Del siden
 
       

Studerende: -Jeg er bedre stillet til at søge job

Via forløbet Career Skills er Skive-studerende blevet klar til enten at starte som iværksætter eller mødet med arbejdsmarkedet. Fokus har været at arbejde med deres personlige udvikling
Artiklen fortsætter under billedet E-handels studerende i Skive spiller refleksionsspil og smiler til en kvindelig medstuderende med et kort i hånden
2024-04-15
Erhvervsakademi Dania
/nyheder-og-presse/nyheder/studerende-jeg-er-bedre-stillet-til-at-soege-job/

Terningen ruller. Fire. Maria Svith rykker den røde brik. En, to, tre, fire. Og tager et kort

- Hvad er det vigtigste, jeg skal huske, når jeg skal præsentere mig selv? Læser hun højt. Hendes medspillere, Camilla Grønvaldt og Kristian Sønderup, kigger på hende og starter stopuret.

- Jeg skal huske at tro på mig selv. Bare belive. Det gad jeg godt at være bedre til, når jeg er nervøs til fx en jobsamtale, forklarer Maria Svith fra Skive.

Jeg er helt klart bedre stillet til at søge job efter forløbet

René Klokkerholm, e-handelsstuderende

Spillet, de tre studerende er i gang med, er et refleksions- og evalueringsspil af det frivillige forløb Career Skills på Erhvervsakademi Dania i Skive.

Her har 15 studerende fra e-handel selv valgt, om de ville have fokus på iværksætteri eller jobsøgning. Forløbet har budt på jobsamtaler, casearbejde og samarbejdsopgaver, hvor de studerende blev observeret og bagefter fik respons på deres ageren.

Læs også: Erin vil ændre verden med e-handel

Kæmpe mulighed for personlig udvikling
René Klokkerholm fra Skive valgte selv iværksættersporet, hvor han fik mulighed for at arbejde videre med en idé om at gøre markedsføring af private lejemål nemmere for udlejere.

Artiklen fortsætter under billedet Maria Svith forklarer under spillet på Erhvervsakademi Dania i Skive Career Skills – oversat til karriere-evner – har været i fokus for bl.a. Maria Svith, der går på 3. semester af e-handelsstudiet på Erhvervsakademi Dania i Skive. Foto: Anne-Mette Gyldenløv, Erhvervsakademi Dania

Selvom den 29-årige skibonit har nok at se til med sit afsluttende bachelorprojektet på e-handelsstudiet, har han været begejstret for forløbet.

- Jeg meldte mig til, fordi jeg via forløbet kunne arbejde med mig selv og have fokus på min personlige udvikling. Det var en kæmpe mulighed for at få en forståelse af, hvem jeg er samt hvor mine styrker og svagheder er i forhold til mit arbejdsliv, forklarer René Klokkerholm, der før studiet var selvstændig.

Læs også: E-handels-specialisering giver flere jobmuligheder

Større selvindsigt
Allerede i slutningen af januar står han forhåbentlig som færdiguddannet e-handelsspecialist og skal møde arbejdsmarkedet.

- Jeg er helt klart bedre stillet til at søge job efter forløbet. Det har givet mig en større selvindsigt i, hvilken type person jeg er arbejdsmæssigt, og det ville jeg ikke have været foruden, slår René Klokkerholm fast og opfordrer andre studerende til at melde sig til, hvis forløbet bliver udbudt igen.

Som afslutning på forløbet blev der kåret en vinder af hver retning, der fik 2.000 kr. i præmie. I kategorien jobsøgning vandt Erin Gertsen, mens René Klokkerholm vandt for iværksætter-gruppen.

Forløbet er en del af projektet ”Spilbaseret Iværksætteri” og er finansieret af Den europæiske socialfond og Danmarks Erhvervsfremmestyrelse.

Fakta om projektet Spilbaseret Iværksætteri

  • Syv partnere, heri blandt Dania, skulle lave 15 forløb på tværs af landets erhvervsakademier.
  • Career Skills i Skive er et af de 15 forløb.
  • Spil skulle alle steder være en central del af forløbet, da de som en del af undervisningen øger motivationen og giver en større læring.
  • Projektet er finansieret af Den europæiske socialfond og Danmarks Erhvervsfremmestyrelse.
  • Alle 15 forløb offentliggøres senere som inspiration til andre uddannelsesinstitutioner.
Artiklen fortsætter under billedet I kategorien jobsøgning vandt Erin Gertsen, mens René Klokkerholm vandt for iværksætter-gruppen i forløbet Career Skills I kategorien jobsøgning vandt Erin Gertsen, mens René Klokkerholm vandt for iværksætter-gruppen. Foto: Louise Balle, Erhvervsakademi Dania.

Hjalp denne side dig?