Del siden
 
       

Jørn fra Hobro kåret som årets bedste underviser

Hobro-underviser Jørn Byrialsen er kåret som bedste underviser af Erhvervsakademi Danias studerende og går dermed videre i konkurrencen om at blive Danmarks bedste
Artiklen fortsætter under billedet Jørn Byridsen er kåret som årets bedste underviser på Erhvervsakademi Dania står med jakke og kigger ud over havnen i Aalborg
2021-03-19
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/joern-kaaret-som-aarets-bedste-underviser/

”Jørns timer er altid nogen, man ser frem til”.

”Altid højt humør”.

”En genial underviser”.

Det er ikke små ord, der bliver brugt af de studerende på Erhvervsakademi Dania i Hobro, når de skal forklare, hvorfor de har indstillet 40-årige Jørn Byrialsen som årets bedste underviser.

Hvis vi ikke tør øve, kan vi ikke blive bedre, og selv store bands skal også øve sig. Laver man en fejl, er det bedre under studiet end til en jobsamtale eller i en rådgiversituation i virkeligheden

Jørn Byrialsen, underviser på Erhvervsakademi Dania

”Det kommer meget bag på mig. Det er jo ikke for at vinde konkurrencer, jeg er her,” smiler Jørn Byrialsen, der nu går videre til den nationale finale i konkurrencen skabt af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Mange positive sider
Jørn Byrialsen har gennem 15 år arbejdet for Nykredit som bl.a. teamchef, inden han i 2018 skiftede bank ud med 150 finansøkonom-studerende. Indstillingerne har handlet om både Jørns humor, didaktik, erhvervserfaring, hvordan han omgås med de studerende og faglighed. Alle fremhæver noget forskelligt, og det rører Jørn Byrialsen.

Video

”Det gør mig meget glad. Det får noget tyngde, når der er mere end en ting, som gør, at de ser mig som en god underviser. Jeg er superglad, og det er en fin anerkendelse, men jeg har stadig meget at lære,” siger den bankuddannede nordjyde ydmygt og tilskriver meget af sejren, at campuset i Hobro er en mindre uddannelsesinstitution, hvor undervisere har gode chancer for at lære de studerende at kende, så de mærker nærværet.

”Vores lille team har et rigtigt godt sammenhold og gode muligheder for at sparre med hinanden. Men også at ledelse og administration er fleksible, giver plads til nye ideer og er lydhør overfor forandring. Det betyder meget,” forklarer han passioneret.

Et øvelokale
Humor, nærhed og tryghed er nøgleord for Jørn, når han underviser.

”Vi skal have det sjovt og skabe en god stemning, for når vi har det, får vi skabt et rum, hvor alle har lyst til og mulighed for at byde ind.  Jeg vil gerne have en nær relation til de studerende, så de tør gå til mig og stille spørgsmål. De fleste forsøger ikke at lave fejl, men det er vigtigt at give dem en oplevelse af, at de gerne må fejle,” fortæller Jørn Byrialsen.

Derfor har han også omdøbt klasselokalet til et øvelokale.

”Hvis vi ikke tør øve, kan vi ikke blive bedre, og selv store bands skal også øve sig. Laver man en fejl, er det bedre under studiet end til en jobsamtale eller i en rådgiversituation i virkeligheden,” forklarer han, men pointerer, at der også bliver stillet krav.

Det siger de studerende om Jørn:

Jørn har altid en positiv tilgang til undervisningen, som skaber et afslappede og dialogskabende arbejdsmiljø. Og så inddrager han effektivt materiale fra den virkelige verden til at give forståelse om, hvorledes det teoretiske anvendes på arbejdsmarkedet

- Daniel M. Micelle, finansøkonom-studerende i Hobro.

”Jeg forventer, at de studerende hopper op på hesten og forsøger at holde det høje tempo, for vi har meget, der skal nås,” siger Jørn Byrialsen med henvisning til, at studiet kun har halvandet år på studiet inden praktik og afsluttende eksamen.

Konkurrencen er skabt af Uddannelses- og Forskningsministeriet, der vil finde og præmiere Danmarks bedste underviser med 500.000 kr.

Det siger de studerende om Jørn

Han formår altid at gøre undervisningen spændende, lærerig, finder anderledes måder at lære os pensum på (fx. legoøvelsen m.fl.). Han skaber altid en opløftende og humoristisk stemning i klassen, og han får alle elever inkluderet i undervisningen. Generelt er han bare en genial underviser.

- Marie Lund Adamsen, finansøkonom-studerende i Hobro.

Artiklen fortsætter under billedet Underviser på Erhvervsakademi Dania Jørn står på havnen i Aalborg og kigger ud på fjorden med sort vinterjakke på i gråvejr Humor, nærhed og tryghed. Det er de ord, som kendetegner Jørn Byrialsen, der nu har titlen som Årets Underviser

Det siger de studerende om Jørn:

Denne underviser er meget engageret omkring at lære os studerende mest muligt, før vi kommer ud i det rigtige arbejdsliv. Han kommunikerer på et niveau, hvor vi studerende kan være med, og han forstår at sætte sig i vores sted. Helt igennem fantastisk underviser.

- Karoline Olsen, finansøkonom-studerende i Hobro.

Det siger de studerende om Jørn

Jørn har en speciel evne til at gøre undervisningen interessant, lærerig og underholdende. Han inddrager eleverne, og man føler sig rigtig godt tilpas, når man har Jørn som underviser. Jørns timer er altid nogen, man ser frem til.

- Tanya Hald Rusbjerg, finansøkonom-studerende i Hobro.

Hjalp denne side dig?