Del siden
 
       

Simon vil designe hjemmesider og logoer

Efter at have lavet alt fra drinksrobotter til 40.000 filer-store hjemmesider vil 20-årige Simon Ringwelski forfølge sin passion og har søgt ind på studiet til multimediedesigner
Artiklen fortsætter under billedet Simon Ringwelski sidder ved sin computer og har søgt ind som multimediedesigner på Erhvervsakademi Dania i Skive
2023-03-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/simon-vil-designe-hjemmesider-og-logoer/

I dag er der ansøgningsfrist for at søge ind på en videregående uddannelse med mere end sit karaktergennemsnit. En af ansøgerne til Erhvervsakademi Dania i Skive er 20-årige Simon Ringwelski fra Struer, der i sin fritid laver hjemmesider. Interessen begyndte allerede i 7.klasse, og siden er der gået mange millioner af timer med at programmere hjemmesider.

Derfor var det oplagt for ham at søge mod at blive webudvikler, og derfor faldt valget på multimediedesigner.

Det er nemmere og billigere for mig at læse i Skive end i en større by

Simon Ringwelski, ansøger til multimediedesign-studiet

- Det lød meget spændende at programmere hjemmeside. Det er kun fantasien, der sætter grænser, så det blev jeg hooked på, fortæller Simon Ringwelski, der har en HTX i rygsækken.

Sjovt at blive opslugt
Han har via YouTube-videoer lært sig selv at kode så meget, at han i to år har udviklet sit eget hjemmeside-system, der fylder 0,5 Gigabite, har 40.000 filer og 10.000 mapper. Derudover har et amerikansk lastbilfirma købt en af hans web-løsninger, hvor han designede et system til bl.a. timeregistering, opgavehåndtering, løn og budgettering.

Artiklen fortsætter under billedet Simon Ringwelski sidder ved sin computer og har søgt ind som multimediedesigner på Erhvervsakademi Dania i Skive

Senest er han i gang med at designe et nyt logo til det lokale kompagni, hvor han er deltidssoldat. Indtil videre er det blevet til syv forskellige designs.

- Det er sjovt at lave og jeg bliver helt opslugt af det. Jeg kan sagtens sidde i 4-5 timer, hvis noget driller. Men selvom jeg kan meget, kan man altid lære mere, siger han.

Nemt og billigt
For Simon Ringwelski betyder det meget rent økonomisk at kunne tage en videregående uddannelse lokalt.

- Det er nemmere og billigere for mig at læse i Skive end i en større by. Der er en sandsynlighed for, at min SU kan dække mine omkostninger og få det hele til at hænge sammen, smiler han.

Han vil nemlig ikke til København eller Aarhus for at studere.

- Det har jeg kammerater, der har gjort, og de betaler virkelig meget i husleje. Det er for dyrt, forklarer Simon, der har andre planer.

- Jeg kan købe en bil og køre til Skive, for længere er der ikke. Når så studiet starter, kan jeg måske flytte sammen med andre fra studiet i et lejet hus for de samme penge, som en enkelt lejlighed koster, siger han.

Iværksætter?
Udover at glæde sig til at få endeligt svar på sin ansøgning om optagelse, glæder han sig meget til at møde underviserne, som han har hørt godt om. Men han glæder sig også til at finde ud af, om han måske skal være selvstændig.

- Det er en uddannelse, som mange iværksættere tager. Det kunne være fedt at gå den vej, men det kunne være lige så godt at være ansat som udvikler, slutter han.

Det er stadig muligt at søge ind på en videregående uddannelse, men fra nu kun med sit karaktergennemsnit.

Alle ansøgere til videregående studier får svar 28. juli via e-boks.

Hjalp denne side dig?