Del siden
 
       

Optiker vinder national praktikpris

Det lykkedes optiker fra Dania, Jeanett Febæk, at vinde prisen som publikums darling i den nationale konkurrence om landets bedste praktikophold på erhvervsakademierne
Artiklen fortsætter under billedet Jeanett, der har læst til optiker på Erhvervsakademi Dania i Randers, står med check og blomster sammen med praktikvejleder Sebastian fra Louis Nielsen efter at have vundet publikumsprisen til Årets Erhvervsakademipraktik 2023
2023-05-24
Erhvervsakademi Dania
https://eadania.dk/nyheder-og-presse/nyheder/optiker-vinder-national-praktikpris/

Det var med følelserne uden på tøjet, da 8 finalister fra landets erhvervsakademier kæmpede om priserne til Danmarks bedste praktikophold i København.

160 tilskuere så på, da optiker Jeanett Febæk fra Erhvervsakademi Dania vandt publikumsprisen for sin præsentation af sin praktik ved Louis Nielsen.

”Jeg er ovenud lykkelig. Det er meget overvældende at vinde, mest af alt fordi det er en ekstra ros til Louis Nielsen,” siger Jeanett Febæk, der dermed blev den første vinder af konkurrencen nogensinde fra Dania.

Udnævnelsen af Louis Nielsen Vejen som publikums darling var til stor glæde for Jeanett Febæk, som nu endelig kunne ånde lettet op og slippe sommerfuglene i maven fri.

- Jeg har det rigtig godt. Da jeg indstillede Louis Nielsen var det for at give dem et tak for den støtte, de har givet mig under hele praktikforløbet. At vinde er en lille mulighed for at give tilbage, smiler Jeanett Febæk, der sammen med titlen fik 5.000 kroner sponsoreret af Teknisk Landsforbund.

Sebastian Boye Scheel, der er butikschef i Louis Nielsen, er stolt over at have vundet.

- At stå her og blive kåret som den bedste praktikplads ud af titusinde - det er helt urealistisk og fantastisk. Vi glæder os til at fejre det med Jeanett. Jeg er personligt meget stolt af, at det lige præcis er vores butik og min praktikant, der har indstillet, siger han.

Ordblind på højt niveau
Jeanett Febæk gik på scenen med en stærk fortælling om, hvordan hun søgte ind på optometri-uddannelsen i Randers, uden nogen vidste det, for hun var bange for ikke at komme ind og få et nederlag.

Hun er nemlig ordblind og har tidligere ikke fået hjælp på andre uddannelser til sygeplejerske og sosu-assistent med netop ordblindhed.

Det var dog en anden oplevelse ved Erhvervsakademi Dania og bagefter ved Louis Nielsen som praktikvirksomhed, hvor hun ville bevise, at hun godt kunne.

- Louis Nielsen hjælper mig, forstår mig og giver mig ekstra tid til at skrive rapporter fra synsundersøgelserne. Jeg kan virkelig gøre en forskel for synet for mine patienter og har været med til at redde en kundes syn fra en blodprop, forklarede hun på scenen.

Dommerne roste efterfølgende Louie Nielsen for at hjælpe og støtte Jeanett Febæk under sin praktik.

Under uddannelsen til optiker har Jeanett Febæk hver dag kørt til og fra hjemmet i Varde til Randers, små 4 timers kørsel. Undervejs har hun fået sine lektier læst højt af sin ordblinde-computer, før hun mødte ind på studiejob ved Louis Nielsen og senere i hjemmet med to små børn og mand.

- Undervejs er Louis Nielsen blevet min grønne familie, og jeg driller min chef Sebastian med, at han nok mere er min storebror. Min irriterende storebror, fortæller Jeanett Febæk, der af samme grund vil have sine kolleger med til sit bryllup til næste år.

Praktik åbner døren til et job
I år er 9.467 studerende på erhvervsakademierne i praktik i virksomheder, og heriblandt havde 256 praktikanter fra landets otte erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til konkurrencen.

Juryens Specialpris gik til detailkæden Normal, som havde haft finansbachelor Sofie Amalie Jonassen fra Erhvervsakademi Aarhus i praktik.

Årets Erhvervsakademipraktik gik til tøjfabrikken Rodinia Generation, som havde automationsteknolog Jon Oppermann fra KEA Københavns Erhvervsakademi i praktik.

Hjalp denne side dig?