Del siden
 
       

Summer School lokkede Michael til praktik i Vietnam

”TAG SPRINGET” og prøv noget nyt. Du fortryder det ikke. Sådan siger 43-årige Michael Staun Nielsen, der har været i Vietnam i praktik under uddannelsen til administrationsøkonom i Horsens. Her kan du læse hans beretning om praktik ved TRG International
Artiklen fortsætter under billedet Michael giver hånden til direktør med diplom imellem sig og stort trg logo i baggrunden
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/praktik-i-vietnam-projektleder-erfaring-og-oplevelser-for-livet/

Hverdagen i Horsens som studerende på administrationsøkonom-uddannelsen blev for 43-årige Michael Staun Nielsen i januar skiftet ud med TRG International i Vietnam. Det spring tog han efter at have besøgt virksomheden i forbindelse med Danias Summer School i landet i august. 

"Grunden til at jeg valgte at tage til Vietnam og tage min praktik var, at jeg ville udvide min kompetencer i forbindelse med projektledelse og administration samt bruge mine engelskkundskaber. Og så ikke mindst lære en anden kultur at kende," fortæller Michael Staun Nielsen. 

Artiklen fortsætter under billedet Michael med runde briller foran gladparti med hvid polo på Michael Staun Nielsen i arbejdstøjet i Vietnam.

TRG International er en global IT- og serviceringsvirksomhed, som er meget fokuseret på at levere teknisk perfektionisme. De har omkring 1000 kunder i 80 forskellige lande.

Tiden som praktikant
Michael Staun Nielsen fik titel af projektleder.

"Jeg fik nogle interne projekter og nogle mindre eksterne projekter, som jeg skulle styre planlægning for, indkalde til og afholde møder samt have kontakt til kunderne omkring projektet. I forbindelse med at jeg arbejdede som projektleder, skulle jeg også kommunikere med andre kollegaer i Vietnam, med kolleger i andre lande, med udenlandske kunder og samarbejdspartnere," forklarer den 43-årige administrationsøkonom.

Artiklen fortsætter under billedet Michael og mand sidder på trappe foran hus og snakker Micahel fik mange nye venner under sin praktik langt fra Danmark

Det lærte han rigtig meget af.

"Min oplevelse af at være i praktik hos TRG International i Vietnam har været utrolig lærerig. Jeg føler, at jeg har lært en masse om, hvordan det er at arbejde i en global virksomhed. Og ikke mindst hvordan den vietnamesiske arbejdskultur er," smiler han.

Tag til et land med åbne arme

Udover at have været i praktik har Michael Staun Nielsen også haft gode oplevelser i forbindelse med at lære mere om den vietnamesiske kultur.

Artiklen fortsætter under billedet Michael giver hånden til direktør med diplom imellem sig og stort trg logo i baggrunden Det er en tradition ved TRG, at alle praktikanter slutter den sidste dag af med at få et certifikat og taget et billede med CEO Rick Yvanovich, hvor man også får en tak fra Rick samt en lille snak om, hvordan man synes, det er gået i praktikken.

"Min oplevelse af den vietnamesiske befolkning er, at det er en utrolig venlig og venskabelig befolkning. De tager imod én med åbne arme, og byder en velkommen. Man skaber en masse nye venskaber. Både vietnamesiske, men også venskaber med andre fra hele verden," siger horsensianeren.

Artiklen fortsætter under billedet Michael med armen rundt om kollega fra Vietnam Praktikken gav erfaring og et nyt internationalt netværk med nye venner

Han fremhæver maden, den smukke natur i både by og på land samt den hyggelige atmosfære, som der er i nogle af de små stræder i byen, som dét han satte mest pris på under sit ophold.

"Jeg kan varmt anbefale, at hvis man gerne udvide sine kompetencer, lære en masse nyt og lære nye kulturer at kende, så skal man tage springet og tage i praktik i udlandet. Jeg ville ikke være den oplevelse foruden," siger Michael Staun Nielsen og fortsætter med et smil:

"Så mit råd er ” TAG SPRINGET” og prøv noget nyt. Du fortryder det ikke!"

Økonomisk håndsrækning

Det kan godt være lidt dyrt at tage praktik i udlandet alt efter, hvilken land du tager til. Men her kan det en rigtig god idé at søge om legater og lave en opsparing, hvis du har i tankerne til at tage i praktik i udlandet, forklarer administrationsøkonomen, der selv fik fat i sådan et legat.

Artiklen fortsætter under billedet Kirke set fra båd med brunt vand i forgrunden Vietnam var en oplevelse uden lige for Michael Staun Nielsen

"Jeg var så heldig, at jeg fik legat på 12.000 kr. fra Knud Højgaard Fonden, som Dania har fået lov til at uddele til nogle studerende. Det skylder jeg dem et stort tak for. Hvis jeg ikke havde fået det legat fra dem, så havde det ikke været så let for mig rent økonomisk at tage min praktik i Vietnam," slutter Michael Staun Nielsen.

Du kan læse mere om praktik i udlandet som studerende på Dania her

Se billeder fra Michaels praktik nedenfor

Hjalp denne side dig?