Hvad har spiludvikling og lægejournaler med hinanden at gøre?
Faktisk mere end man skulle tro, hvis du spørger 29-årige Mirza Tatar fra Grenaa. Han er uddannet datamatiker og var glad for at udvikle spil i sit eget firma. Men det var også hårdt at være sin egen chef og finde ud af, hvad han skulle lave af andre ting end udvikling. Samtidig ville han gerne prøve kræfter med mere traditionel udvikling og styrke sit cv.
”Derfor valgte jeg at læse softwareudvikling på 1½ år og kom i praktik ved NOVAX, som tilbød mig job, mens jeg skrev bachelorprojekt. Jeg var glad for at være her, så jeg kunne lige så godt sige ja,” smiler Mirza Tatar, der flygtede fra Bosnien til Danmark med sin familie som barn.
Hjælper patienter
NOVAX er et techfirma, der laver journalløsninger til det offentlige og private, og især sundhedsplejersker bruger deres applikation i de fleste kommuner.
Sammenholdet på studiet var rigtig godt. Det bestod primært af folk, jeg kendte eller havde samme interesse i spil med, så ligesom puslespil faldt brikkerne på plads ved at gå der. Jeg følte mig i trygge rammer, og det gjorde det nemmere at snakke om de ting, der er svært eller bede om hjælp
Mirza Tartar om at læse softwareudvikling i Grenaa
I praktikken arbejdede han på en løsning, der gør det muligt for læger at følge patienters blodfortyndende medicin og effekten af den mere visuelt.
”Jeg lavede en løsning, så det bliver vist som grafer, hvilket er mere front-end-fokuseret, end jeg tidligere har arbejdet,” smiler han og tilføjer, at det gør ham glad at arbejde med sådanne projekter.
”Det giver en følelse af at hjælpe patienterne, men også at jeg skal være ekstra opmærksom, for der er store konsekvenser af en fejl fra min side,” siger Mirza Tatar.
Udfordringer og kammeratskab
Lige nu arbejder han på integration af e-boks til deres app for sundhedsplejersker, hvor han arbejder i et framework, han ikke tidligere har prøvet.
”Det er fedt at prøve noget nyt og lære at løse problemer på en ny måde. Og så bliver det bare endnu bedre med en god atmosfære og arbejdsforholdene, der er her,” siger Mirza Tatar, der i dag arbejder tæt sammen med en af sine tidligere studiekammerater fra Erhvervsakademi Dania i Grenaa.
”Det bedste ved jobbet er udfordringerne, som jeg skal løse. Og så sidder jeg sammen med min kammerat fra studiet, som jeg fik ind. Det giver en anden dialog om, hvordan en opgave skal løses, for det er ekstra nemt at spare, når man kender personen og ved, hvordan han tænker,” smiler Mirza Tatar.
Studiet til softwareudvikler tager 1½ år efter datamatiker-studiet og starter nyt hold til januar.
Mirzas råd til andre datamatikere
- Hvis du har mulighed for at læse videre, så gør det.
- Prøv praktik i et firma, der ikke laver spil. Er det ikke noget for dig, så ved du det, men udeluk det aldrig.
- Lad være med at tage tingene for seriøst og hav tid til at være fjollet.