Vil du være en dygtig leder, der opnår en stærk faglighed inden for ledelse?
Akademiuddannelse i ledelse
Deltidsuddannelse
Fleksibel varighed (ca. 3 år)
Svarer til kort videregående uddannelse
60 ECTS-point
Er du klar til at tage næste skridt i din lederkarriere? Akademiuddannelsen i Ledelse ved Erhvervsakademi Dania giver dig mulighed for at udvikle dine færdigheder og viden inden for ledelse. Lad os udforske, hvad dette uddannelsesforløb har at tilbyde:
Hvad handler uddannelsen om?
Hvad lærer du på uddannelsen?
Som leder, uanset om du er helt ny i rollen eller har et par års erfaring, kender du helt sikkert til udfordringer. Ofte er problemstillingerne ikke unikke for dig, men kendte af mange ledere. Det kunne være ledelse af forskellige generationer, prioritering af egen tid, kan man være venner med sine medarbejdere, hvordan håndterer jeg konflikter og hvordan bliver jeg en god leder for tidligere kollegaer, når jeg avancerer - og så videre.
Vi anbefaler, at du starter med modulet ”ledelse i praksis”. Det gør vi, da faget rummer mange grundlæggende ledelsesteorier og -værktøjer, der giver dig et godt fundament som leder og som start på din lederuddannelse.
Mød Mette
Mette Rosendal Strandbygaard underviser i fagene 'Ledelse i praksis' og 'Coaching og konflikthåndtering'. Hun er en erfaren proceskonsulent, underviser, konfliktmægler, coach og supervisor.
Hun arbejder med organisatorisk udvikling og et godt psykosocialt arbejdsmiljø i både offentlige og private virksomheder.
Hun har stærke værktøjer til ledelsesrummet, i arbejdet med værdier, kultur, konflikter, i det kommunikative felt og til arbejdet med udvikling af mennesker og relationer.
Mette er uddannet cand. Pæd. i antropologi, lærer og supervisor. Hun har læst filosofi, diplomfag i pædagogisk psykologi og har konsulent-kompetencer.
Samtidigt er hun under uddannelse som psykoterapeut hos ID Academy.
I vil møde en engageret underviser, der er dygtig til at få mennesker til at lære og udfolde potentialer.
Mød Charlotte
Charlotte Reeckmann har de seneste 10 år arbejdet som selvstændig konsulent, underviser og professionel netværksfacilitator i konsulentvirksomheden C|Reeckmann.
Hun er cand.soc i erhvervsøkonomi og psykologi og er meget optaget af, hvordan relationerne i organisationer – både internt og eksternt – har betydning for performance, videndeling, samarbejde, ledelse og trivsel.
Charlotte er forfatter til fagbogen Netværkskrymmel og har de seneste 6 år været tilknyttet Erhvervsakademi Dania som både underviser og censor i en lang række fag.
Du vil møde Charlotte på fagene Forandringsledelse og Organisation & arbejdspsykologi.
Mød Thomas
Han underviser i fagene Det strategiske lederskab og Afgangsprojekt. Thomas har i mange år arbejdet i hotelbranchen i flere forskellige roller - blandt andet receptionschef og hotelchef. Hans karriere har ført ham forbi hotelkæder som Comwell, Radisson og Savoy i London, hvor han aktivt har haft fokus på organisation, ledelse og driftsøkonomi.
Uddannelsesmæssigt er Thomas serviceøkonom og har en diplom i ledelse og en master i business. Han er i særdeleshed optaget af, hvordan forskellige måder at organisere sig på og inddragelse af medarbejdere påvirker
motivationen og teamets effektivitet.
Thomas har siden 2021 været tilknyttet Erhvervsakademi Dania som både underviser og vejleder i en lang række ledelsesfag og servicefag. I vil møde en underviser, der forholder sig praktisk til undervisningen og jeres problemløsninger.
Hvorfor vælge akademiuddannelsen i ledelse?
Uddannelsen giver dig redskaber til at udvikle dine egne lederkompetencer. Du lærer ikke kun teori, men også praktisk anvendelse af ledelsesværktøjer. Dette gør dig bedre rustet til at håndtere daglige udfordringer som leder.
Udover at styrke dine egne færdigheder lærer du også at arbejde med medarbejdernes kompetencer og potentialer. Dette inkluderer både personlige og faglige aspekter. Som leder er det vigtigt at kunne motivere og udvikle sit team.
Undervisningen tager udgangspunkt i deltagerens egen virkelighed. Det betyder, at du kan relatere teorien direkte til din daglige arbejdssituation. Du får konkrete værktøjer, som du kan bruge med det samme.
Uddannelsen tilbydes på deltid, så du kan studere, mens du er i job. Det gør det lettere at balancere arbejde, uddannelse og privatliv.
Ledelse er en nøglekompetence i enhver virksomhed. Med Akademiuddannelsen i Ledelse investerer du i din egen karriereudvikling. Uanset om du er afdelingsleder, teamleder eller projektleder, vil denne uddannelse styrke dine muligheder for avancement.
Hvad er udbyttet for virksomheder?
Virksomheder, der har medarbejdere med kompetencer fra Akademiuddannelsen i Ledelse, oplever:
Deltidsuddannelsen i ledelse består formelt af en række obligatoriske moduler, valgfrie moduler samt et afsluttende projekt.
Et modul vil typisk være tilrettelagt med 6 uddannelsesdage + eksamen over en 8 ugers periode.
Der er gode muligheder for at få finansieret uddannelsesforløbet via omstillingsfonden.
Du kan læse fagene i den rækkefølge, du ønsker, men du skal afslutte med det afsluttende projekt.
Vi anbefaler fagkombinationen
Webinar om uddannelsen
Er du nysgerrig på at lære mere om uddannelse og få ny inspiration? Vi har gjort det nemt for dig! Se vores webinar, hvor vi dykker ned i spændende emner og giver dig værdifuld viden.
Klik på linket her for at se webinaret:
Vælg 20 point
10 ECTS-point må vælges blandt moduler på andre akademiuddannelser.
Som afslutning på din akademiuddannelse skal du skrive et afsluttende projekt (10 ECTS-point).
Det afsluttende projekt er din mulighed for fordybelse i et område af uddannelsen, som du finder særligt interessant og spændende.
Når du har bestået eksamen, er du færdiguddannet.
Udover deltagerbetalingen skal der påregnes udgifter til materialer.
Udover deltagerbetalingen skal der påregnes udgifter til materialer.
For at blive optaget på en akademiuddannelse eller enkeltfag kræves en af følgende:
Derudover kræves minimum 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse. Relevant erhvervserfaring, der er opnået under en afsluttet erhvervsuddannelse eller en relevant erhvervsuddannelse for voksne medregnes ved optagelse på akademiuddannelsen.
Der kan i enkelte tilfælde gives dispensation for ikke at opfylde de formelle adgangskrav. Det kan kun ske i de tilfælde, hvor Erhvervsakademi Dania ud fra en konkret og individuel vurdering skønner, at du har forudsætninger, som svarer til adgangskravene.
Eventuelle øvrige fagspecifikke adgangskrav, som eksempelvis krav om at læse fag i en obligatorisk bestemt rækkefølge, vil fremgå ovenfor og af studieordningen.
Prisen fremgår ved tilmelding. Tilmeldingen er bindende og afregningen skal ske ved holdets start – også selvom du måtte springe fra før eller undervejs. Bliver forløbet mod forventning ikke oprettet, skal du selvfølgelig ikke betale.
Med mindre andet er nævnt skal du oveni prisen beregne udgifter til undervisningsmateriale svarende til 500-800 kroner pr. fag.
Er du ledig skal du ved tilmelding kontakte en studiesekretær i Dania Erhverv (se nedenfor)
I udgangspunktet kan du som ledig deltage i alle akademifag under forudsætning af, at du i øvrigt opfylder adgangskravene. Der er ingen begrænsninger fra Erhvervsakademi Danias side i forhold til om du som ledig kan læse et modul eller akademiuddannelse hos os.
Du kan læse mere om dine muligheder som ledig her.
Der er ofte forskellige og gode tilskudsmuligheder du kan søge i forhold til at få dækket dele eller hele deltagergebyret. Det kan være kompetencefonde, din fagforening eller andet. Nogle arbejdsgivere betaler også for deres medarbejderes efteruddannelse.
Er du ansat i staten har du mulighed for at søge tilskud i statens kompetencefond.
Mange kan også søge om op til 10.000 kroner i omstillingsfonden pr. år.
Alle fag afsluttes med en skriftlig eller mundtlig eksamen. Du kan se, hvilken eksamensform det enkelte fag har i studieordningen.
Du vil automatisk blive tilmeldt eksamen på faget. Du kan læse mere om reglerne for eksamen i eksamensreglementet.
Du har som udgangspunkt 3 forsøg til at bestå en eksamen, og ønsker du et evt. 4. forsøg, skal du søge dispensation om det.
Når du har betalt deltagergebyret til et fag, har du samtidig betalt for op til 3 eksamensforsøg hvis nødvendigt. Hvis du ikke deltager i den planlagte eksamen for faget, har du automatisk brugt ét forsøg og har dermed kun 2 tilbage.
Har du ikke mulighed for at deltage i den planlagte eksamen pga. sygdom, skal du kontakte os hurtigst muligt og senest samme dag som selve eksamen. Vær opmærksom på at du kan blive bedt om at aflevere en lægeerklæring, hvis det ikke skal tælle som et forsøg. Du kan kun gå til en ny eksamen, såfremt du ikke består eller ikke deltog i den oprindelige eksamen.
Hvis du skal til eksamen på et andet tidspunkt end den dag, der er planlagt på faget, skal du være opmærksom på, at eksamen kan blive afholdt et andet sted end oprindeligt, og at næste eksamensmulighed afhænger af gennemførelse af faget på et senere tidspunkt.
Efter bestået eksamen får du tilsendt et officielt eksamensbevis til digital post.
’Schweizer-kniv’ er den stillingsbetegnelse, der passer bedst til Kristina Andersens job hos Azend. Hun har mange hatte på, og nu bærer Kristina endnu en, hun gennemførte nemlig uddannelsen ’Grundlæggende bestyrelsesansvar for kvinder’ på Erhvervsakademi Dania i 2023.
Flemming Hebsgaard er forretningsmand. Hans kernekompetence er at købe og udvikle selskaber, og når de overgår til langsigtet drift, så sælger han dem igen. Men det er først på uddannelsen ’Grundlæggende bestyrelsesansvar – bæredygtighed og digitalisering’, at han for alvor har fundet ud af, hvad det kræver at sidde i en bestyrelse.
Det var nogle år siden, at Andreas Olsen sidst havde taget en uddannelse, da han startede op på akademi-uddannelse i ledelse i 2023. Nu har han gennemført fire moduler ud af seks, og han bruger allerede mange ting fra uddannelsen aktivt i sit job.
Hjalp denne side dig?