Del siden
 
       

Endnu en rekord hos Erhvervsakademi Dania

Den videregående uddannelsesinstitution overhaler landstendensen med et ansøgerfelt, der er vokset med en fjerdedel
Artiklen fortsætter under billedet Collage af ansøgere til Erhvervsakademi Dania 15. marts 2021
2021-09-10
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/endnu-en-rekord-hos-erhvervsakademi-dania/

Igen sætter ansøgertallet hos Erhvervsakademi Dania rekord i forbindelse med kvote 2.

Faktisk har 25 % flere søgt ind på erhvervsakademiets uddannelser på tværs af alle campusser.

I alt har Dania modtaget 1596 ansøgninger. Af dem har 629 valgt Dania som førsteprioritet.

”Det er ikke givet, at vi år efter år kan blive ved med at tiltrække flere og flere ansøgere til Erhvervsakademi Dania. Men vi kan se, at flere og flere kender os og fået øjnene op for, at man kan tage en videregående uddannelse uden for de store byer. Så jeg synes virkelig, at det er noget, som vi skal glæde os over. Samtidig glæder jeg mig over, at det både er vores traditionelle uddannelser med fysisk fremmøde på campus og vores onlineuddannelser, der oplever en øget interesse,” forklarer Anders Graae Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet Mette Knudsen har søgt ind som datamatiker på Erhvervsakademi Dania i Grenaa - Jeg vil virkelig gerne lave computerspil, fortæller Mette D. Knudsen som har søgt ind på datamatiker-uddannelsen her hos os via kvote 2.

Online stormer frem

150 har valgt at søge om optagelse på en af Erhvervsakademi Danias onlineuddannelser som førsteprioritet.

Det er 85 procent flere end sidste år, hvor der også blev sat rekord. Med til den historie hører, at Dania har valgt at starte den populære handelsøkonom-studie op som onlineuddannelse samt tilbyde en ekstra specialisering på en eksisterende uddannelse med fjernundervisning.

”Det var jo en satsning. For selvom vi de senere år har set en øget interesse for vores øvrige onlineuddannelser på tværs af Erhvervsakademi Dania, så vidste vi jo ikke, om det seneste års tvungen hjemmeundervisning ville booste den tendens, eller om det ville få den modsatte effekt,” slutter rektor Anders Graae Rasmussen.

Artiklen fortsætter under billedet Simon Nørskov Østergaard i Louis Nielsen-butikken i Viborg foran en masse briller, der vil læse til optometrist aka optiker Simon Nørskov Østergaard blev interesseret i optometri-studiet via sit arbejde ved Louis Nielsen i Viborg. Derfor har han nu søgt ind på uddannelsen. Foto: Louis Nielsen

Alle ansøgere må væbne sig med tålmodighed, for de får først svar 28. juli sammen med alle dem, der søger gennem kvote 1, hvor fristen først udløber 5. juli kl. 12.00.

Ansøgere vil også klasseundervisning

Selvom onlineundervisningen har fået fart på gennem det seneste års tid, så er der dog intet, der tyder på, at det er et fravalg af klasseundervisningen.

Hos Erhvervsakademi Dania oplever man nemlig ligeledes en fremgang i antallet af ansøgere til de traditionelle uddannelser med fremmøde. 17 procent flere har i alt søgt om optagelse på de traditionelle uddannelser på tværs af erhvervsakademiets 8 campusser.

Alle ansøgere får svar på deres ansøgning 28. juli, samme tid som dem, der søger gennem kvote 1, hvortil der er ansøgningsfrist d. 5. juli kl. 12:00.

Hjalp denne side dig?