Del siden
 
       

Vild udvikling i praktik: ”Jeg har fået et selvtillidsboost”

Praktikken ved work-live-stay har givet markedsføringsøkonomen Louise Callesen større selvværd, gjort hende mere åben og overbevist hende om at læse videre
Artiklen fortsætter under billedet Markedsførings-økonom Louise står med hænderne over et rækværk sammen med sin praktikchef fra work-live-stay, Kasper Mark, udenfor deres kontor i Vejle, hvor Louise har været i praktik
2024-04-26
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/vild-udvikling-i-praktik-jeg-har-faaet-et-selvtillidsboost/

25-årige Louise Callesen sagde farvel til Viborg og ’god dag Vejle’ for at komme i praktik ved projekt- og videnshuset work-live-stay.

Det har været så fantastisk en oplevelse, at hun ikke var i tvivl om at nominere sit praktikophold som det bedste i landet.

- Fagligt har det vækket min interesse for innovation og projektledelse. På det personlige plan har jeg udviklet mig til at blive mere selvsikker, da de forslag, jeg har lavet, er blevet taget godt imod, fortæller Louise Callesen, der læser til markedsføringsøkonom ved Erhvervsakademi Dania i Viborg.

Fakta: Hvad er work-live-stay?

work-live-stay er et projekt- og videnshus, hvor målet er at styrke arbejdsmarkedet i samarbejde med virksomheder, kommuner, uddannelsesinstitutioner og andre relevante aktører.

Den Vejle-baserede virksomhed forsøger at fremme adgangen til kvalificeret arbejdskraft gennem målrettede indsatser, hvor de afprøver nye metoder for at skabe forandringer. Målet er en mere dynamisk og inkluderende arbejdsstyrke.

I praktikken har hun eksempelvis lavet en guide til brug af emojis i LinkedIn-opslag, udviklet på hjemmeside, skrevet LinkedIn-opslag, været på HR-kursus, taget en masterclass i AI i HR og redigeret videoer, der promoverer en podcast for et projekt, som work-live-stay står for.

Specialist i neurodiversitet
Undervejs i praktikken er Louise Callesen også blevet bedre til at fungere i det sociale, hvilket godt kan være lidt udfordrende. Hun er nemlig autist, og det har projekt- og videnshuset fra introsamtalen været åbne overfor.

Artiklen fortsætter under billedet Markedsførings-økonom Louise står ved et puslespil på work-live-stays kontor i Vejle, hvor hun har været i praktik Louise Callesen har i sin praktik som markedsføringsøkonom ved work-live-stay i Vejle oplevet at øge sin selvtillid og fagligt fået øjnene så meget op for projektledelse, at hun har søgt ind på videreuddannelsen i innovation i byen. Foto: Anne-Mette Gyldenløv, Erhvervsakademi Dania.

- Døren på kontoret stod altid åben ud til gangen, hvilket irriterede og forstyrrede mig grænseløst, fordi det susede på gangen. Nu er den lukket, og det fungerer meget bedre, siger Louise Callesen.

Lige nu er de ved at opstarte et projekt om neurodiversitet på arbejdspladsen, hvor work-live-stay sammen med 17 virksomheder skal finde ud af, hvordan man skaber bedst trivsel for mennesker med fx ADHD, autisme mm. Her er Louise Callesens viden som autist og frivillig i specialområdet autisme blevet flittigt brugt. 

- Der er f.eks. fem faser, man skal igennem, efter man får en diagnose, hvilket jeg fortalte projektlederen om. Det bliver hun ved med at vende tilbage til og sige, hun var glad for. Det har givet mig et selvtillidsboost, at jeg er blevet brugt som en slags ekspert på området, smiler hun.

Projektledelse i fremtiden
Undervejs i praktikken har der også sket svære ting, da Louise Callsens mormor desværre gik bort. Hendes familie bor nemlig i Sønderborg, og her blev kollegerne hurtigt den støtte i hverdagen, som hun havde brug for.

- De var forstående overfor mit manglende overskud og fandt lettere opgaver til mig, som var hurtige og mere overskuelige at gå til, forklarer hun. Så i stedet for at blive hjemme eller gemme sig væk, tog Louise hver dag ind på kontoret, hvor hun hver morgen blev spurgt ind til, hvordan hun havde det.

”Helt fra start har Louise gjort sig umage med sine opgaver og gjort sig til en del af fællesskabet. Samtidig har hun sat sig selv i spil og grebet muligheden for at lære nyt fx websystemet. Tre måneder er gået stærkt, og heldigvis er det ikke farvel, for vi er et åbent sted og vil gerne været et holdepunkt i at lave opgave og være flyttet til en anden by. Vi har været superglade for at have hende i praktik, og det er rigtig dejligt, hun har indstillet os til prisen som Danias bedste praktikophold. Det er ikke givet, at man bliver det.”

- Kasper Mark, chef for økonomi, administration og projektudvikling samt Louises praktikvejleder

- Jeg kunne bare komme herud og snakke om det, og jeg følte virkelig, at der blev taget kærligt og god hånd om mig, siger hun.

Foran sig har Louise Callesen nu en praktikopgave og sin hovedopgave på studiet, som hun har fået lov til at lave på kontoret ved work-live-stay. Herefter ved hun godt, hvad hun fagligt drømmer om.

 

- Projektledelse havde vi lidt om på studiet, men praktikken har virkelig øget den interesse. Så jeg har søgt ind på top-op-bacheloren i innovation og entreprenørskab i Vejle. Efter at have været her er jeg sikker på, det er dét, jeg skal, slutter hun med et smil.

600 studerende fra Erhvervsakademi Dania er hvert år i praktik, og i alt blev 46 virksomheder og praktikophold nomineret som det bedste kaldet Årets Dania-praktik.

Artiklen fortsætter under billedet Markedsførings-økonom Louise står ved sin computer og kigger ind i skærmen på work-live-stays kontor i Vejle, hvor hun har været i praktik Imens Louise skriver sin hovedopgave på studiet, kan hun fortsætte med at komme på kontoret og bruge sin arbejdscomputer. Foto: Anne-Mette Gyldenløv

Hjalp denne side dig?