetet – bare ude i virkeligheden,” fortæller hun.

Isabellas spørgsmål til dig, der vil være handelsøkonom:

 • Interesserer du dig for indkøb, salg og logistik? 
  Hvis svaret er nej, er studiet ikke noget for dig!

 • Vil du helst ud i virkeligheden eller bruge 5 år på universitetet?
  Er du mest til selvstudie og bøger, skal du ikke læse til handelsøkonom. Her handler det om at prøve kræfter med virkeligheden, og al undervisning kan bruges i erhvervslivet.

 • Kan du sælge dig selv?
  Når især praktikpladsen skal i hus, skal du sende ansøgninger, gå til samtaler og sælge dig selv, for pladsen kommer ikke dumpende ned i skødet af dig. Til gengæld lærer du meget om dig selv undervejs.

Styr på leverandørerne
Efter eksamensbeviset var i hus, fik hun job som indkøbsassistent ved Vestas, hvor hun i to år var i daglig kontakt med leverandører, forhandlede kontrakter, lavede analyser, besøgte stål-leverandører i hele verden, var ansvarlig for riskmanagement og i tæt kontakt med fabrikkerne omkring levering og logistik.

”Det var en meget bred palette af projekter og opgaver, jeg var en del af. Jeg havde daglig kontakt med kollegerne i Kina, og der skete altid noget forskelligt hver dag. Det var fedt og passede godt til mig,” smiler hun og uddyber, at hendes arbejde ikke kunne udføres uden viden fra handelsøkonom-uddannelsen om indkøb, men også teamwork og kommunikation.

I dag arbejder hun ved MHI Vestas Offshore Wind, som laver havvindmøller.

Artiklen fortsætter under billedet Isabella Kjær Jensen med toppen af lille model af Vestas vindmølle . I praktikken prøver jeg kræfter med det virkelige liv og i meget lang tid. Det lærer man rigtig meget af, og jeg mener, man lærer lige så meget som på universitetet – bare ude i virkeligheden,” siger Isabella Kjær Jensen.

”Som Master Data Administrator håndterer og opdaterer jeg data i vores ERP-system (et it-system som håndterer alt data i virksomheden, red.). Her opretter jeg leverandører og sikrer, at vi har rette data, og her er det rigtig godt at have min erfaring for at forstå, hvilken type leverandør det er, og hvor de skal oprettes,” fortæller hun og afslører, at hun i fremtiden gerne vil læse en HD på universitetet ved siden af jobbet.

Fakta om uddannelsen til handelsøkonom

 • Praksisnær 2-årig videregående uddannelse
 • Opdelt i 1 års teori, 8 måneders lønnet praktikophold og 3 måneder til at lave den afsluttende hovedopgave
 • Uddannelsen giver kendskab til nogle af de væsentligste aspekter af erhvervslivet som økonomi, indkøb, logistik, salg, kommunikation, ledelse og jura
 • Dania i Hobro tilbyder et særligt speciale i International Indkøb, mens der i Randers er fokus på Salg og salgsledelse eller Retail Development
 • Jobmulighederne som uddannet handelsøkonom er mange og meget gode.

 

Du kan læse mere om uddannelsen til handelsøkonom her

Hjalp denne side dig?