Del siden
 
       

Studerende vil revolutionere grupperejser

Når Danish Entrepreneurship Award finder sted i Fredericia, er Tobias Skudstrup fra Randers med. Ideen bag virksomheden kommer efter mange år i rejsebranchen og skal gøre det meget nemmere, billigere og hurtigere at bestille rejser for over 10 personer
Artiklen fortsætter under billedet Tobias smiler til dig i stribet trøje med verdenskort i baggrunden
2021-02-04
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/studerende-vil-revolutionere-grupperejser/

Når efterskoler skal på studietur, skal der afsættes 37 timer af en lærers tid til opgaven. En hel uge bruges alene på research og planlægning, fordi man ikke kan sammenligne priser eller bestille over ni pladser ad gangen digitalt. Alt foregår manuelt, det er besværligt og tager tid.

Det vil Tobias Skudstrup fra Randers ændre.

Det er omfattende og tidskrævende at indhente tilbud til grupperejser

Tobias Skudstrup, studerende og stifter af grupperejsekonsulenten.dk

”Lige så snart man vil på ferie mere end ni personer, bliver det besværligt. Det gør det for at sikre rejseselskaberne mod at tabe mange penge, hvor de booker alle hinandens pladser. Det er et kæmpe problem for alle grupper,” forklarer 42-årige Tobias Skudstrup, der til daglig læser til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania i Randers.

Artiklen fortsætter under billedet Finger peger på Mallorca på et verdenskort Tobias Skudstrup har rejst og været guide samt rejseleder på mange destinationer, før han kom frem til at ville læse til markedsføringsøkonom på Dania.

Han har tilbragt adskillige år i rejsebranchen som både guide og leder, og blandt venner og familie var det ham, der nu var eksperten på alle rejsemål.

Drøm om at gøre det nemt

Derfor blev det også ham, der kom til at stå for bedsteforældre-turen til Canada for 12 personer, som viste sig at være virkelig svært.

Grupperejser er nemlig 100 % manuelt arbejde i dag, og derfor er det en omfattende proces at afsøge markedet, som vi ellers er vant til nemt at kunne gøre.

”Der findes over 600 forskellige rejsebureauer i Danmark, men jeg fik jo slet ikke et ordentligt overblik. Det kunne ikke passe, og jeg fik en drøm om at gøre det nemt at rejse mange sammen,” fortæller Tobias Skudstrup.

Idékonkurrence gav tanken liv

Allerede ved studiestart i september på Dania hørte Tobias Skudstrup om idékonkurrencen fra Fonden for Entreprenørskab, Danish Entrepreneurship Award, der løber af stablen i Fredericia den 21. november.

Idékonkurrence gav tanken liv

Allerede ved studiestart i september på Dania hørte Tobias Skudstrup om idékonkurrencen fra Fonden for Entreprenørskab, Danish Entrepreneurship Award, der løber af stablen i Fredericia den 21. november.

 

FAKTA om DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

  • Danish Entrepreneurship Award er arrangeret af Fonden for Entreprenørskab.
  • Fonden arbejder for at fremme unges kompetencer inden for innovation og iværksætteri på uddannelser.
  • Fonden er også det centrale nationale videncenter, som er med til at udbrede og videreformidle forskning om entreprenørskab i undervisningen. 

Det var et kærligt skub bagi til endelig at se nærmere på markedet for grupperejser.

”Nogle gange, når man siger ting højt, så kommer der gang i det. Jeg sagde det højt og meldte mig til for at få sparring på en tanke, som var blevet en idé, og nu skal jeg med til Danish Entrepreneurship Award. Jeg glæder mig meget, for jeg tror, jeg har knækket koden,” smiler randrusianeren og understreger, at han siden da konstant har øvet sig i sit pitch og forretningsplan for grupperejsekonsulenten.dk.

Mange arbejdstimer sparet

Via en hjemmelavet database, som han selv har bygget op fra bunden, analyserer han rejser, finder, forhandler og sammenligner tilbud. 

På den måde afsøger han et ellers uoverskueligt marked og får hentet mange tilbud hjem, som man som køber af rejsen derefter frit kan vælge mellem og booke ved rejseselskabet.

Læs også: Studerende skabte sit eget job via praktik

”Det sparer tid og besvær for alle. Jeg kan skære 2/3 af lærerens 37 timers planlægning fra pr. rejse. De fleste skoler har mindst tre rejser om året, og allerede der har man frigivet 70 lærertimer om året,” smiler Tobias Skudstrup, der har lavet en del research hos blandt andet skoleledere, efter han meldte sig til idékonkurrencen.

Forskellen på det dyreste og billigste tilbud var 35.000 kr. Det er rigtig mange penge

Tobias Skudstrup, studerende og stifter af grupperejsekonsulenten.dk

Mange spørger ham til, hvordan han vil få rejseselskaberne til at betale for det her.

Læs også: Serviceøkonomer bag nyt lampefirma

”Svaret er, at det vil jeg ikke. Betalingen kommer fra grupperne, for det sikrer min uafhængighed, så jeg kan være deres konsulent. Jeg er ikke et rejsebureau. Jeg er rejsemægler,” forklarer Tobias Skudstrup.

Sparer 35.000 kr. på samme tur

Fordi processen med at indhente tilbud på grupperejser er så omfattende, får de fleste kun indhentet to-tre tilbud på den samme rejse ud af de 600 selskaber.

Men prisforskellen kan være op til 25 procent. Da studieturen på markedsføringsøkonom-uddannelsen for nylig skulle på plads, testede Tobias Skudstrup derfor sit produkt af for sine medstuderende.

”Forskellen på det dyreste og billigste tilbud på vores egen studietur var 35.000 kr. alene på fly og hotel. Det er rigtig mange penge for os som studerende på SU,” siger han.

Nu mangler han bare nogle flere, som vil teste grupperejsekonsulenten.dk og dermed virksomheden af.

FAKTA OM UDDANNELSEN TIL MARKEDSFØRINGSØKONOM

  • Toårig videregående uddannelse i Randers og Viborg
  • Uddannelsen er inddelt i 1½ års undervisning, tre måneders praktik i en selvvalgt virksomhed og en afsluttende hovedopgave
  • De tre måneders praktik kan være både i Danmark eller udlandet
  • I løbet af uddannelsen vælger man speciale-retning så som fx reklame, CSR eller management
  • Studiestart er september og februar

”For at få mere erfaring og blive klogere på både produktet og min målgruppe søger jeg grupper, som gerne vil have hjælp med at booke deres næste grupperejse fx en studietur på gymnasiet. I og med jeg ikke er et rejseselskab, er der jo ikke noget at tabe,” smiler Tobias Skudstrup, der håber med tiden at kunne leve helt af sin iværksætteridé og gøre grupperejser nemmere.

Læs mere på www.grupperejsekonsulenten.dk 

Hjalp denne side dig?