Del siden
 
       

Jonas vil sikre virksomheders netværk

Jonas Omstrup studerer til it-teknolog, der arbejder med at få internettet fra internetudbyderen ind på forbrugers devices på den bedste og mest sikre måde
Artiklen fortsætter under billedet It-teknolog Joan med briller og halvlangt hår foran servere og andet it-udstyr
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/jonas-vil-sikre-virksomheders-netvaerk/

24-årige Jonas Omstrup læser til it-teknolog på Erhvervsakademi Dania i Viborg. Han ved godt, det ikke er en uddannelse, som ikke ret mange kender.

”Du har internet derhjemme, som er koblet til computer, iPads mm. Det, jeg studerer, er at få internettet fra internetudbyderen og ind til forbrugers devices på bedste og mest sikre måde,” fortæller Jonas, der altid har interesseret sig meget for computere og data.

Han kommer oprindeligt fra Kibæk, og for ham var det et naturligt valg at tage uddannelsen i Midtjylland.

”Det er svært at finde bolig i Aarhus, og der føltes langt til Aalborg at bo, men Viborg var helt perfekt. Desuden er her gode faciliteter og dygtige undervisere,” smiler han og fortæller, at de lige nu studerer meget om opsætning af switches og routere, frekvenser, VPN og passwords.

Sikkerheden skal være i top, og det lærer vi meget om

Jonas Omstrup, it-teknolog-studerende

I fremtiden vil han gerne arbejde ved en større virksomhed.

”Når jeg er færdig med uddannelsen, vil jeg rigtig gerne styre et netværk på en større virksomhed og fx styre, at man som medarbejder har adgang til de rigtige dokumenter, og at al data bliver passet på. Sikkerheden skal være i top, og det lærer vi meget om,” slutter Jonas.

Læs mere om uddannelsen her

Hjalp denne side dig?