Del siden
 
       

Studerende bag ny stor konference

Danias første konference om Hospitality og Tourism Management er lavet af bachelor-studerende, der giver deres viden fra Dublin videre til andre studerende
Artiklen fortsætter under billedet Christian Comwell underviser i auditoriet på erhvervsakademi Dania i Randers
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/studerende-bag-ny-stor-konference/

Først til Irland og lære om de nyeste trends på verdens største konference - og så hjem og give den viden videre. Det har været virkeligheden for de studenterne på bachelor-uddannelsen i International Hospitality Management på Erhvervsakademi Dania i Randers.

Det hele startede med en tur til Dublin, hvor 26 studerende deltog i EuroCHRIE, som er en af verdens største konferencer om hotel, restaurant, service, turisme og oplevelser. Denne nye viden gav de studerende videre på deres egen konference i Randers, hvor 130 studerende fra serviceøkonom-uddannelsen i Randers og Skive deltog.

Læs også: Fra Den Kongelige Livgarde til Dania studerende

''Jeg er taknemmelig for, at vi havde mulighed for at deltage i en international konference, hvor vi udvekslede og delte værdifuld viden inden for servicedesign og turisme. Vi blev så inspirerede af det, at vi valgte at dele, hvad vi lærte med de andre studerende," siger Petra Horvath, der er bachelorstuderende på 1. semester fra Ungarn og bor i Randers.

En anden måde at lære
Konferencen blev skudt i gang med hovedtalere fra Comwell og Aarhus Lufthavn, hvorefter serviceøkonomerne kunne deltage i over 20 forskellige workshops - alle lavet af bachelorstuderende.

Artiklen fortsætter under billedet Petra BA-studerende Petra Hovath er i gang med sin workshop om vin på konferencen. Foto: Dania

Programmet omfattede diskussioner om jobmulighederne med tatoveringer, rejseselskabers bæredygtighed, mikro-iværksætteri, vold på arbejdspladsen, Air BnB’s betydning for lokalområdet og meget mere.

Læs også: Dania i spidsen for nyt forsknings-projekt om frivilligt arbejde

Det giver mig en god følelse at dele al min viden med andre

Petra Hovath, studerende på International Hospitality Management

''Jeg synes, det er en fantastisk og anderledes måde at lære for os alle sammen. Udover at lære nyt i Dublin lærte vi, hvordan det er at arrangere en rigtig konference fra start til slut, mens serviceøkonom-studerende kunne lære af os og hovedtalerne. Det giver mig en god følelse at kunne dele al min viden med andre'', siger Petra Hovath, der holdt et session om indkøb, salg og styring af vin baseret på en undersøgelse foretaget på det rumænske marked.

Konferencen var den første af sin slags, men bliver nok ikke den sidste.

Læs mere om uddannelserne

Hjalp denne side dig?