Del siden
 
       

Handelsøkonom hitter i Horsens

Den 2-årige videregående uddannelse til handelsøkonom er populær for lokale som Annika Stæhr Christensen, som vil studere lokalt med lang praktik og veksling mellem teori og praksis.
Artiklen fortsætter under billedet Annika har søgt ind som handelsøkonom i Horsens, hvor hun sidder på et par kasser i studiemiljøet
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/handelsoekonom-hitter-i-horsens/

I dag 5. juli kl. 12 var der ansøgningsfrist for at komme ind på videregående uddannelser med sit eksamensbevis. I år har især handelsøkonom-studiet i Horsens fået mange ansøgninger.

En af dem, der nåede at søge ind inden fristen, er 20-årige Annika Stæhr Christensen fra Horsens. Hun har valgt at søge ind på det 2-årige handelsøkonom-studie på Erhvervsakademi Dania, som ligger i campusbyggeriet i Horsens.

- Jeg har altid gået med tanken om at læse videre efter EUX, forklarer Annika Stæhr Christensen, der har været kontorelev ved agenturvirksomheden Per Kristensen ApS, som repræsenterer producenter indenfor fx glas, porcelæn, gaveartikler, køkkenudstyr med mere. Her har Annika Stæhr Christensen været vant ti

l at være den yngste på kontoret, og derfor glæder hun sig også til forhåbentlig at komme ind på uddannelsen og blive en del af et ungt studiemiljø.

- Det gør meget, for så kan man ses uden for studiet. Det betyder noget, at man har nogen at spejle sig i og har måske fælles interesser udover det faglige, smiler Annika Stæhr Christensen

Lang praktik, ja tak
Allerede før ansøgningsfristen havde 25 ansøgere søgt ind på studiet i Horsens, hvilket er lidt flere end 2021 og 14 mere end sidste år.

Samlet har campus fire procent flere førsteprioritetsansøgere, og på hele Erhvervsakademi Dania er der en fremgang 21 procent flere førsteprioritetsansøgninger til handelsøkonomuddannelsen.

- Årets ansøgertal er yderst tilfredsstillende. Vi har de sidste par år oplevet en mindre tilbagegang, og det er derfor meget glædeligt, at så mange studerende har valgt at læse i Horsens. Vores handelsøkonom-uddannelse er meget populær, og arbejdsmarkedet kan glæde sig til, at vi allerede om et år sender vores studerende ud i en 8 måneders praktik, forklarer campuschef Annette Poulsen.

Det er også især på grund af den otte måneder lange lønnede praktik, at Annika Stæhr Christensen har vagt uddannelsen.

- Det er også en del af, hvorfor jeg har valgt studiet, fordi man veksler mellem at lære teori på studiet og så være ude og arbejde med det i praksis, siger hun og forklarer, at kæresten også læser på et erhvervsakademi, så hun kender måden at læse på.

Han tager bare til Aarhus hver dag, hvor hun kan blive i byen. På den måde føler hun sig heldig, at drømmestudiet ligger i samme by, som hun er vokset op i og holder af.

- Det er her min familie og venner bor, og dem vil jeg gerne være tæt på. Horsens kender jeg og føler mig tryg i, og her er et meget ungt miljø med mange fede steder, hvor man kan mødes med sine venner, fortæller Annika Stæhr Christensen.

Ledige pladser
Der er dog stadig ledige pladser på stedets anden fysiske uddannelse, der før har været på to lokationer. Fremover vil den alene være i Horsens.

- Administrationsøkonom-uddannelsen har et loft over, hvor mange vi må optage i Viborg og Horsens. Fremadrettet udbydes den kun i Horsens, og det gør, at vi stadig har ledige studiepladser på den uddannelse, siger campuschefen i Horsens.

Annika og alle andre ansøgere får svar på deres ansøgninger 28. juli kl. 00.01 via digital post.

Hjalp denne side dig?