Del siden
 
       

Multimedie-designer faldt for formidling gennem lyd og billeder

Søren Jessen har brugt sin uddannelse som multimediedesigner til at starte eget firma med video- og billede-produktion
Artiklen fortsætter under billedet Søren Jessen peger sit kamera med sin store linse på dig
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/multimediedesigner-faldt-for-formidling-gennem-lyd-og-billeder/

”Bliv god til en ting, du kan lide, og så løb med det.”

Sådan lød rådet til Søren Jessen fra hans lærer, og det er lige netop det, han har gjort ved at læse til multimediedesigner og blive iværksætter med eget videobureau, Rocreate.

For Søren Jessen har altid nydt at være kreativ.

Mange projekter føler jeg mig privilegeret med, fordi jeg fra start ved, hvad kunderne vil

Søren Jessen, multimediedesigner og iværksætter med eget firma

Faktisk startede passionen i et øvelokale med et indie-rock-band, hvor Søren og resten af medlemmerne blev enige om, at det ville være federe at stå for økonomi og management selv. Så blev de ikke røvrendt.

- På den måde kom der en kommerciel vinkel, som blev udbygget under studiet, for der er en efterspørgsel i organisationer og virksomheder efter formidling gennem video. Jeg faldt for at løse en kommunikationsopgave gennem lyd og billeder, forklarer 30-årige Søren Jessen fra Højslev.

Økosystem af kasketter
Hverdagen som selvstændig videoproducent er en perlerække af kasketter, som skiftes på ganske få sekunder.

Artiklen fortsætter under billedet Multimediedesigner Søren og praktikant tjekker udstyr og snakker om kameraet For tiden har Søren Jessen en praktikant, som læser til multimediedesigner som ham selv.

Nogle dage er hans og hans Black Magik 6K-kamera sammen uden afbrydelser, mens han andre dage når at have titler som salgschef, marketingchef, administrerende direktør eller økonomichef før klokken 11.

- Jeg har meget forskelligartede opgaver afhængig af, hvor jeg konkret er henne i projektet, og det giver et mix mellem at arbejde med mit faglige speciale og så det administrative, fortæller iværksætteren, der sidder i kontorfællesskabet i Elværket i Skive.

Det betyder også, at Søren Jessen har mange opgaver at tage sig af. Ene mand. Og det kan godt være barskt.

- Det er et andet game end at være ansat, for du bruger vanvittigt meget tid på din virksomhed. Når man som mig er drevet af det, man gør, bruger man også mange timer på det. Der er meget drift, og som selvstændig kommer man ikke kun til at dyrke det faglige, fordi man er i et økosystem, hvor du er inde i processer i rul hele tiden, uddyber han, men kunne ikke drømme om at have det anderledes.

- Mange projekter føler jeg mig privilegeret med, fordi jeg fra start ved, hvad kunderne vil. Over tid kan jeg se en udvikling på mine ting. Når det kører, kunderne er glade, og jeg leverer noget, jeg er pissestolt af, er det fedt, smiler han.

Studietid er guld værd
Uddannelsen til multimediedesigner tog han på Erhvervsakademi Dania i Skive, og i dag er han glad for, at han valgte at tage sig tiden til at blive klogere uden at være i job samtidig.

- Det er mega værdifuldt at have tid til at gå i dybden med et emne uden benspænd som timer og økonomi. Det er et rum til at være ægte kreativt optaget, og tiden er en anden, når man kommer ud og arbejder, forklarer Søren Jessen.

Artiklen fortsætter under billedet Multimediedesigner Søren Jessen med sit kamera i døren til Elværket Skive Søren Jessen har kontor på Elværket i Skive, hvor der er et kontorfællesskab med andre iværksættere

 

For uddannelsen ser han, at man kan bruge til to ting:

- Enten kan du blive generalist indenfor webdesign, grafisk design, videoredigering mm. Eller du kan blive specialist og vælge et teknisk håndværk, hvor du hele tiden bliver bedre. Jeg valgte det sidste, ligesom min lærer sagde engang: Jeg blev god til en ting, jeg kunne lide og løb med det, smiler Søren Jessen.

Studiet til multimediedesigner tager to år inklusiv tre måneders praktik.

Sørens råd til dig, der overvejer at blive iværksætter med eget firma

  • Lad være med at starte op under en pandemi 😉
  • Det er hårdt arbejde, så overvej det grundigt
  • Vend tankerne med dine ærlige nærmeste
  • Få 100 % opbakning på hjemmefronten
  • Mærk rigtig godt efter, før du gør det.

Hjalp denne side dig?