Del siden
 
       

International uddannelses-satsning er klar til verdenspremiere

21 studerende fra hele verden er optaget på international online-satsning fra Erhvervsakademi Dania. Idémand og underviser bag mærker nerverne før tæppefald i morgen
Artiklen fortsætter under billedet
2020-08-24
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/international-uddannelses-satsning-er-klar-til-verdenspremiere/

Forestil dig, at du skal holde en stor tale. Du er inviteret for år siden til at holde talen og har forberedt dig længe. Nu står du bag scenen med noterne i hånden. Lige om lidt går det løs. Alle venter kun på dig.

Sådan har Claus Grand Bang det i øjeblikket. For fem år siden fik han en vanvittig idé om at udbyde den danske uddannelse til markedsføringsøkonom i Viborg og Randers til hele verden. Ideen kom efter selv at have undervist på uddannelsen på Erhvervsakademi Dania gennem flere år.

Det sidste halvandet år har han arbejdet fuldtid med at føre ideen ud i livet med support fra Udenrigsministeriet. I morgen er der studiestart for uddannelsessatsningen, der er den første af sin slags fra en dansk uddannelsesinstitution. Nogensinde. Det har fået tilnavnet Hybrid Degree.

Nu kan vi endelig begynde at prøve vores undervisningsideer af i praksis

Claus Grand Bang, lektor og leder af den nye hybrid uddannelse

”Jeg er nervøs. Selvfølgelig er jeg det. Men det bliver også en lettelse, at det nu bliver til virkelighed,” smiler Claus Grand Bang, der er blevet leder af uddannelsen.

Corona gør studiet endnu mere online
I alt er 21 studerende optaget på det nye studie fra Iran, Nigeria, Pakistan, Nepal, Indien, Bangladesh, Vietnam og Malaysia. Det internationale hold skal dog ikke mødes i Singapore til opstarts-seminariet, som det var meningen. Og lige nu heller ikke til afslutning af semesteret lige efter nytår.

Artiklen fortsætter under billedet På den danske side står disse tre klar til at tage imod nye studerende (fra venstre): coach Emma Jane, leder Claus Grand Bang og underviser Thomas Preetzmann.
 
På den danske side står disse tre klar til at tage imod nye studerende (fra venstre): coach Emma Jane, leder Claus Grand Bang og underviser Thomas Preetzmann.

”Det er naturligvis på grund af corona-situationen. Det har betydet, at vi har gjort uddannelsen endnu mere online, end det i første omgang var meningen,” forklarer Claus Grand Bang, der sammen med den anden underviser bag studiet har brugt forårets udbrud på at lægge om til fuldt online.

Formatet har nemlig også en masse muligheder.

”Vores mantra har hele tiden været ’fleksibilitet’, og det er heldigt i forhold til corona. Vi misser den naturlige fysiske socialisering, men de studerende får i stedet relationer, der er skabt online og som virker online,” siger Claus Grand Bang.

Det glade internationale køkken
Det betyder, at de studerende skal lave innovationsopgaver sammen online som teambuilding. Og introugen afsluttes med en tur hjem i Claus’ eget køkken.

”Jeg har aldrig før haft studerende hjemme i mit køkken, så det bliver første gang. Der skal jeg lave mad med råvarer, de har udvalgt til mig, og det kan gå helt forfærdeligt galt,” griner Claus Grand Bang stort, og fortsætter:

Fakta om Hybrid Degres

  • Et primært online, casebaseret studie i Marketing Management
  • Tager to år at gennemføre
  • Målrettet internationale studerende uden for EU
  • Koster 17.500 US Dollars at studere på
  • Starter 25. august 2020
  • 8 forskellige nationaliteter starter på holdet
  • 2 undervisere fra Danmark og 1 fra Singapore står for undervisningen
  • 1 coach fra Viborg hjælper til

”Men så får vi os et godt grin sammen, og jeg får vist, at det er okay at fejle. Det er bestemt ikke almindeligt i alle kulturer, men det er en vigtig egenskab at få med sig fra et dansk studie, som gør, at de studerende bagefter kan tænke og agere selv. Og ikke bare gøre, som de får besked på,” smiler Claus Grand Bang.

Under studiet skal de studerende primært arbejde med opdaterede cases fra virksomheder som Mærsk, ECCO, Anton Berg, LEGO og Four Seasons Hotel.

Hjalp denne side dig?